Onderscheidingen

Het is leuk als deskundige juryleden enthousiast zijn. Mooier als onze klanten zijn.

Voor de vierde keer hebben de redacteuren van het toonaangevende Duitse woontijdschrift SCHÖNER WOHNEN hun selectie van de beste meubels en woonaccessoires bekroond. Onze S1 SAUNA in de Black Edition voldeed aan alle criteria van de jury en werd bekroond met het BEST OF DESIGN-keurmerk. De ruimtebesparende, inschuifbare saunacabine met zijn nieuwe elegante zwarte buitenbekleding is een echte blikvanger en innovatiewonder dat klein genoeg is voor elke ruimte en groot genoeg voor een perfecte wellnessbreak en dat met één druk op de knop: met de elektrisch bediende S1 Zoom-functie verandert de sauna in 20 seconden van een kastbreedte 60 cm in een 160 cm diepe sauna. En 's werelds eerste lichtgewicht S1 EcoSmart front van dun isolatieglas zonder kader houdt de warmte optimaal vast en draagt bij aan verduurzaming van sauna's.

Opnieuw op het podium van de winnaars: Bij de prijsuitreiking op 14 mei 2024 in het Futurium in Berlijn zijn nu ook twee unieke wellness-oplossingen van KLAFS onderscheiden met de German Innovation Award! In de categorie “Excellence in Business to Consumer: Heating & Bathroom” ontving KLAFS de felbegeerde “Gold” award voor de MAJUS SANARIUM® kachel met VITALITY BOOST - de eerste automatische saunakachel met precieze luchtcirculatie. KLAFS ontving de “Winner” titel voor de revolutionaire S11 sauna, ontworpen door Studio F. A. Porsche. We zijn erg trots dat we de experts opnieuw hebben kunnen overtuigen. Ons doel is om innovatieve sauna- en wellnessoplossingen te creëren die onze klanten helpen om meer te ontspannen en hen inspireren om in het dagelijks leven voor hun gezondheid te zorgen. De awards laten zien dat we hier perfect in zijn geslaagd!

Bij de prestigieuze innovatieprijs “Golden Wave”, georganiseerd door het vaktijdschrift “Schwimmbad + Sauna”, wist KLAFS met zijn innovaties in twee van de zes jurycategorieën indruk te maken. Met de volledig nieuwe Sauna S11, Design van Studio F. A. Porsche en de voor deze sauna uniek ontwikkelde multisensorische ontspanningsbeleving.

De S11 is gekozen als winnaar in de categorie “Design”. De automatische, comfortabele sauna-opgieting met zeer nauwkeurige VITALITY BOOST opgiet functie, die kan worden geactiveerd via een drukknop of spraakbesturing, scoorde punten in de categorie “Smart Technology” en werd ook bekroond met de 1e plaats. We zijn erg blij met deze prijzen en willen de deskundige jury bedanken voor deze erkenning.

Voor de World Design Day van vandaag (27 april) staat de wereld van design in de schijnwerpers - perfect om een speciaal nieuw product te delen en te vieren! Want onze sauna S11. Design by Studio F. A. Porsche is opnieuw onderscheiden bij de Red Dot Design Awards 2024! De "Red Dot Award: Product Design" bekroont producten die worden gekenmerkt door een uitzonderlijke designtaal, functionaliteit en uitvoeringskwaliteit. Voor KLAFS is de award daarom niet alleen een bevestiging van eersteklas vakmanschap, maar ook een teken dat de S11 sauna nieuwe normen stelt op het gebied van innovatie en esthetiek. We zijn er erg trots op dat de 39-koppige jury van experts uit 20 landen onze passie voor onvergetelijke, multisensorische ontspanningsmomenten opnieuw heeft erkend en dat we een belangrijk statement hebben kunnen maken voor gezondheidsbevorderende, holistische wellnesservaringen voor onze klanten.

We hebben nog twee awards te melden: KLAFS is onderscheiden voor de innovatieve S1 SAUNA en de unieke S11. Design van Studio F.A. Porsche ontvingen beide de felbegeerde iF DESIGN AWARD 2024, waarmee uitmuntende prestaties op het gebied van design wereldwijd worden bekroond. Terwijl de S11 sauna indruk maakte op de jury met zijn revolutionaire licht- en geluidsconcept, dat saunabezoekers meeneemt naar magische werelden van ontspanning, maakte de S1 SAUNA indruk met zijn elegantie, zijn gepatenteerde zoomprincipe en 's werelds eerste randloze isolerende glasfront S1 EcoSmart voor duurzame sauna's. Hartelijk dank aan onze partners Henssler en Schultheiss Design en Studio F.A. Porsche voor de uitstekende samenwerking en het indrukwekkende resultaat.

Klafs is gekozen tot „Best Brand of the Year 2024”. Dit is de beslissing van de begeerde Plus X Award jury, ‘s werelds grootste innovatieprijs voor technologie, sport en lifestyle. Deze prijs eert de inzet van het hele team en maakt ons bijzonders trots: Onze prioriteit ligt altijd bij baanbrekende technologieën, duurzame kwaliteit en eersteklas design om onze klanten uitzonderlijke ontspanningservaringen te garanderen. Deze prijs is het bewijs dat ons streven naar uitmuntendheid en klanttevredenheid ons de inspirator maakt op het gebied van Sauna, Wellness en Spa. Het motiveert ons deze ingeslagen weg verder te voort te zetten en wel met het realiseren van unieke projecten voor onvergetelijke momenten van ontspanning en om de sauna- en spawereld te verrijken met innovaties, zegt KLAFS CEO Phillip Rock.

Met trots kondigen wij weer een award aan! Want twee eersteklas KLAFS-sauna's zijn de winnaars in de categorie ‘Bath and Wellness’ bij de German Design Award 2024.

De sauna S11. Design by Studio F.A. Porsche heeft voor de derde keer dit jaar indruk gemaakt op de experts met zijn unieke, tijdloze design en innovatieve licht- en geluidsconcept. En de elegante S1 SAUNA Black Edition met zijn ruimtebesparende uitschuifprincipe en innovatieve oplossingen voor duurzaam saunagebruik maakte ook onverdeeld indruk op de jury en werd bekroond met ‘GOUD’.

Veel dank aan onze partners Studio F.A. Porsche en het team van Henssler en Schultheiss voor de geweldige samenwerking bij het ontwikkelen van deze unieke sauna-ervaringen.

De German Design Award is de gerenommeerde, internationale premiumprijs van de German Design Council en bekroont sinds 2012 inzendingen van hoog kaliber op het gebied van product- en communicatiedesign, die allemaal op hun eigen manier baanbrekend zijn in het internationale designlandschap.

