Gezondheid

De geneeskrachtige werking van sauna en SANARIUM®

Het eeuwenoude zweetbad is een weldaad voor lichaam en geest. Maar alleen het regelmatig nemen van een sauna wapent tegen de meest uiteenlopende stressfactoren. Hierdoor kiezen tegenwoordig steeds meer mensen voor een sauna thuis. Ontdek wat de sauna doet voor uw gezondheid.

 

Regelmatig saunabaden is een zeer goede training voor het immuunsysteem. Dit helpt tijdens het koude seizoen en het pollenseizoen.
Prof. Dr. med Karl-Ludwig Resch

Het gezonde extraatje

Het positieve effect van droogzout is aangetoond door vele wetenschappelijke studies. De grondige reiniging van de luchtwegen, tot in de fijnste details in de longen, is slechts één voordeel voor uw gezondheid. Droogzout-inhalatie doet zijn intrede in particuliere huishoudens met de SaltProX.

KLAFS catalogus
... en de wereld kan wachten. 117 pagina's inspiratie, verhalen en productinformatie over sauna's, gezondheid en welzijn.
Bestel gratis onze catalogus incl. prijslijst en begin uw reis naar uw eigen droomsauna. Onmiddellijk beschikbaar om te downloaden na bestelling!
Catalogus bestellen

Middel tegen hoge bloeddruk

Of het nu heet en droog is of zacht en vochtig: uw persoonlijke gevoelsklimaat beslist. Baden in het SANARIUM®  heeft op verschillende manieren een positief effect op de gezondheid. Naast het bloeddrukverlagende effect wordt bijvoorbeeld ook het cardiovasculaire systeem getraind.

Versterking van het immuunsysteem

Gezondheidstips

1. Veel drinken
Niet alleen voor en na de sauna, maar altijd. Thee of water is het beste.
Meer informatie
2. Het immuunsysteem versterken
Regelmatige saunasessies versterken het immuunsysteem op lange termijn. Wisselbaden helpt het lichaam om afweermechanismen op te bouwen.
Meer informatie
3. Warmte doet goed
Warmte is goed voor u. De kalmerende infrarood warmte versterkt het lichaam en kan spanningen verlichten.
Meer informatie
4. Neem een voetenbad
Na de sauna wordt eerst een koud Kneippbad aanbevolen, gevolgd door een warm voetenbad. De bloedsomloop van het hele lichaam wordt gestimuleerd. 
Meer informatie
5. Frisse lucht
Vaak is een korte wandeling voldoende om lichaam en geest te verfrissen. Als het buiten ijskoud is, warmt een saunasessie het lichaam weer op. 
Meer informatie
6. Droogzout-inhalatie
Het inademen van zout bevordert de natuurlijke bevochtiging van de luchtwegen en werkt ontstekingsremmend. Net als een dag aan zee!
Meer informatie
7. Beweging
Lichaamsbeweging is goed voor u. Dit is wat telt: alles is beter dan niets! Fietsen, yoga of een stukje hardlopen - vind uw persoonlijke pad.
8. Gezonde opgietingen
Gezonde opgietingen. Etherische oliën hebben een kiemremmende en antibacteriële werking en zijn daarom uitermate geschikt voor een gezonde opgieting in de sauna.
Meer informatie
9. Rust
Een pauze is goed voor lichaam en geest. Yoga of een ontspannend bad zijn hiervoor bijvoorbeeld geschikt, omdat alleen een uitgerust lichaam nieuwe antilichamen kan vormen.
Meer informatie
10. Lage bloeddruk
Regelmatige SANARIUM® sessies (lage temperatuur sauna met temperatuur: 55 °C, vochtigheid: 48%) kunnen de bloeddruk op volledig natuurlijke wijze weer op een normaal niveau brengen.
Meer informatie
11. Zonlicht
Wanneer mogelijk, geniet van zonlicht. Vitamine D, geproduceerd door zonlicht, versterkt het immuunsysteem.
Meer informatie
12. Slaap
Een sterk lichaam heeft voldoende slaap nodig. De aangename uitputting na een sauna kan u helpen sneller in slaap te vallen, wat uiteindelijk de kwaliteit van uw rust ten goede komt.
Meer informatie
De verscheidenheid aan KLAFS producten

Ontdek nu