In de Sauna tegen het Coronavirus?

Een interview met Prof. Dr. med. Resch (in april 2020)

De positieve effecten van regelmatig saunabaden op lichaam en geest zijn onomstreden. In tijden als deze is het belangrijk om het immuunsysteem te versterken.
Ontdek hoe sauna en en droogzout-inhalatiebehandeling het immuunsysteem versterken en u zo mogelijk kunnen beschermen tegen een infectie.

Typisch verloop van het coronavirus

Om te weten welke maatregelen kunnen helpen, is het de moeite waard om het voor zover bekende typische verloop van de ziekte nader te bekijken: de coronavirussen vermenigvuldigen zich, net als het griepvirus, eerst in de keel en nek. De ziekteverwekker infecteert met name cellen van de onderste luchtwegen en valt de longen in drie fasen aan: eerst vermenigvuldigt het virus zich, vervolgens kan het in de tweede fase een sterke immuunrespons uitlokken en mogelijkerwijs het longweefsel vernietigen. Tijdens de infectie kan longontsteking ontstaan.

In de sauna tegen het Coronavirus?

De beste preventie tegen het coronavirus is een gezonde levensstijl. Dit omvat met name drie dingen: sport, evenwichtige voeding en regeneratie en ontspanning met sauna en SANARIUM®. Waar virussen helemaal niet tegen kunnen: De hete lucht van de sauna.
KLAFS raadt daarom aan om bij hoge temperaturen (80 - 90°C) de sauna te gebruiken en de hete lucht in te ademen. Je eigen immuunsysteem wordt door het regelmatig sauna bezoek versterkt en kan op deze manier uw lichaam beter beschermen tegen virussen en mogelijke ziektes.

Het positieve effect van een inhalatiebehandeling met droog zout

Het zout activeert en bevordert de zelfreinigende functie van de longen en is over het algemeen ontstekingsremmend. Het simuleert de bloedcirculatie in de longen en reinigt deze evenals de gehele luchtwegen van virussen, bacteriën en allergieën, zoals stof of pollen.

Lees meer over SaltProX, de heilzame zoutbehandeling voor sauna's, infraroodcabines of voor thuis.

Het saunabaden en de inademing van droog zout is daarom zeer geschikt om het immuunsysteem intensief te versterken en zich actief tegen het coronavirus te verzetten. Mentale ontspanning begint ook in de sauna - het ontspant en laadt op met nieuwe mentale energie. Ook goede redenen om in deze onzekere tijden regelmatig naar de sauna te gaan.