Onze sauna S11. Design by Studio F.A. Porsche is opnieuw bekroond en heeft de felbegeerde Archiproducts Design Award ontvangen! Elk jaar beloont deze designprijs uitmuntende productontwerpen wereldwijd, die de synergie tussen creativiteit en innovatie perfect weerspiegelen. De S11 sauna combineert precies dat: een holistisch wellnessconcept dat de bader meeneemt op een zintuiglijke reis van warmte, licht, kleur en geluid en een bijzonder diep ontspannend effect heeft op lichaam en geest. “Samen met Studio F.A. Porsche hebben we enorm veel toewijding, innovatiegeest en aandacht voor detail in de S11 sauna gestopt. De prijs is een bevestiging van onze toewijding en passie voor uitmuntende kwaliteit, innovatie en gebruikersgericht design”, aldus Phillip Rock, CEO KLAFS.

We zijn verheugd dat we opnieuw een PLUS X AWARD hebben gewonnen. De nieuwe S11 sauna maakte indruk op de jury in zes categorieën van het gerenommeerde kwaliteitskeurmerk en kon zo de felbegeerde speciale titel ‘Beste product van het jaar’ in de wacht slepen. “Het ontwerp van de S11 sauna is een meesterwerk”, zeggen de experts in hun verklaring. Elk element van de iconische sauna – van de zorgvuldig geselecteerde materialen en de puristische, tijdloze designtaal tot het innovatieve licht- en geluidsconcept – is ontworpen om een ​​unieke ervaring en volledige, diepe ontspanning te creëren. Met veel toewijding hebben we samen met onze partner Studio F.A. Porsche de sauna S11 tot stand gebracht. We zijn erg trots op het resultaat en zijn blij met de onderscheiding.

Onze inzet voor innovatieve sauna- en wellnessoplossingen, uitzonderlijk design en duurzame kwaliteit heeft opnieuw zijn vruchten afgeworpen! De KLAFS SANARIUM® kachel MAJUS is onderscheiden met de PLUS X AWARD, een van 's werelds meest prestigieuze innovatieprijzen! De nieuwe persoonlijke opgietmeester voor de sauna thuis maakte indruk op de experts in vijf categorieën: innovatie, hoge kwaliteit, design, functionaliteit en gebruiksgemak. KLAFS is de eerste fabrikant in de branche die een technische innovatie aanbiedt in de vorm van het multifunctionele opgiet- en verstuifsysteem, dat automatisch opgietcomfort combineert met een zeer geperfectioneerde luchtverspreiding. De combinatie van esthetisch design, hoog gebruiksgemak en uitstekende functionaliteit heeft geresulteerd in een product dat volgens de jury “de saunabeleving naar een nieuw niveau tilt”.

KLAFS is dit jaar tweemaal onderscheiden met de gerenommeerde German Innovation Award. Het ESPURO® schuimstoombad is een van de winnaars in de categorie ‘Excellence in Business to Consumer - Beauty & Care’. De jury eert niet alleen een nieuwe, unieke vorm van baden, die onvergetelijk badplezier, ontspanning en weldadige huidverzorging combineert, maar ook passie, innovatie en vindingrijkheid. De combinatie van ontspannende geluiden, fascinerend lichtspel, rustgevende stoom en geurig schuim, gemaakt van natuurlijke ingrediënten, creëert een ervaring voor alle zintuigen.

Bovendien ontving de geïsoleerde glazen pui van KLAFS tijdens de German Innovation Award 2023 de onderscheiding ‘Special Mention’ in de categorie ‘Excellence in Business to Business – Energy Solutions’.

Met het nieuwe ESPURO® schuimstoombad heeft KLAFS opnieuw bewezen dat passie voor innovatie - of de Zwabische inventiviteit - kan leiden tot innovaties die ontspanning, lichaamsverzorging en plezier met elkaar verbinden. De combinatie van ontspannende geluiden, fascinerende kleur- en lichteffecten, rustgevende stoom en geurig schuim creëert een ervaring voor alle zintuigen. Het speciaal ontwikkelde schuim bestaat uit natuurlijke ingrediënten van plantaardige oorsprong, het zakt niet in en is bijzonder verzorgend voor de verwarmde huid. Deze revolutionaire en gepatenteerde vorm van baden heeft ook internationaal gerenommeerde designexperts overtuigd: het ESPURO® schuimstoombad kreeg bij de German Design Award 2023 de onderscheiding "Special Mention" - een keurmerk voor bijzondere product- en designontwikkelingen.

Samen met 's werelds toonaangevende saunafabrikant KLAFS creëert de veelgeprezen designer Gesa Hansen een buitengewone sauna. Het resultaat: een meesterwerk van natuurlijke contrasten, een herinterpretatie van de Finse sauna die zijn band met traditie niet verliest. De hoogste kwaliteit in vakmanschap ontmoet het verfrissende en indrukwekkende design van de Duits-Deense ontwerper. Het resultaat is een retraiteruimte vol balans. En hoewel de zwart-witte kleurstelling buitengewoon contrastrijk is voor een sauna, komt alles tot uiting in een rustig totaalontwerp. Ook de jury van de Red Dot Award is overtuigd en maakt zowel Gesa Hansen als KLAFS trotse winnaars in de categorie Product Design.

Voor de derde keer op rij wordt KLAFS uitgeroepen tot "Merk van de Eeuw" .

 

"We zijn erg enthousiast om deel uit te maken van de Merken van de Eeuw. Dit is een groot succes voor het hele KLAFS-team! Het nieuwe geïllustreerde boek bevat opnieuw talrijke "Merken voor het leven". En dat is ook het punt waarom we zo trots zijn op deze prijs. Want KLAFS is niet alleen een merk voor het leven, een sauna van KLAFS is ook een beslissing voor het leven", aldus Gernot Mang, directeur van KLAFS.

De wereldmarktleider op het gebied van sauna's is daarmee opnieuw opgenomen in het gerenommeerde geïllustreerde boek van het ZEIT Verlag "German Standards - Merken van de Eeuw 2022", waarin bijna 200 bekende merken worden gepresenteerd.  Na de awards in 2016 en 2019 is KLAFS 2022 voor de derde keer opgenomen in het bekende merkenboek als sterk toonaangevend merk naast andere succesvolle bedrijven.

Exclusief voor de Plus X Award voert het Duitse instituut voor product- en marktevaluatie een onderzoek uit naar de klanttevredenheid. Dit jaar kwam KLAFS als winnaar uit de bus in de categorie sauna's.

