Alpine Spa

Davos, Zwitserland

Idee en concept

Om rustige, vriendelijke en intieme ruimten te creëren is reductie nodig. Alleen de
Beperking tot enkele materialen bevordert het zelfbewustzijn en zorgt zo voor een ontspanning van de zintuigen. Daarom worden hier slechts één natuursteen en één houtsoort gebruikt, als basismaterialen die het uiterlijk vormgeven. Zilverkwartsiet uit het nabijgelegen Brixen ligt op de vloer en in latten op de muren. De steen verbindt de omringende bergwereld met het interieur en creëert zo een hoge mate van onafhankelijkheid met een lokale referentie. Sneeuwkristallen in de lucht of zonlicht op een bergbeek - deze associaties
worden gecreëerd door de zilveren mozaïeken. Gouden glasblokken herinneren ook aan de herfstkleuren van het omringende lariksbos en slaan een brug naar de adembenemende gevel.

Afmeting

De "Alpine SPA" biedt zijn gasten een duurzame wellness-ervaring op 1200 m²: drie aparte spa-ruimten (dames-, heren- en gemeenschappelijk), plus binnen- en outdoorpool, receptie, fitness-, yoga- en relaxruimte. De herenzone is uitgerust met sauna, GREEN STEAM stoombad en glasmozaïek, een doucheruimte met hoogwaardig glasmozaïek op de ronde wanden, warmtebank en POLARIS ijsfontein. Het vrouwengedeelte maakt indruk met de sauna met Kelo-strips als binnenafwerking, het SANARIUM® met KLEURLICHT, het douchegedeelte met hoogwaardig glasmozaïek op de ronde wanden en een waterval en de royale warmtebank van natuursteen.

Geselecteerde materialen voldoen aan een duidelijke ontwerptaal: De spa van het InterContinental Davos maakt indruk met een ruimtelijk concept waarin niets afleidt van de essentie. Mozaïekwanden en lichte accenten gaan harmonieus op in het ontwerp, dat in zijn geheel opgaat in een vrije ruimte voor lichaam, geest en ziel.

INTERCONTINENTAL DAVOS

Baslerstraße 9
7260 Davos Dorf
Zwitserland

Naar de website

Afspraak maken
Onze experts geven u graag persoonlijk advies over uw sauna- en wellnessproject.
Afspraak maken
Contact
Heeft u vragen over KLAFS of onze producten?
Contactformulier
Catalogus bestellen
Doe inspiratie op rond sauna, spa en wellness met onze gratis catalogi.
Bestel nu