Traube Tonbach

Baiersbronn, Duitsland

Idee en concept

Een eigen toekomstgerichte architectuur met citaten uit de minimalistische vormentaal, zonder de wortels van het huis te verliezen.

Afmeting

Totale oppervlakte: 4000 m². Wellnessruimte (binnen): 2500 m²: SANARIUM®, kristalstoombad, bloemenstoombad, ijsiglo, ijsfontein, relaxruimte. Bewegingsbad, zoetwaterbad, kinderbad, whirlpools. Buitengebied: 1500 m²: Buitenzwembad met zeewater, whirlpools, relaxruimte. Fitnessruimte.

De traditionele Traube Tonbach, ook bekend om zijn culinaire hoogstandjes, was 50 jaar geleden het eerste hotel in het Zwarte Woud met een zwembad en Finse sauna's. De latere uitbreiding van het wellnessaanbod werd gerealiseerd op basis van de natuurgerichte architectuurstijl van het hotel en door het bestaande gebouwweefsel te integreren. Ongeveer 4300 m³ aarde werd afgegraven om de nieuwe wellnessruimte van buitenaf onzichtbaar in het landschap in te bedden. Het resultaat is een kuuroord voor welzijn dat voor zijn architectuur en doordacht badproces de prestigieuze "if design award" heeft ontvangen.

TRAUBE TONBACH

Tonbachstraße 237
72270 Baiersbronn 
Duitsland

Naar de website

Afspraak maken
Onze experts geven u graag persoonlijk advies over uw sauna- en wellnessproject.
Afspraak maken
Contact
Heeft u vragen over KLAFS of onze producten?
Contactformulier
Catalogus bestellen
Doe inspiratie op rond sauna, spa en wellness met onze gratis catalogi.
Bestel nu