 

Dit is de derde keer dat KLAFS de German Brand Award ontvangt. Dit jaar werd de wereldmarktleider voor sauna, pool en spa met goud bekroond. Het begeerde zegel wordt toegekend aan baanbrekende merken door de German Design Council en het German Brand Institute.

 

Het bijzondere aan deze prijs: Een panel van deskundigen van de Duitse Raad voor Vormgeving beslist over de toelating tot de wedstrijd. Dit proces garandeert de onafhankelijkheid en de uitmuntendheid van de prijs. Een onafhankelijke jury van merkexperts uit verschillende disciplines beslist vervolgens over de German Brand Award. En de gouden prijs voor KLAFS van dit jaar wordt onder meer gerechtvaardigd door de volgende woorden: "KLAFS heeft zich in de markt gepositioneerd als een wereldwijde premium leverancier van unieke en bekroonde productinnovaties - het resultaat van tientallen jaren consistente en succesvolle merkontwikkeling. Het bedrijf heeft nooit stilgestaan en heeft zichzelf voortdurend nieuw uitgevonden. De nieuwe merkidentiteit, waarvan de emotionele beeldtaal ontroerend is zonder opdringerig te zijn, overtuigt opnieuw qua vorm en inhoud op hoog niveau, scherpt de positionering van KLAFS als premiummerk aan en onderscheidt het daarmee verder van de concurrentie."

De vele praktische voordelen van de  Sauna EASY  in combinatie met het moderne en stedelijke design overtuigden de jury van de  German Design Award: "De sauna voor privégebruik overtuigt met een duidelijke kubusvorm die in veel woonomgevingen past en hier een exclusief lifestyle-object wordt. Het feit dat de wanden kunnen worden aangepast met motieven van buitenaf, maakt het nog gemakkelijker om de sauna te integreren in het privé-interieur."

 

Waarom moet men in de sauna op hout liggen? De ontwikkelaars van KLAFS hebben zich over deze vraag gebogen en hebben nu bijna twee jaar onderzoek gedaan naar saunakussens en -matten in de vorm van de MOLLIS textielserie, die de sauna niet alleen optisch huiselijker maken, maar ook echt werken voor gebruik onder saunacondities. Dat wil zeggen: Comfortabel, gemakkelijk te hanteren, met een stevige grip, maar toch zo luchtig dat vocht of zelfs bacteriën geen kans krijgen. Dit overtuigde ook de juryleden van de Plus X Award - en leverde MOLLIS het felbegeerde attribuut "Beste product van het jaar" op.

 

De Plus X Award wordt door deskundigen beschouwd als 's werelds grootste innovatieprijs voor technologie, sport en lifestyle. De jury heeft opnieuw de merken van het jaar gekozen - en de wereldmarktleider KLAFS uit Schwäbisch Hall is een van de winnaars in de categorie "Wellness". 
Maar KLAFS staat ook weer op het podium in de categorie "Beste product" met een opmerkelijke innovatie: De speciale prijs "Beste product van het jaar" ging in 2019 naar KLAFS voor de  innovatieve saunakussens en -matten MOLLIS .

 

"De merken van de eeuw" is een indrukwekkend compendium, uitgegeven door ZEIT-Verlag, met de grote merknamen van onze tijd en hun geschiedenis. We zijn er trots op dat we ook in 2018 weer vertegenwoordigd zijn met een bijdrage over ons bedrijf in deze "samenkomst van de winnaars".

 

Na het succes bij de eerste German Brand Award behoorde KLAFS in 2018 opnieuw tot de winnaars. De German Design Council, meer dan 60 jaar geleden opgericht door de Duitse Bondsdag en bekend als organisator van de gerenommeerde German Design Award, eert met deze prijs baanbrekende merken - en onderstreept daarmee het belang van merkmanagement als doorslaggevende succesfactor voor bedrijven. In 2018 behaalde KLAFS het felbegeerde kwaliteitszegel in de categorie  "Industry Excellence in Branding - Heating en Bathroom".

 

De bijzonderheid van deze prijs: Alleen bedrijven die door een panel van deskundigen met bekende vertegenwoordigers uit de industrie, wetenschap, agentschappen en media voor deze wedstrijd zijn genomineerd vanwege hun uitstekende prestaties op het gebied van merkstrategie en merkmanagement mogen meedoen. Een onafhankelijke jury van merkexperts uit verschillende disciplines beslist vervolgens wie de German Brand Award ontvangt.  Het zijn de merkwaarden die KLAFS tot marktleider en aanjager van innovatie in de sauna-, pool- en spa-industrie hebben gemaakt.  Sinds 1928 creëert het ooit kleine familiebedrijf plaatsen van ontspanning voor lichaam en geest. Om zijn reputatie als trendsetter in de sauna-, pool- en spa-industrie voortdurend te versterken, investeert het bedrijf fors in de ontwikkeling van nieuwe producten en toepassingen. Uitstekend voorbeeld: De  Sauna S1, 's werelds eerste sauna die met één druk op de knop heel klein wordt - net als de zoomlens van een camera. Ingeklapt meet de Sauna S1 slechts 60 centimeter en is dus niet dieper dan een normale kast. 

Een ingenieus idee dat ook de experts inspireert: Na slechts enkele jaren heeft de "sauna van de toekomst" al talrijke belangrijke prijzen gewonnen, bijvoorbeeld de German Design Award, de iF DESIGN AWARD en de Red Dot Design Award.

Aan de  MOLLIS saunakussens en -matten  van KLAFS is veel ontwikkelingswerk besteed. Dit textiel moest even comfortabel zijn als praktisch in de sauna. En dat is gelukt - een inspanning die de moeite waard was. Niet alleen saunafans tonen grote belangstelling, ook de juryleden van 's werelds grootste innovatieprijs voor technologie en lifestyle waren overtuigd: MOLLIS won vier in categorieën bij de prestigieuze Plus X Awards: Innovatie, hoge kwaliteit, design en functionaliteit. Onze textielserie is dus niet alleen prachtig, maar nu ook nog bekroond.

 

De Plus X Award wordt door deskundigen beschouwd als 's werelds grootste innovatieprijs voor technologie, sport en lifestyle. Nu heeft de jury voor het eerst ook de "Merken van het Jaar 2017" uitgereikt - en het merk KLAFS behoort tot de illustere groep winnaars. Voor deze nieuwe prijs hebben de deskundigen van de jury rekening gehouden met alle merken die de Plus X Award al hebben gewonnen. In elke productcategorie riep de jury echter slechts één merk uit tot "Merk van het Jaar 2017".  In de categorie "Sauna" won KLAFS de race - na al vele Plus X Awards te hebben ontvangen voor zijn baanbrekende en innovatieve producten.
Twee keer slaagde KLAFS er zelfs in om met zijn innovaties de bijzonder begeerde speciale prijs "Beste product van het jaar" te winnen: Met de revolutionaire, ruimtebesparende Zoom Sauna S1 in 2015, en dit jaar met het  compacte droogzoutinhalatieapparaat SaltProX.

