Spa en Suite, Private Spa im Hotel

Spa en suite

Privé wellnessmomenten in het hotel

Cocooning, veiligheid, privacy

- deze trends veranderen ook de behoeften van de gast in het hotel. Voor hoteliers is de vraag:  Waar en onder welke voorwaarden voelen hotelgasten zich prettig en welke aanbiedingen kunnen aan de gast worden gedaan om hiermee rekening te houden?

 

Genieten van sauna en wellness in uw eigen hotelkamer in plaats van in de wellnessruimte is een manier om dit verlangen naar meer privacy te vervullen.  Wellness-suites bieden een volledig privé-retraite waar gasten flexibel en ongestoord kunnen ontspannen.

1. Een aantrekkelijk privé-wellnessaanbod in een suite is een duidelijke meerwaarde voor de gast. Voor deze exclusieve kamercategorie kunnen dus hogere prijzen worden gevraagd.
2. Met een spa en suite kan het hotel zich breed opstellen voor de meest uiteenlopende eisen. Dit zorgt voor een betere kamerbezetting, vooral in het laagseizoen. Een groot aantal hotelgasten die van wellness houden maar niet naar een openbare sauna willen gaan, worden als nieuwe doelgroep over de streep getrokken.
3. Een prachtige wellnessruimte die alle gasten kunnen gebruiken om te genieten van de ontspannende en gezondheidsbevorderende effecten van een sauna wordt door de gasten als aanbod zeer gewaardeerd. Als het hotel echter een privé-wellnessaanbod in de suite heeft, kan dit kleiner zijn of hoeft het niet verlengd te worden.

Planning

Planning op maat - voor elke inbouwsituatie

In hotelkamers zijn er tal van mogelijkheden om een kleine maar fijne sauna onder te brengen. Een op maat gemaakte sauna kan individueel worden aangepast aan de omstandigheden in de ruimte. Hoeken, nissen en schuine plafonds worden optimaal benut en zo omgevormd tot een plek van welzijn.  Onze aanbeveling: Als de sauna en andere wellnessfaciliteiten al in de planning van een hotelkamer zijn opgenomen, kunnen zij van meet af aan technisch, visueel en qua baden optimaal in de kamers worden geïntegreerd en op het inrichtingsconcept worden afgestemd.

Veel gasten die onze suite met sauna hebben geboekt, boeken dezelfde kamer opnieuw. Ik denk dat dat voor zichzelf spreekt.
Hans-Harald Reber, Reber's Pflug, Schwäbisch Hall

Sauna in de hotelkamer: Van kamer naar spa-suite

Wie in een reeds bestaand hotel een privé-spa wil realiseren, creëert daarmee een geheel nieuw aantrekkelijk aanbod voor gasten die geen gebruik willen maken van een openbare wellnessruimte.  Eén ruimte vakkundig ombouwen tot een oase van welzijn of twee ruimten combineren tot een ruimere wellnessruimte, die eventueel zelfs kan worden opgedeeld om bijzonder flexibel te zijn - de fantasie kent geen grenzen.

 

Weinig ruimte - veel saunaplezier

Kleine saunamodellen

Sauna S1: Optimaal voor kleine ruimten

De uitschuifbare Sauna S1 is de innovatie voor privé-sauna's, zelfs in hotelkamers met beperkte ruimte. Als een hoogwaardig meubelstuk past het perfect in het interieur van uitgelezen hotelsuites. Er wordt slim gebruik gemaakt van de ruimte in de kamer. Wanneer de sauna gesloten en niet in gebruik is, is de diepte van 60 cm niet groter dan die van een gewone wandkast. Binnen 20 seconden kan hij met één druk op de knop worden uitgeschoven tot een volledig functionele sauna met een diepte van 160 cm.

 

Sauna EASY: Eenvoudig met 230V-aansluiting

Een elegante Sauna EASY - in deze uitvoering met notenhout en royale ramen - en een vrijstaand bad maken ontspanning op hoog niveau mogelijk en geven de ruimte een unieke wellness-sfeer. Hier kunt u in alle privacy ontspannen na een lange werkdag.  U besloot de kamers niet tijdens de bouw om te bouwen tot spa-suites, maar achteraf? Met de eenvoudig te installeren EASY- en S1-modellen met 230V-aansluiting is dit in veel gevallen mogelijk.

 

Antwoorden op de belangrijkste vragen

FAQ

Door slimme planning, productie op maat en innovatieve saunamodellen zoals de uitschuifbare Sauna S1 zijn individuele oplossingen mogelijk voor vele ruimtes. Zelfs met minder dan 2 m² vloeroppervlak voor een sauna kan een normale hotelkamer een wellness-suite worden!

 

Krachtstroom 400V is van voordeel, maar niet absoluut noodzakelijk, aangezien sommige compacte saunamodellen zijn uitgerust met een 230V-aansluiting. Ze bieden nog voldoende ruimte voor comfortabel saunagenot.

 

Om hygiënische redenen moet de vloer van de sauna glad zijn. Tegels en natuursteen zijn ideaal, maar ook parket of laminaat zijn denkbaar. Ventilatie via afvoerlucht moet mogelijk zijn, maar ook hier biedt het SCC-filter van de Sauna S1 een oplossing als aan deze eis niet wordt voldaan.

 

Een sauna is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 6.000 (plus btw) exclusief levering en installatie. Vooral de modellen met een 230V-aansluiting hebben een zeer laag stroomverbruik van ongeveer 10 tot 12 kWh per 3 uur bedrijfstijd. Bovendien zijn sauna's van KLAFS ontworpen voor een lange levensduur; reparaties door slijtage zijn zelfs na vele jaren niet te verwachten.

 

Er zijn verschillende veiligheidsvoorzieningen die een sauna in de suite veilig maken. Bijvoorbeeld de BONATHERM onderbankkachel. Hij is zo ontworpen dat hij tijdens de normale werking niet kan worden aangeraakt. Het is praktisch onmogelijk een handdoek op de kachel te leggen. De intelligente saunabediening schakelt de sauna na 4 uur automatisch uit. Indien om veiligheidsredenen geen opgieting gewenst is, kan dit worden uitgesloten.

 

Afhankelijk van het saunamodel zijn verschillende buiten- en binnenafwerkingen, glaselementen en op het interieur afgestemde elementen mogelijk. Voor een sauna en suite die perfect in uw ontwerpconcept past.

 

Een tijdelijke verbouwing van hotelkamers tot saunasuites is ook denkbaar. Bijvoorbeeld met onze Sauna EASY, die eenvoudig door het hotelpersoneel wordt op- en afgebouwd en als "plug en play"-variant kan worden geleverd.

 

Inspiratie

Strak modern, klassiek opulent, alpine rustiek of discreet gezellig.

 

Afspraak maken
Onze experts geven u graag persoonlijk advies over uw sauna- en wellnessproject.
Afspraak maken
Contact
Heeft u vragen over KLAFS of onze producten?
Contactformulier
Catalogus bestellen
Doe inspiratie op rond sauna, spa en wellness met onze gratis catalogi.
Bestel nu