Designsauna Matteo Thun

Succes met hout en hart

Hoe het allemaal begon...

De geschiedenis van KLAFS begint met Erich Klafs. Hij heeft de sauna weliswaar niet uitgevonden. Maar met zijn idee heeft hij wel een belangrijke bijdrage geleverd aan de doorbraak ervan.

Een ingenieus idee
In 1952 levert Erich Klafs de eerste sauna af, met zijn auto en een kleine transportwagen. Het is de eerste volledig geprefabriceerde sauna. Wat een timmerman vroeger veel dagen werk kostte en wat ter plaatse werd gebouwd met vaak wisselende kwaliteit, is nu, dankzij een uitgekiende productie in de fabriek, een volwassen product van de beste kwaliteit, dat bovendien betaalbaar is - en in een mum van tijd gemonteerd. Een geniaal idee dat zijn tijd ver vooruit is.
Een duidelijke missie
De zieken helpen - en gezonde mensen beschermen tegen ziekten: zo verwoordt Erich Klafs zijn levenslange toewijding aan de geneeskrachtige badtherapie en later aan de sauna. Wij staan volledig achter de bezieling van Erich Klafs. Daar kunt u zeker van zijn. Waar KLAFS staat, is welzijn en gezondheid gegarandeerd, omdat we willen dat mensen zich beter voelen - fysiek en mentaal. Een duidelijke missie die ons elke dag opnieuw drijft.
Een duidelijke belofte
Erich Klafs zou zeker trots zijn op het resultaat van zijn idee. Want in die tijd werd hij nog belachelijk gemaakt voor zijn droom om één sauna per dag te verkopen.
Een duidelijke strategie
Elk sterk merk heeft een duidelijke strategie nodig. Wij willen onze klanten helpen zich nog meer te ontspannen door eersteklas design. Tenslotte gebruiken mensen onze producten in Eva- of Adamskostuum. Het is dan extreem belangrijk dat onze producten er tot in het kleinste detail goed uitzien en aanvoelen.
Altijd bij u in de buurt
Natuurlijk kan onze CEO niet meer elke sauna persoonlijk afleveren met zijn auto en aanhanger - zoals Erich Klafs in de begindagen deed. Maar wij van KLAFS staan nog steeds voor u klaar als u ons nodig heeft. En over de hele wereld. We zijn het namelijk nog altijd volledig eens met het devies van Erich Klafs: of een product goed is hangt af van het advies en de begeleiding van de klant, vóór, tijdens en na de aankoop.
Video
KLAFS in beeld
KLAFS staat voor inventiviteit en de unieke combinatie van eersteklas vakmanschap ‘Made in Germany’, exclusief design en kwaliteit. Met als doel ontspanning en gezondheid op de meest effectieve manier te combineren, vinden wij de saunabeleving steeds opnieuw uit. Neem een kijkje achter de schermen en ervaar hoe het KLAFS-team deze visie dag na dag met passie, zorg en veel aandacht voor detail werkelijkheid laat worden. De video is in het Engels.
 1. 1928-01-01
 2. 1948-01-01
 3. 1952-01-01
 4. 1966-01-01
 5. 1970-10-11
  1972-01-01
 6. 2004-01-01
  2008-01-01
 7. 2011-01-01
  2015-01-01
 8. 2021-01-01
Next
 1. 1928

  Opgericht in Szczecin (nu Polen)

  Erich Klafs richtte het bedrijf op in Szczecin in het huidige Polen.

 2. 1948

  Een nieuwe start in Schwäbisch Hall

  Erich Klafs laat zijn bedrijf, een onderneming in elektrische en hydrotherapeutische apparatuur en andere producten in Schwäbisch Hall registreren en legt daarmee de basis voor de huidige KLAFS-onderneming, die nauw met Schwäbisch Hall verbonden is.

 3. 1952

  Erich Klafs verkoopt zijn eerste sauna

  Erich Klafs levert zijn eerste sauna af met een auto en een kleine transportwagen.

 4. 1966

  Oprichting van KLAFS GmbH Oostenrijk

 5. 1970

  Nieuwbouw op industrieterrein Schwäbisch Hall

 6. 1972

  Oprichting van KLAFS AG Zwitserland

 7. 2004

  Opening House of Sauna & Spa

 8. 2008

  SSF Schwimmbad GmbH wordt onderdeel van de KLAFS Groep

 9. 2011

  Röger GmbH wordt onderdeel van de KLAFS Groep

 10. 2015

  Oprichting KLAFS Nederland

 11. 2021

  De Britse zwembadbouwer Guncast wordt onderdeel van de KLAFS Groep.

De KLAFS-klasse

KLAFS in een oogopslag

Marktleider. 854 werknemers. 33 showrooms. Meer dan 250.000 sauna's van KLAFS zijn wereldwijd gerealiseerd en geïnstalleerd om u volledige ontspanning te bieden. Er zijn 2811 afzonderlijke onderdelen nodig om de PURE sauna te vervaardigen.

Expertise en advies
Op weg naar uw droomsauna laten we u niet in de steek. In een gedetailleerd, persoonlijk gesprek nemen onze deskundige adviseurs de tijd voor uw wensen. We zijn er voor u.
Advies
Alles uit één bron
Van het eerste idee tot het regelmatige onderhoud - wij zijn uw partner met competente adviseurs, binnenhuisarchitecten, technici en ervaren monteurs. Service inbegrepen: klantenservice ter plaatse, garantiediensten en accessoires.
Bedrijf
Productinnovaties
Het is leuk als deskundige juryleden enthousiast zijn. En nog leuker als onze klanten dat ook zijn. Kijk eens naar onze bekroonde innovaties, uitstekend design en geprezen merkontwikkeling.
Awards
Afspraak maken
Onze experts geven u graag persoonlijk advies over uw sauna- en wellnessproject.
Afspraak maken
Contact
Heeft u vragen over KLAFS of onze producten?
Contactformulier
Catalogus bestellen
Doe inspiratie op rond sauna, spa en wellness met onze gratis catalogi.
Bestel nu