Idee & concept

„Het contrast tussen de architectuur van het pand, de moderne slaapkamers en de wellnessruimte van het hotel levert een belangrijke bijdrage aan de eigentijdse architectuur zoals we die in Ierland kennen en die zich onderscheidt door de harmonie tussen natuur en het landschap.“ Stephen Carr


Afmetingen

Totaal oppervlak: 2.400 m². SANARIUM®, aroma-stoombad, Finse sauna, buitensauna, warmwatervoetbad, Kneipp-bad, belevingsdouches, zoutgrot, caldarium. Traditionele hammam, modderbad, meerdere behandelruimtes. Bronwaterzwembad.


Achter de historische gevel van het uit 1740 stammende hotel banen de moderne zijvleugels van hout en glas zich een weg door het bos. De oude, statige stenen constructie gaat als het ware een huwelijk aan met deze moderne architecturale elementen, waarin zich ook de wellnessruimte bevindt. Een ruimte die perfect opgaat in het omringende landschap met haar oeroude bomen; de natuur lijkt welhaast binnen te komen. Het designconcept voor het Monart bestaat uit gekromde vloeiende lijnen waarin het spiraalvormige Keltische symbool terugkomt. Dit symbool werd ook als inspiratiebron gebruikt voor de wellness- en buitenruimtes. Zo werden alle ligstoelen in een cirkel in de muur aangebracht en staan de warmwatervoetbekkens, met daarachter een Kneipp-ronde in een halve cirkel opgesteld.


Monart House

Monart House
The Still Enniscorthy
Co. Wexford
Ierland

Naar de website