Overzicht
  • Anders

Idee & concept

Superieur en opvallend modern: groot en krachtig en in zichzelf berustend rijst het gebouw op en vormt een spannend contrast met de omliggende natuur. Sportief en ontspannend. En met alle denkbare faciliteiten.


Afmetingen

Totaal oppervlak: 825 m². Gescheiden wellnessruimtes voor mannen en vrouwen met daarin een: sauna, SANARIUM®, stoombad, sneeuwcabine, terraké-spa, ijsbron in combinatie met doucheruimte, warme stenen met warmwatervoetbad, rustruimte met haard.


Precies 100 jaar na de oprichting werd in mei 2014 op de Sonnenhang bij Zürich de eerste steen gelegd voor het nieuwe onderkomen van de FIFA. Maar The Home of FIFA staat niet uitsluitend in Zwitserland, maar ook op de 'grond van alle landen die lid zijn." De eerste steen bevat namelijk een stalen voetbal met een diameter van 1,3 met daarin zakjes aarde afkomstig uit alle FIFA-lidstaten.


Architect Tilla Theus gebruikte weliswaar weinig verschillende materialen, maar van ieder materiaal kwam alleen het beste van het beste in aanmerking. Een kenmerk dat we ook in de wellnessruimtes terugzien. Hier werd gewerkt met natuursteensoorten als kwartsiet en amarello claro uit Brazilië en hemlock-hout.