Die Verdampfer-Technik von KLAFS erzeugt optimalen Dampf in Ihrem Dapfbad.

Verdampfer-Technik

Zo vermijd je vervelende onderhoudswerkzaamheden: In KLAFS-verdampers worden de door het water vrijgekomen mineralen apart naar een opvangbak gevoerd.

Dankzij de geïntegreerde bajonetcontainer zijn twee handgrepen voldoende om de kalk van tijd tot tijd uit de verdamper te verwijderen. De opgevangen kalk kan dus geen schade meer veroorzaken. Dit wordt gegarandeerd door de auto-adaptieve afspuiregeling, die zich automatisch aanpast aan de concrete waterkwaliteit. En er zijn nog een paar voordelen die wij u niet willen onthouden: Verdampers, KIN voor het stoombad en SAN voor SANARIUM®, genereren automatisch stoom met behoud van de gewenste temperatuur. Bovendien doseert de KLAFS KIN-verdamper de geur met een microprocessor, een geïntegreerde geurpomp en een stoomcilinder van roestvrij chroom-nikkelstaal en bovendien regelt hij de afvoerlucht. Toptechnologie voor maximaal stoombadplezier. Kosten- en tijdbesparing liggen voor u in het verschiet.

Die Verdampfer, KIN fürs Dampfbad und SAN fürs SANARIUM®, erzeugen automatisiert Dampf und halten dabei die gewünschte Temperatur. Erhältlich mit Green Steam Paket.
Der Verdampfer KLAFS KIN dosiert zudem den Duft mit Mikroprozessor, integrierter Duftstoffpumpe und einem Dampfzylinder aus edlem Chromnickel-Stahl, darüber hinaus steuert er die Abluft.

KALKMANAGEMENT MET KLAFS

Kalkmanagement mit KLAFS: Die beim Verdampfen von Wasser abgegebenen Mineralien werden im KLAFS Verdampfer getrennt und in den Auffangbehälter geleitet. Mit nur zwei Handgriffen lösen Sie den Bajonettbehälter und können den Kalk sauber und einfach entfernen.

Kalkmanagement met KLAFS: De mineralen die vrijkomen bij het verdampen van water worden in de KLAFS-verdamper gescheiden en naar de opvangbak gevoerd. De bajonetcontainer kan in slechts twee stappen worden losgemaakt en de kalkaanslag kan eenvoudig en schoon worden verwijderd.

Kenmerken

 • Verdamper KIN voor stoombad en verdamper SAN voor SANARIUM®
 • Verbeterd kalkmanagement: Eenvoudig en ongecompliceerd onderhoud met twee handgrepen
 • Gepatenteerd kalkmanagmentsysteem voor een betere bedrijfszekerheid
 • Geen zoutbijvulling nodig, past zich automatisch aan de waterkwaliteit aan
 • Perfect geregeld: Temperatuur, afvoerlucht en geur
 • DVGW* goedkeuring (*Verein des Deutschen Gas- und Wasserfachs e.V.)
 • Bediening met meerkleurendisplay en intuïtieve menunavigatie
 • Geïntegreerde LED-besturing (lichtbalk, indirecte verlichting) voor verdamper KIN
 • Stoomleiding met warmte-isolatie volgens energiebesparende voorschriften (EnEV)
 • Thermische isolatie van het stoombad
 • Thermische isolatie van de roestvrijstalen stoomcilinder
 • Verdamper in drie capaciteitsniveaus met stoomcapaciteiten van: 8 kg/u, 10 kg/u, 24 kg/u
 • Verwarmingsspanningen: 400 - 415 V, stuurspanning: 230 V, 50 Hz
 • Beschermingsklasse 1, beschermingstype: IP20 (bescherming tegen onbedoeld contact)

TECHNISCHE GEGEVENS IN DETAIL

Voor een perfecte werking en lange levensduur van de KLAFS-verdampertechnologie moeten de bedrijfsomstandigheden in orde zijn. Tijdens het bedrijf is een omgevingstemperatuur van 5 tot 25 °C vereist voor een optimale nevelvorming (verdamper technisch tot 40 °C). De stoomaansluiting moet een stoomleiding hebben met een lengte van maximaal 10 meter en bestaat uit maximaal vier bochten. De omgevingsvochtigheid van het apparaat moet 75 % RL bedragen. De waterkwaliteit en -temperatuur zijn ook relevant voor een optimale verdamping: Onbehandeld drinkwater of volledig gedemineraliseerd water (gedeïoniseerd water) met een aanvoertemperatuur van 1-40 °C werkt het best. De wateraansluiting moet door de klant worden geleverd via een hoekkraan met ½ inch en een aansluitdruk van 1-10 bar.