Idee & concept

Een architectuur met futuristisch accent en citaten uit de minimalistische designtaal, die de oorsprong van het huis echter nooit verloochent.


Afmetingen

Totaal oppervlak: 4.000 m². Wellnessruimte (binnen): 2.500 m². SANARIUM®, kristallen-stoombad, bloesem-stoombad, ijs-iglo, ijsbron, relax-zone. Therapiebad, zoetwaterbassin, kinderbad, whirlpools. Buiten: 1.500 m². Zeewaterbad buiten, whirlpools, relaxzone. Fitnesscenter. Behandelingen: massages, gezichts- en lichaamsbehandelingen, pakkingen, peelings en pedicure. Kapsalon.


Het traditionele hotel Traube Tonbach staat vooral bekend als gastronomische hemel. Dit is tevens het eerste hotel in het Zwarte Woud dat 50 jaar geleden al over een zwembad en een Finse sauna beschikte. Het wellness-aanbod werd later uitgebreid, waarbij voor wat betreft de architectuur rekening werd gehouden met het natuurlijke en oorspronkelijke karakter van het hotel. Om de nieuwe wellnessruimte van buiten onzichtbaar in het landschap in te bedden, werd circa 4.300 m³ aarde uitgegraven. Het resultaat was een wellness-paradijs waarvan het intelligente design en de architectuur werd beloond met de prestigieuze 'iF design award'.


Traube Tonbach

Tonbachstraße 237
72270 Baiersbronn
Duitsland

Naar de website