 

Met het lichtgewicht, handige en op batterijen werkende SaltProX-apparaat is KLAFS erin geslaagd zijn unieke en gepatenteerde Microsalt-technologie voor droogzoutinhalatie gemakkelijk toegankelijk en betaalbaar te maken voor particuliere huishoudens. Dit leverde de wereld innovatieprijzen op in vier categorieën bij de Plus X Award 2017, precies op tijd voor de marktintroductie. Nu hebben de deskundigen in de jury van deze gerenommeerde wedstrijd, die door deskundigen wordt beschouwd als 's werelds grootste innovatieprijs voor technologie, sport en lifestyle, de nieuwste innovatie van de marktleider in de sauna-, pool- en spasector opnieuw bekroond - als "Beste Product 2017".

 

De  S1 van KLAFS  is en blijft de saunainnovatie bij uitstek van deze tijd: De gerenommeerde pool- en wellnessdeskundigen in de jury van de "Golden Wave" innovatieprijs hebben u naar de eerste plaats gestemd in de categorie "Sauna/Stoombad/Infrarood". Daardoor heeft de revolutionaire, ruimtebesparende Sauna S1 al acht belangrijke prijzen gewonnen, bijvoorbeeld bij de German Design Award, de iF DESIGN AWARD en de Red Dot Design Award.

 

Elke twee jaar kent SCHWIMMBAD+SAUNA, het toonaangevende Duitse tijdschrift voor pool en wellness dat sinds 1968 verschijnt, de "Golden Wave" toe aan uitstekende producten, technieken en processen in in totaal acht categorieën. Het praktische nut van de innovaties staat duidelijk op de voorgrond.

Dit blijkt ook uit de motivering van de jury voor de overwinning van de S1: "Is het mogelijk om de sauna opnieuw uit te vinden? Niet de sauna zelf, maar de integratie in en aanpassing aan de moderne wereld. KLAFS heeft dit op indrukwekkende wijze aangetoond met de S1."

Met de gepatenteerde Microsalt-technologie heeft KLAFS, de marktleider in de sauna-, pool- en spasector, op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten de positieve effecten van zout opengesteld voor algemeen gebruik. De European Health and Spa Award erkende deze innovatieve prestatie al in 2014 als "Best Spa Product Innovation Technique". Met de nieuwe SaltProX is KLAFS er nu in geslaagd deze unieke en gepatenteerde technologie gemakkelijk toegankelijk en betaalbaar te maken voor particuliere huishoudens. En inspireert opnieuw de experts: De jury van de gerenommeerde "Plus X Award", door deskundigen beschouwd als 's werelds grootste innovatieprijs voor technologie, sport en lifestyle, heeft de wereldinnovatie van KLAFS in vier categorieën geëerd voor haar duidelijke meerwaarde: Innovatie, hoge kwaliteit, gebruiksgemak en functionaliteit.

 

De 'Rat für Formgebung', meer dan 60 jaar geleden opgericht door de Duitse Bondsdag en bekend als organisator van de gerenommeerde German Design Award, eert met deze nieuwe prijs baanbrekende merken en merkmakers - en onderstreept daarmee het belang van merkmanagement als doorslaggevende succesfactor voor bedrijven. KLAFS behaalde het felbegeerde kwaliteitszegel in de categorie "Industry Excellence in Branding - Heating & Bathroom".

 

Het succes van de revolutionaire, ruimtebesparende Sauna S1 gaat door: De 41 deskundigen uit de hele wereld die dit jaar de jury van de Red Dot Award vormden: Product Design vindt dat de sauna van de toekomst zich duidelijk onderscheidt door zijn uitstekende design - en hebben hem daarom onderscheiden met de Red Dot, de internationale prijs voor hoge designkwaliteit.

 

Deelnemers uit 57 landen hadden ongeveer 5200 producten en innovaties voor de wedstrijd ingeschreven. De jury, waarin alleen freelance ontwerpers, designprofessoren en vakjournalisten worden benoemd, maar geen ontwerpers in dienst van mogelijk deelnemende bedrijven, beoordeelt deze wedstrijdinzendingen aan de hand van criteria als mate van innovatie, formele kwaliteit, functionaliteit en ecologische compatibiliteit.

Professor Dr. Peter Zec, initiatiefnemer en CEO van de Red Dot Award, zegt: "Met hun prestaties tonen de Red Dot-winnaars niet alleen uitzonderlijke designkwaliteit, maar ook dat design een integraal onderdeel is van innovatieve productoplossingen."

De Red Dot Award wordt georganiseerd door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Met alleen al in 2015 meer dan 17000 inzendingen is het een van de grootste wedstrijden ter wereld. in 1955 kwam voor het eerst een jury bijeen om de beste ontwerpen van die tijd te beoordelen. In de jaren negentig ontwikkelde Red Dot CEO Professor Dr. Peter Zec de naam en het merk van de prijs. Sindsdien is de begeerde prijs, de Red Dot, uitgegroeid tot het internationaal gerespecteerde keurmerk voor uitmuntende ontwerpkwaliteit.

Goed productdesign wordt niet alleen gekenmerkt door tijdloze schoonheid, maar vooral door duidelijke functionele voordelen. Het  Stoombad D6 van KLAFS  is daar een uitstekend voorbeeld van - en heeft daarom een belangrijke prijs gewonnen: De vijfkoppige jury van de Wellness & Spa Innovation Awards 2016 , bestaande uit erkende experts uit de wellness, spa en beauty industrie, heeft de D6 gekozen als winnaar in de categorie "Hotel en Spa Interieur".

 

De mening van de jury: "Stoombaden (...) hebben ongetwijfeld voordelen voor de gezondheid en het welzijn. Met het nieuwe stoombad D6 is KLAFS erin geslaagd een grote variatie aan te brengen in de inrichting en op innovatieve wijze de typische constructieve zwakheden van stoombaden te overwinnen."

Met deze internationale prijs, waarvoor dit jaar bedrijven uit Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Zwitserland en de VS zich hadden aangemeld, eert de German Wellness Association in het kader van de vakbeurs BEAUTY in Düsseldorf nieuwe en toekomstgerichte ontwikkelingen voor de wellness- en wellnessmarkt die zich al sinds 2012 met succes op de markt hebben gevestigd.

