Bodensee-Therme Konstanz

Konstanz, Duitsland

Idee en concept

"De architectuur van de Bodensee-Therme pakt de karakteristieke elementen van de omgeving op: Water en ruimte en zeilboten waren de leidraad en inspiratie voor het ontwerp van de faciliteit." 4a Architekten GmbH

Afmeting

Totale oppervlakte: 8000 m². Saunawereld in de "Schiffsbug" met 1280 m²: Klassieke sauna, SANARIUM®, stoombad, panoramasauna, belevenisdouches, dompelbaden, ontspanningsbaden, relaxruimten, panoramadek, saunabar, massage- en schoonheidscentrum. Therme met 3270 m². Buitenzwembad met 30.000 m², waarvan 2280 m² waterbaden.

Ingebed in het landschap van het Bodensee versmelt de Bodensee-Therme met de omringende natuur tot een homogeen geheel. Het gebouw straalt een ongecompliceerde lichtheid uit en biedt een indrukwekkend uitzicht op het meer en de bergen. Het interieur maakt indruk met een uitvoering van de hoogste kwaliteit tot in het kleinste detail. Organische vormen in combinatie met grafisch geplaatste vensterpuien, zoals in de sauna, maken van de Bodensee-Therme een plek van welzijn met hoge esthetische normen.

Onderscheidingen

2009 Speciale vermelding IOC/IAKS AWARD 2009.

2011 "Beispielhaftes Bauen Landkreis Konstanz 2003-2011" Award 2011, 2009 speciale vermelding IOC/IAKS AWARD 2009.

BODENSEE-THERME KONSTANZ

Zur Therme 2
78464 Konstanz
Duitsland

Naar de website

Afspraak maken
Onze experts geven u graag persoonlijk advies over uw sauna- en wellnessproject.
Afspraak maken
Contact
Heeft u vragen over KLAFS of onze producten?
Contactformulier
Catalogus bestellen
Doe inspiratie op rond sauna, spa en wellness met onze gratis catalogi.
Bestel nu