Het milieu

Bij KLAFS kan iedereen zich ontspannen. Ook de natuur.

Als wereldmarktleider besteden wij uiteraard veel aandacht aan het thema duurzaamheid. Bij KLAFS staat al jarenlang een bewuste omgang met het milieu centraal. Voor de productie van onze producten letten we daarom op het gebruik van energie en ressources. En ook u kunt een bijdrage leveren aan een beter milieu. Hoe? Ontspannen achterover leunen en gebruik maken van het KLAFS GREEN SAUNA-pakket.

Bij KLAFS letten we dagelijks op het verbruik van energie en grondstoffen, en we doen er alles aan om onze uitstoot van  CO2 schadelijke stoffen tot een minimum te beperken. We zijn voortdurend bezig om al deze waarden verder terug te brengen.

Der blaue Engel

Het Duitse keurmerk "Der Blaue Engel" werd in 1978 in het leven geroepen en is sindsdien de maatstaf voor milieuvriendelijke producten en diensten.  Een onafhankelijke jury bepaald de criteria voor het toekennen van dit belangrijke keurmerk. Alleen ondernemingen die zich inzetten voor een beter milieu mogen het keurmerk voeren. U kunt erop vertrouwen dat hun producten op een milieuvriendelijke wijze werden geproduceerd. Het keurmerk Der Blaue Engel is een ecologisch baken, dat consumenten de weg wijst naar de betere ecologische producten en een milieubewust consumptiegedrag stimuleert. Alle KLAFS element sauna's in hemlock en vuren hout en massive hemlock sauna's hebben deze kwaliteit onderscheiding voor bijzonder emissie-arme producten uit hout en houtachtige materialen.

Op de website Blauer-Engel-Produktwelt.de staat een veelvoud aan informatie over het keurmerk en talloze producten, u vindt er ook trends en tips. De informatie biedt consumenten ondersteuning bij het kopen van milieuvriendelijke producten.

Natuurproduct Hout

We kennen onze verantwoordelijkheden en gaan al jaren op een verantwoorde wijze om met middelen en ressources. Vanuit deze overtuiging gebruiken we daarom voor de productie van onze sauna's, waar mogelijk uitsluitend gecertificeerd hout dat aan de ecologische, sociale en economische normen voldoet. Onze werkwijze werd al meerdere malen beloond met keurmerken van neutrale organisaties.

Fineer van echt hout voor het interieur

Het Duitse Institut für Holztechnologie Dresden GmbH heeft in 2007 een diploma uitgereikt aan de fineerpanelen van echt hout van KLAFS. We kregen dit diploma uitgereikt omdat onze fineerpanelen van echt hout geen formaldehyde bevatten en ze daarmee ruimschoots aan de wettelijke gestelde eisen voldoen. Daarnaast voldoen onze fineerpanelen van echt hout aan de eisen op het gebied van emissie van vluchtige organische substanties (VOC = volatile organic compounds).

Minimale hoeveelheid afval

Bij KLAFS letten we er altijd en overal op dat we ons afval tot een minimum beperken. Zo gebruiken we, om ons productiehout te zagen, een kap- en zaaginstallatie die ervoor zorgt dat de hoeveelheid afvalhout minimaal blijft. Uiteraard recycleren we alle afvalhout.

Intelligent stroommanagement

Het meeste houtafval wordt bij KLAFS gerecycled. Het afval verdwijnt automatisch in de verwarmingsinstallatie en zo wekken we voortdurend energie met het houtafval op. KLAFS voorziet met hergebruik van houtafval voor 80 % in de verwarmingsbehoefte, zonder een beroep te hoeven doen op andere energiebronnen en extra transportkosten te hoeven maken. En op het dak van ons pand staat een groot aantal zonnepanelen.

Regionale leveranciers

Bij de keuze van onze leveranciers, geven we bij KLAFS de voorkeur aan regionale leveranciers. Dit is niet alleen de kwaliteit van losse producten ten goede gekomen, ook door de bundeling van logistieke processen konden we de uitstoot van schadelijke stoffen verminderen.

Voortdurende ontwikkeling

Onze experts hebben op het gebied van wellness - een megatrend - intelligente, milieuvriendelijke oplossingen ontwikkeld die een energiebesparing van 40% opleveren: We zijn niet voor niks de nummer één producent wereldwijd van sauna's en KLAFS komt daarom met de GREEN SAUNA en het GREEN SAUNA-pakket - voor een efficiënt energiebeheer op het gebied van sauna.

Het GREEN SAUNA-pakket biedt de saunaliefhebber de mogelijkheid om ecologisch verantwoord van de sauna te genieten. Het GREEN SAUNA-pakket is voor vrijwel alle klassieke KLAFS-modellen geschikt. Het pakket biedt de wellness-fan de mogelijkheid om optimaal te genieten van de sauna en heerlijk te ontspannen, én daarbij de natuur en de portemonnee te ontzien. De functies van de GREEN SAUNA kunnen met een enkele aanraking van het glas worden geactiveerd. Een elektrische afsluitklep houdt de warmte met beduidend minder energie constant. In combinatie met het dubbelwandige Eco Plus Thermo-plafond blijft de cabine bovendien heel lang warm. En ook andere functies die energie gebruiken, zoals de saunaverlichting, accessoires als geluidsinstallaties, lichttherapie en andere lichtobjecten, zijn uitsluitend in gebruik tijdens het verblijf in de cabine. Met het GREEN SAUNA-pakket bespaart u ruim 40 % op uw energieverbruik.

De KLAFS SOLARSAUNA gebruikt de gratis warmte van de zon in de sauna. Dankzij onze innovatieve technologie ligt het energieverbruik van de SOLARSAUNA bijna 70% lager dan van een conventionele buitensauna. De k-waarde wisten we tot ca. 0,22 terug te brengen dankzij het gebruik van zonne-energie, gevolgd door een actief hergebruik van de opgewekte warmte, de inzet van de KLAFS KLIMA-MANAGER, de geïntegreerde windvanger en de krachtig geïsoleerde wanden en plafonds. Zonne-energie is dus niet alleen goed voor het milieu. De milde  stralingswarmte die de door de zon verwarmde spekspeenplaten afgeven, zorgt voor een bijzonder aangename warmte en sfeer.