[De jury van de traditionele en gerenommeerde iF DESIGN AWARD 2016  heeft het volledig nieuwe saunaconcept van de marktleider op het gebied van sauna, pool en spa aan de tand gevoeld - en is ook enthousiast. Daarom won de Sauna S1 de  iF DESIGN AWARD 2016  in de discipline "Product" van de categorie "Badkamer". Het aantal concurrenten was groot: Ongeveer 5000 inzendingen uit 53 landen werden onderworpen aan de kritische beoordeling van de internationale jury van topdeskundigen.

 

De  iF DESIGN AWARD is al meer dan 60 jaar een wereldwijd erkend handelsmerk als het gaat om excellent design - en is daarmee een van de belangrijkste designprijzen ter wereld.

Er zijn veel succesvolle bedrijven - maar slechts enkele slagen erin een echt toonaangevend merk te worden dat sterke erkenning en hoog aanzien geniet bij brede lagen van de bevolking. Een panel van hoog kaliber heeft nu ongeveer 300 van dergelijke toonaangevende merken geselecteerd voor het project  "Merken van de eeuw" . KLAFS, de marktleider op het gebied van sauna's, pools en spa's, is een van deze toonaangevende merken met een wereldwijde reputatie.

 

Dit is een grote onderscheiding voor het bedrijf, aangezien de selectie tot stand kwam in een uitgebreid selectieproces door de bevoegde adviesraad in samenwerking met de redactie van de vakuitgeverij Deutsche Standards EDITIONEN. "De bekroonde merken zijn vooral de sterren aan de oneindige merkenhemel die in bijzondere mate schitteren en op unieke wijze oriëntatie, kwaliteit en ook merkgeschiedenis aan de consument overbrengen", aldus uitgever Florian Langenscheidt. De opzet van het boek wijst op de functie van sterke merken als vaste punten in de grote overvloed van willekeurige producten en legt de nadruk op zowel de merken zelf als de spannende verhalen achter de merken.

De revolutionaire, ruimtebesparende  Sauna S1 van KLAFS  blijft geschiedenis schrijven. Na het grote succes van de Sauna van de Toekomst bij de gerenommeerde "Plus X Award" heeft de S1 nu ook indruk gemaakt op de jury bij de German Design Award 2016.

 

De German Design Award, ingesteld in 2012, is een van de meest erkende designwedstrijden ter wereld en geniet een grote reputatie tot ver buiten de beroepskringen. De German Design Award is de internationale hoofdprijs van de German Design Council. Het doel: unieke designtrends ontdekken, presenteren en bekronen. Elk jaar worden daarom hoogwaardige inzendingen op het gebied van product- en communicatiedesign bekroond, die allemaal op hun eigen manier baanbrekend zijn in het internationale designlandschap. De wedstrijd stelt de hoogste eisen aan de vaststelling van de prijswinnaars: Via het unieke nominatieproces worden alleen die producten en communicatieontwerpdiensten uitgenodigd die zich aantoonbaar onderscheiden door hun ontwerpkwaliteit.

De conclusie van de deskundigen: "Een ongelooflijk innovatief product, dat zelfs in kleine flats privé-sauna-genot mogelijk maakt - even eenvoudig als geniaal." Daarom krijgt de sauna van de toekomst de begeerde onderscheiding "Special Mention". Deze prijs erkent werk waarvan het ontwerp bijzonder geslaagde deelaspecten of oplossingen bevat.

De jury van de gerenommeerde "Plus X Award" honoreerde niet alleen de wereldinnovatie van KLAFS in 5 categorieën, maar kende de Sauna S1 ook de titel "Best Product 2015/2016" toe in zijn productcategorie.

 

Met een internationale en onafhankelijke jury van deskundigen uit 27 branches, 23 competente strategische partners en meer dan 600 deelnemende internationale merken is de editie 2015 de 12e op rij. Volgens de organisatoren is de Plus X Award 's werelds grootste innovatieprijs voor technologie, sport en lifestyle. Doorslaggevende criteria voor een prijs zijn nieuw ontwikkelde en innovatieve technologieën, uitzonderlijke ontwerpen en intelligente en eenvoudige bedieningsconcepten. Criteria zoals goede ergonomische en ecologische producteigenschappen, een uitgebreide reeks functies en het gebruik van hoogwaardige materialen en hun verwerking leiden ook tot een duurzaam product met een lange levensduur en zijn daarom ook een prijs waard.

Deskundigen zijn enthousiast over de sauna van de toekomst: De jury van de gerenommeerde "Plus X Award", door deskundigen beschouwd als 's werelds grootste innovatieprijs voor technologie, sport en lifestyle, heeft de wereldinnovatie t Sauna S1 van KLAFS  in vier categorieën geëerd voor haar duidelijke meerwaarde: Innovatie, hoge kwaliteit, design, gebruiksgemak en functionaliteit.

 

KLAFS, de marktleider op het gebied van sauna's, pools en spa's, onderstreept hiermee opnieuw zijn reputatie als innovator van de branche en zet voortdurend nieuwe trends in de sauna- en wellnessbranche. De revolutionaire, ruimtebesparende Sauna S1 is hiervan het beste voorbeeld: Het is 's werelds eerste sauna die met één druk op de knop heel klein wordt - net als de zoomlens van een camera. Volledig ingeschoven is de S1 slechts 60 centimeter diep, net als een conventionele kledingkast.

De jury van de gerenommeerde "Plus X Award" heeft de  Matteo Thun Edition-sauna van KLAFS onderscheiden in drie  categorieën: Hoge kwaliteit, design en gebruiksgemak. KLAFS, de marktleider op het gebied van sauna's, pools en spa's, onderstreept hiermee opnieuw zijn reputatie als innovator van de branche en zet voortdurend nieuwe trends in de sauna- en wellnessbranche.

 

Met een internationale en onafhankelijke jury van deskundigen uit 27 branches, 23 competente strategische partners en meer dan 600 deelnemende internationale merken is de editie 2015 de 12e op rij. Volgens de organisatoren is de"Plus X Award” 's werelds grootste innovatieprijs voor technologie, sport en lifestyle.

De  Matteo Thun Edition-sauna is ontwikkeld door KLAFS samen met de internationaal bekende sterarchitect Matteo Thun en Antonio Rodriguez. De sauna is voor het eerst gepresenteerd aan het publiek op de Salone Internazionale del Mobile in Milaan en heeft daar de Interior Innovation Award 2015 gewonnen.

