Sauna MATTEO THUN in de garage

Van koude garage tot wellness-oase

Het vakantiehuis van de familie Kästli-Gübeli troont boven het 200 inwoners tellende dorp Bivio, net voor de Julierpas op 1800 meter hoogte. Het veelzijdige houten vakantiehuis is het favoriete toevluchtsoord van de familie geworden. Het gezin probeert zo vaak mogelijk het stadsleven achter zich te laten en te genieten van de rust en sereniteit van de Grisons Alpen. Een bijzondere stimulans voor een verblijf in het vakantiehuis is de sauna van KLAFS.

Er was ooit een vochtige en koude garage op de begane grond van het vakantiehuis, die vanwege de smalle oprit nooit werd gebruikt. Toen kreeg de huidige eigenaar het idee om de garage om te vormen tot een oase van welzijn voor het hele gezin. Als architect nam hij het project onmiddellijk in eigen hand. Hij bouwde de kamer in overeenstemming met de rest van het interieur met veel hout en een royale pui. Het meubilair was beperkt tot een sauna en een bank, een lamp en twee kleine bijzettafeltjes. Alles heeft zijn functie. Omdat het voor de eigenaar van het vakantiehuis belangrijk was om een eenvoudige en toch gezellige ruimte te ontwerpen.

In zijn zoektocht naar een geschikte sauna vond hij bij KLAFS wat hij zocht. Het unieke gezicht van deze sauna van Matteo Thun wordt rondom gekenmerkt door het samenspel van eiken latten en voegen. Het front is gemaakt van plafondhoog glas, waardoor een visuele opening naar buiten ontstaat die virtuoos speelt met het invallende licht. Toch is het bijna onmogelijk om de andere kant op te kijken - van buiten naar binnen. Dit biedt voldoende privacy. Discrete vormen en een voorkeur voor warme en natuurlijke materialen kenmerken het productontwerp van Matteo Thun en Antonio Rodriguez.<br/> "Dit was voor mij het doorslaggevende argument om voor deze sauna te kiezen", zegt Michel Gübeli.

 

Ook het interieur van de sauna overtuigt met zijn eenvoudige, harmonieuze en toch ongelooflijk functionele ontwerp. De kachel en het ingebouwde muzieksysteem zijn discreet verborgen onder de eikenhouten bank, praktisch en kindveilig. Met een afstandsbediening kunnen muziek en licht naar wens worden geregeld, direct tijdens het saunabezoek. En met de KLAFS-app kan de sauna vanaf de skipiste worden opgewarmd, zodat hij bij thuiskomst al het gewenste klimaat heeft. Want met het exclusief door KLAFS ontwikkelde SANARIUM® kan men in de sauna genieten van vijf verschillende klimaatzones. De saunagast kiest gewoon de klimaatzone waar hij of zij op dat moment zin in heeft, en het SANARIUM® past automatisch de luchtvochtigheid en de temperatuur aan. Zo zijn sauna's ook leuk voor kinderen.

Gasten zijn altijd welkom in het vakantiehuis. Want de oase van welzijn kan elegant worden omgebouwd tot extra slaapkamer of kinderkamer. De bank wordt een slaapbank en de tafeltjes kunnen worden gebruikt als bureau om te schilderen en te knutselen. De vurenhouten bank bij de vensterbank biedt zitplaatsen. De sauna gaat dan discreet, bijna onzichtbaar, op in de ruimte en zorgt voor een behaaglijke sfeer.

 

Sauna

  • Sauna MATTEO THUN 
  • Binnen- en buitenafwerking van eiken panelen, BONATHERM VS, onderbankkachel 
  • Extra SANARIUM®, audiopakket, KLAFS SAUNA-APP 
Afspraak maken
Onze experts geven u graag persoonlijk advies over uw sauna- en wellnessproject.
Afspraak maken
Contact
Heeft u vragen over KLAFS of onze producten?
Contactformulier
Catalogus bestellen
Doe inspiratie op rond sauna, spa en wellness met onze gratis catalogi.
Bestel nu