Trends & Design

Stilstaan betekent achteruitgaan: Vooral als marktleider mag een bedrijf nooit op zijn lauweren rusten, maar moet het altijd het tempo aangeven - en dat is precies wat KLAFS doet.

Spa en suite

Cocooning, veiligheid, privacy - deze trends veranderen ook de behoeften van de gast in het hotel. Voor hoteliers is de vraag:  Waar en onder welke omstandigheden voelen hotelgasten zich prettig? KLAFS geeft inzicht in toekomstbestendige private wellness.

Belangrijke impulsen voor de gehele industrie

Wat van KLAFS komt, maakt altijd een duidelijk statement:  Design, inventiviteit en ongewone ideeën  hebben ons tot de innovatiemotor van de hele sauna- en spa-industrie gemaakt.

Sauna S1 - Zeer klein met één druk op de knop

Het laatste resultaat van deze innovatieve kracht is een ware revolutie op de saunamarkt: De  Sauna S1, 's werelds eerste sauna die met één druk op de knop heel klein wordt - net als de zoomlens van een camera. "Dankzij deze innovatie kunnen nu aanzienlijk meer hotelkamers snel, eenvoudig en met weinig bouwkundige inspanning worden omgetoverd tot privé-spa-suites", zegt Andreas Erke verheugd. Het grote potentieel van dit revolutionaire idee, vooral voor hotels, werd ook erkend door de jury van de Intergastra Innovation Award 2016 - en onze Sauna S1 werd gekozen als winnaar.

Inzicht in de productie van de KLAFS sauna S1

Planning en concept door deskundigen

Dankzij onze succesvolle samenwerking met de internationale grootheden van de architectuur- en designscene, zoals  Matteo Thun Norman Foster  of  Mario Botta - om er maar een paar te noemen - lopen wij altijd voorop", aldus Andreas Erke, hoofd Architectuur en Design bij KLAFS, die een van de belangrijkste recepten voor succes uitlegt.

Een actueel voorbeeld van het succesvolle ontwerpproces is de  Schlosstherme in Schloss Weissenhaus, dat onlangs door een jury van deskundigen van het tijdschrift GEO Saison werd uitgeroepen tot "mooiste strandhotel van Europa".

"Door een nauwe samenwerking kunnen wij er altijd voor zorgen dat de individuele wensen en verwachtingen van onze klanten en de ideeën van de betreffende architect of planner worden vertaald in een optimaal productconcept dat precies past bij het betreffende object en zijn gasten", weet Andreas Erke uit ervaring.

Referenties wereldwijd: Spaconcepten die inspireren

KLAFS creëert sinds 1928 plaatsen van ontspanning voor lichaam en geest. "We zijn er trots op dat we voor onze unieke  wellnessconcepten  steeds weer bevestiging krijgen van de experts", benadrukt Andreas Erke - en verwijst bijvoorbeeld naar het  Wald & Schlosshotel Friedrichsruhe, dat door RELAX GUIDE opnieuw is uitgeroepen tot het beste wellnesshotel van Duitsland, of het  Eden Roc in Ascona, dat door de SonntagsZeitung al vijf jaar op rij is uitgeroepen tot het populairste vakantiehotel van Zwitserland.

U zult het zien: Wat u ook in gedachten heeft - bij KLAFS is uw spaproject beslist in de beste handen. Technisch, creatief en economisch. En het resultaat zal niet alleen uw gasten bekoren, maar ook de deskundigen.

Afspraak maken
Onze experts geven u graag persoonlijk advies over uw sauna- en wellnessproject.
Afspraak maken
Contact
Heeft u vragen over KLAFS of onze producten?
Contactformulier
Catalogus bestellen
Doe inspiratie op rond sauna, spa en wellness met onze gratis catalogi.
Bestel nu