 

Veel hout, veel glas en veel privacy kenmerken de royaal opgezette saunacabine van Matteo Thun en Antonio Rodriguez. De zijwanden en het front zijn gemaakt van plafondhoog glas en geven een open ontwerp omdat de sauna overspoeld wordt met invallend licht. Bijzondere aandacht werd besteed aan het lichtontwerp: De lichtbronnen zijn indirect en geïntegreerd in de randen van de uitnodigend grote zittrappen - aan het zicht onttrokken. De opvallende buitenkant van de sauna bekoort door een uniek samenspel van houten latten en verbindingen. Toch is zicht van buiten naar binnen bijna onmogelijk. U kunt kiezen uit hemlock, eiken of notenhout. De onzichtbaarheid van technologie is een principe voor Matteo Thun en Antonio Rodriguez, en daarom is de kachel discreet onder de bank geplaatst. Niets verstoort het uitzicht, de gebruiker zit in een zee van licht en warmte, zodat het gevoel van ontspanning zich bijzonder goed kan ontwikkelen.

De Interior Innovation Award, die in 2002 door de Internationale Meubelbeurs (imm) in Keulen samen met de Duitse Raad voor Vormgeving werd gelanceerd, geldt tegenwoordig als een van de meest prestigieuze designprijzen in de meubelindustrie wereldwijd.

De  MAJUS  van KLAFS is een heel bijzondere saunakachel: Dankzij de gepatenteerde Turboheat-functie is een gemiddelde gezinssauna al na 20 minuten opgewarmd tot 90°C in plaats van de gebruikelijke 60 minuten. Deze drastische tijdsbesparing wordt mogelijk gemaakt door de individueel regelbare Turboheat-klep, die de warme luchtstroom van de kachel rechtstreeks naar de cabinelucht voert.  

 

De  MAJUS  combineert innovatieve technologie met eersteklas design. Dit is ook de mening van de jury van de Interior Innovation Award, die het de onderscheiding "Selection" gaf in deze wedstrijd. De Interior Innovation Award, die in 2002 door de Internationale Meubelbeurs (imm) in Keulen samen met de Duitse Raad voor Vormgeving werd gelanceerd, geldt tegenwoordig als een van de meest prestigieuze designprijzen in de meubelindustrie wereldwijd.   

Met zijn elegante design past het eVitarium® in elke badkamer of spa-suite - en is het uiterlijk nauwelijks van een modern bad te onderscheiden. De handige technologie maakt het niet alleen mogelijk om de kuip automatisch te vullen, maar regelt ook de stroom en de intensiteit ervan, en schakelt het geïntegreerde gekleurde licht in. Technologie en design zijn uitstekend gecombineerd en alleen een klein, gebruiksvriendelijk touchscreen verraadt de sterk uitgebreide functies van het eVitarium: Ontspanning en energie in harmonie.

Dit overtuigde ook de jury van de German Design Award 2015: Het eVitarium® kreeg in dit verband de onderscheiding "Special Mention". Deze wedstrijd wordt door de branche zelf georganiseerd en onderstreept de hoge designcompetentie van de deelnemers. De German Design Award geniet een grote bekendheid bij het publiek.

De European Health and Spa Award wordt uitgereikt door het Agentschap voor Gezondheid en Welzijn. De onafhankelijke jury   staat aan het hoofd van een van de zwaarste beoordelingen in Europa. De basis voor de evaluatie wordt gevormd door een uitgebreide vragenlijst en een mystery check.

 

De European Health and Spa Awards werden uitgereikt in 10 verschillende categorieën. In de categorie Beste productinnovatie was  Microsalt van KLAFS  de winnaar.

De  Red Dot Award  is een van de grootste en meest prestigieuze wedstrijden ter wereld. De internationale jury kent het begeerde kwaliteitszegel toe aan producten die zich door hun uitstekende designkwaliteit onderscheiden van vergelijkbare producten.

 

De  German Design Award  is een internationale topprijs. Prijzen worden toegekend aan topproducten en -projecten op het gebied van product- en communicatiedesign, designpersoonlijkheden en opkomende ontwerpers.

De  CASENA designsauna  combineert strakke lijnen met een filigrane plafondstructuur. Met talloze lichtpunten aan het plafond en accentverlichting via een omlopende koof straalt het gouden warmte uit. Zwevende banken zonder zichtbaar onderstel geven lichtheid aan het interieur en bieden ruimte.

De  Plus X Award  is een innovatieprijs voor producten op het gebied van technologie, sport en lifestyle en eert fabrikanten voor de kwaliteitsvoorsprong van hun producten.

 

De innovatie:  InfraPLUS  brengt het heilzame effect van infraroodstralen in de sauna, zodat een extra cabine niet meer nodig is. De SensoCare infraroodtechnologie maakt indruk met een contactloze meting van de huidtemperatuur en een automatische aanpassing van de stralingsintensiteit. InfraPLUS combineert dus functionaliteit en design met veilige technologie en heilzame effecten.

De Interior Innovation Award staat voor innovatieve uitmuntendheid op alle productgebieden van de industrie en biedt een effectief instrument voor positionering en productdifferentiatie op de meubelmarkt.

 

Het basisidee van het  eVitarium®  is niet nieuw. Het hydrogalvanisch bad is een oud natuurgeneeskundig principe. Hoewel de positieve effecten van stroombaden onbetwist zijn, was de methode tot nu toe duur en zeer tijdrovend. KLAFS heeft nu zijn oorsprong opgepakt, het beproefde principe verfijnd en verder ontwikkeld. Nu heeft deze badvorm niet meer ruimte nodig dan een gewoon bad en is hij voor iedereen gemakkelijk te gebruiken.

Van de talrijke genomineerden werden niet minder dan twee KLAFS-producten bekroond in de categorie "Best Product Innovation" op de  European Health and Spa Award : De winnaar in deze categorie was onze Cloud 7 Cloud 9 by sha en de derde plaats ging naar onze Infrarood Profi Oakstone.

 

En ook de referentieprojecten van de KLAFS werden bekroond. Het Victoria-Jungfrau Grand Hotel and Spa en het Wald- und Schlosshotel Friedrichsruhe werden onderscheiden in de categorie Best Hotel Spa.

Na de STAR AWARD in Gold van TopHotel, de iF Product Design Award en de Golden Wave van Schwimmbad & Sauna is het Klafs stoombad D12 nu genomineerd voor de Design Award Duitsland 2012.

 

Het  systeemstoombad D12  past harmonieus in elke ambiance. De modulaire aluminium-glas wandstructuur staat voor het innovatieve concept: Het bestaat uit een lichtgewicht, zeer sterke aluminium frameconstructie en thermisch geïsoleerde glaselementen. Het staat dus voor stabiliteit, minder energieverbruik, elegant design en kwaliteit door hoogwaardige en duurzame materialen. Het modulaire ontwerp maakt het mogelijk de grootte en de opstelling van de zitplaatsen individueel aan te passen.

In totaal 2756 producten van 1121 deelnemers uit 43 landen streden om de gerenommeerde iF product design award. Het  stoombad D12  van KLAFS heeft gewonnen tegen een zeer gekwalificeerde en internationale concurrentie.

 

In de categorie Badkamer en Wellness was het  stoombad D12  de duidelijke winnaar: Het is de eerste in zijn soort die een vloeiende overgang creëert tussen wellness en woonruimte.

Met de Top Hotel Star Award heeft het gerenommeerde vaktijdschrift van Landsberger Freizeit-Verlag in 2008 een prijs in het leven geroepen die de uitstekende prestaties van de hotelbranche erkent.

 

Het Stoombad D12 van KLAFS ontving dit jaar de GOLD Star Award in de categorie hardware. De categorie hardware omvat nieuwe, baanbrekende producten die de gasten een echte meerwaarde bieden. Ten slotte zorgen deze innovaties ervoor dat de werkprocessen worden geoptimaliseerd en de vrijheid van de werknemers wordt vergroot. De marktintroductie van deze producten wordt gewoonlijk voorafgegaan door een complex creatief proces dat rekening houdt met praktische ervaring en huidige technische trends, alsook met nieuwe behoeften.

Kort nadat hij werd bekroond met de if design award 2010 in goud, viel de PURE opnieuw op bij de designexperts. De Raad voor de Vormgeving heeft de PURE genomineerd voor de German Design Award 2011.

 

De designprijs wordt toegekend door het Bundesministerium für Wirtschaft und Technologie en werd voor het eerst uitgereikt in 1969 onder de naam "Bundespreis Gute Form" (Duitse prijs voor goede vorm) voor internationale topprestaties op het gebied van productdesign. Onder de naam "Designpreis der Bundesrepublik Deutschland" wordt de prijs sinds 2006 jaarlijks uitgereikt voor buitengewone prestaties op het gebied van product- en communicatiedesign en voor een designpersoonlijkheid.

Of de sauna PURE by KLAFS uiteindelijk de German Design Award 2011 krijgt, wordt in februari 2011 beslist.

Pas geïntroduceerd en nu al bekroond: De nieuwe sauna  PURE  van KLAFS is bekroond met de iF product design award 2010 in goud. Zo zet het normen op het gebied van vorm en precisie en overtuigt het met de hoogste graad van materiaalconsistentie en kwaliteit. Een internationale jury kende de prijs toe aan de consequent vernieuwde sauna van de wereldmarktleider tussen bijna 2500 producten in een gekwalificeerde en internationale competitie in de categorie "Badkamer en Wellness".

 

Vooral het rechtlijnige, gelaagde interieur fascineerde met zijn fijne, nauwkeurig vervaardigde spijlen van hoogwaardig hemlockhout. Aan de buitenkant schittert de sauna  PURE  in een nieuwe, trendy buitenafwerking in een frisse variant van witte hoogglanslak. Net als bij de meermaals bekroonde sauna's VENTANO  en PROTEO  is ook hier het design afkomstig van het gerenommeerde designteam  Henssler en Schultheiss.

De originaliteit van het saunabaden in combinatie met designverfijningen en de voordelen van de nieuwste technologie - bijvoorbeeld het innovatieve touchcontrol-comfortsysteem - biedt privé-saunaliefhebbers precies wat zij van een ontspannen wellnessmoment verlangen: Een positief lichaamsgevoel, een versterkt immuunsysteem en natuurlijk - zoals al eeuwen het geval is - het genot van de 'sauna'-ervaring. Met de sauna PURE  zet KLAFS deze traditie voort in een modern design: Het model past harmonieus in de stijlvolle woning. Naast het edele design in zuiver wit kan de sauna met verdere buitenafwerking aan individuele designwensen worden aangepast. Op de hoek onderstreept de royale glasoplossing het goed gecomponeerde ontwerp en biedt het mooie inzichten en interessante uitzichten.

Jarenlange ervaring en kwaliteit van de saunafabrikant zijn zichtbaar in elk detail van de  PURE . In dit model bijvoorbeeld wordt de maatvaste afwerking van de binnenafwerking gecompleteerd door spijlen die precies over elkaar heen lopen. Naast de indirecte verlichting zorgt het gekleurde licht binnenin voor een aangename kleurstimulatie en ondersteunt het de rustgevende momenten van ontspanning.

De eenvoudige elegantie van de genomineerde sauna VENTANO was overtuigend. De buitenbetimmering in Amerikaans notenhout en de vooruitspringende deurpartij met volledig glazen hoek benadrukken het goed samengestelde ontwerp. Hemlockpanelen op de wanden en het plafond geven ook binnen een aantrekkelijke helderheid van vorm.

 

Zo komt ook de MAJUS saunakachel het best tot zijn recht, en de achter de rugleuningen geïntegreerde indirecte SUNSETS-verlichting zorgt voor een aantrekkelijke feelgood-sfeer.

Binnen nodigen de brede, ergonomisch gevormde ligstoelen uit tot heerlijk languit liggen. Met de elegante  TOUCHCONTROL  doet het grootst mogelijke comfort zijn entree in uw wellnessruimte: Speciaal ontwikkelde welzijnsprogramma's kunt u kiezen met een simpele aanraking.  TOUCHCONTROL  bevat echter nog meer innovaties: chique, extra plat design, eenvoudige bediening, wachtwoordbeveiliging, een hoge resolutie en krasbestendig touchscreen, een stevige aluminium behuizing en uitgebreide aansluitmogelijkheden, ook op uw eigen mp3-speler.

De KLAFS TOUCHCONTROL Professional kreeg de Star Award in zilver in de categorie economische efficiëntie.

 

Aan de buitenkant overtuigt de KLAFS TOUCHCONTROL Professional met zijn elegante, vlakke design van massief aluminium behuizing met krasbestendig touchscreen. Ook het binnenleven heeft veel te bieden:  De bediening kan tot twaalf cabines besturen en beheren, of het nu gaat om sauna, SANARIUM®  of stoombad. Daarnaast is er wachtwoordbescherming, verbinding met het gebouwenbeheersysteem, een service-interface, een line-in voor mp3 en individuele sauna- en wellnessprogramma's, alles volgens uw wensen. Met KLAFS TOUCHCONTROL Professional kunnen alle instellingen in de wellnessfaciliteit eenvoudig worden gepland en aangepast, wat voorheen veel werk vereiste. Daarmee beschikt u over een beveiligd beheersysteem dat elke cabine individueel configureert voor elke dag van het jaar. Dit resulteert in aanzienlijk lagere onderhoudsvereisten en een optimaal energieverbruik. Overigens kunt u de outputfunctie gebruiken om op elk gewenst moment alle benodigde energiecijfers en -statistieken af te drukken. Hiermee behoudt u altijd het overzicht: Meer veiligheid, minder kosten.

Hoe groter uw spa-zone, hoe groter de behoefte aan veiligheid en regeling. Een vergeten handdoek op de saunakachel in de Finse sauna? Een wijd geopende cabinedeur in het SANARIUM®? Kleine onzorgvuldigheid die onaangename gevolgen kan hebben. Nu is dat voorbij. KLAFS TOUCHCONTROL Professional meldt eventuele risico's direct op het scherm en waarschuwt u bovendien via sms op uw mobiele telefoon - voor het geval u niet bij de bediening staat. U kunt rond de klok rekenen op een 360° service. KLAFS TOUCHCONTROL Professional signaleert onmiddellijk storingen en is geschikt voor sauna's van alle afmetingen. Zo heeft uw spamanager een overzicht van alle cabines en alle waarden. Voor meer veiligheid en een vereenvoudigde planning. Daarnaast bespaart u ook energie, personeel, middelen en onderhoud. Installatie en training door ervaren KLAFS-medewerkers is gegarandeerd in onze dienstverlening. Eenmaal ingesteld, stuurt uw wellnessfaciliteit zich bijna vanzelf. Met de overzichtelijke dagelijkse, wekelijkse en jaarlijkse planning. Comfortabeler kan niet.

Met de Top Hotel Star Award heeft het gerenommeerde vakblad van de uitgeverij Landsberger Freizeit-Verlag een prijs in het leven geroepen die de uitstekende prestaties van de toeleveranciers van de hotelbranche erkent. "Naast de ongetwijfeld belangrijke menselijke factor mag de hardware niet naar de achtergrond worden gedrongen. Want zonder de moderne producten van de sector kan een accommodatie vandaag de dag niet meer op een economisch rendabele manier worden gerund", verklaart adjunct-directeur uitgeverij Thomas Karsch het nieuwe Tophotel-initiatief.

De VENTANO  werd in 2008 bekroond met de gerenommeerde internationale reddot design award. De VENTANO is de tweede sauna van KLAFS die de felbegeerde designtrofee ontvangt.

 

Sinds 1955 markeert het Design Zentrum Nordrhein Westfalen internationaal uitstekend productdesign met de beroemde stip. Fabrikanten en ontwerpers van een breed scala aan industriële producten kunnen zich inschrijven voor de felbegeerde red dot award in verschillende productcategorieën. En elk jaar zijn er meer... 

In de categorie energie kreeg de KLIMAMANAGER van KLAFS de Star Award in zilver.

 

Een slimme manier om geld en energie te besparen vindt u niet alleen bij Top Hotel:
Mensen ademen gemiddeld 12 keer per minuut. Hij/zij sluit geen compromis met betrekking tot frisse lucht, vooral niet in de sauna. Met een saunasessie van een kwartier komen we al gauw tot 180 ademhalingen. Nu heeft u een idee hoe de lucht in uw sauna beweegt. Uw sauna moet dus ook ademen om uw gasten voldoende frisse lucht te kunnen geven. Voldoende. Dat betekent dus niet te weinig en vooral niet te veel. Te veel ventilatie betekent ook te hoge energiekosten. Hier biedt de KLAFS KLIMAMANAGER voor u een oplossing. Een geavanceerde sensortechnologie analyseert de componenten van de saunalucht. Afhankelijk van de luchtkwaliteit wordt nu verse lucht aangevoerd, d.w.z. het aantal luchtwisselingen voor de sauna wordt aangepast aan de werkelijke behoefte. Hierdoor voelen saunagasten zich comfortabel tijdens het baden. En de exploitanten zelf met hun elektriciteitsrekening.

In het eindrapport van het door de Duitse Saunafederatie geïnitieerde onderzoeksproject "Kwaliteitsborging van commercieel gebruikte sauna's en heteluchtruimten" wordt "ventilatie afhankelijk van het aantal personen" als "voordelig" omschreven. Want een goed humeur heeft goede lucht nodig.

De begeerde European Spa Award in de categorie "Best Spa Equipment" ging in 2006 naar het SNEEUWPARADIJS van KLAFS. Als hoogtepunt van de European Spa Exhibition, die elk jaar duizenden vakbezoekers uit de hele wereld naar Monaco trekt, wordt deze prestigieuze prijs in negen categorieën uitgereikt door een internationale jury.

 

Het SNEEUWPARADIJS kon de crème de la crème van de internationale spa- en wellnesswereld vooral overtuigen door zijn innovatieve en toch op zichzelf staande concept. Natuurlijke, fijnste poedersneeuw gemaakt van zuiver water creëert een sfeer in het volledig echt lijkende gletsjerlandschap van SNEEUWPARADIJS die de gasten meesleept naar een droomachtige winterwereld. Zo wordt de tintelend aangename afkoeling bij -10 °C tussen twee saunasessies een gezond hoogtepunt voor commerciële sauna- en spafaciliteiten.

De KLAFS designsauna  PROTEO  is de eerste sauna die de red dot design award heeft ontvangen.<br/> <br/> De veelzijdige designsauna PROTEO   ALS privésauna overtuigt door zijn heldere, gereduceerde vormentaal, de beste afwerking en hoogwaardige materialen. Modulaire combinatiemogelijkheden van de hoogwaardige designelementen maken spelen zonder grenzen mogelijk. De zijpanelen, naar keuze van fijn zebrano-fineer, espen, hemlock of bronskleurige spiegel in warme tinten, onderstrepen het hoogwaardige totaalbeeld. Ook het interieur van de PROTEO maakt indruk met zijn selecte vormgeving. Bijzonder brede en nadrukkelijk gebogen ligplaatsen bieden exclusief, comfortabel ligcomfort. Passend bij de Majus designkachel heeft de kachelhoek een wandhoge natuurstenen bekleding. Verschillende designuitingen van natuursteen, zoals Dietfurter Kalksandstein of Nero Assoluto, ronden de totale sfeer harmonieus af naar persoonlijke voorkeur.