Menu voor Verhaal achter KLAFS

Succesvol met hout en hart

Succes met hout en hart

KLAFS in portrait

Een geniaal idee

Erich Klafs heeft de sauna weliswaar niet uitgevonden. Maar met zijn idee heeft hij wel een belangrijke bijdrage geleverd aan de doorbraak ervan. In 1952 levert Erich Klafs de eerste EKS, met zijn eigen auto met aanhanger, persoonlijk af. Deze Erich Klafs Sauna, afgekort tot EKS, was de eerste complete prefab-sauna voor thuis. Vergde het destijds dagenlang om een sauna te produceren, en dan nog vaak met een schommelende kwaliteit, vandaag de dag beschikken we over intelligente productietechnologie om binnen een redelijke termijn een volwaardig product te realiseren. Een betrouwbaar en betaalbaar kwaliteitsproduct dat in een handomdraai bij u thuis wordt geplaatst. Een geniaal idee, waarmee we onze tijd ver vooruit zijn.

Eine geniale Idee

Een heldere missie

Zieke mensen helpen – en gezonde mensen beschermen tegen ziekte: Met die woorden omschreef Erich Klafs waarom hij zijn leven wijdde aan geneeskrachtige balneotheapie en later aan sauna's. En ondanks het feit dat de huidige wellness-trends soms merkwaardige vormen aannemen, blijven wij trouw aan de traditie van Erich Klafs. Daar kunt u op vertrouwen: als er KLAFS opstaat, betekent dat welzijn en gezondheid. Want ons streven is het om mensen zich goed te laten voelen - lichamelijk en geestelijk. Een heldere missie én onze dagelijkse drijfveer.

Eine klare Mission

Een ondubbelzinnige belofte

Erich Klafs zou bijzonder trots zijn als hij kon zien tot wat zijn idee is uitgegroeid. Want toen hij destijds met zijn idee kwam om één sauna per dag te verkopen, lachten de mensen hem achter zijn rug uit. Eén sauna per dag? Vandaag de dag zou iedere productiechef bij een dergelijk aantal de wenkbrauwen fronsen. Want inmiddels maken we iedere dag een veelvoud aan sauna's, stoombaden en infraroodcabines. En dat maakt ons tot de marktleider op het gebied van sauna's, zwembaden en wellness. Onze hoofdvestiging in Schwäbisch Hall is uitgegroeid tot een soort mekka voor de wellness-wereld. Wat u dat biedt? Het geruststellende gevoel dat uw project bij ons in de beste handen is. Een ondubbelzinnige belofte waar u ons gerust op aan mag spreken.

Ein eindeutiges Versprechen

  114

  100 Millionen Euro Umsatz konnte KLAFS im Jahr 2013 erzielen

  In 2020 wist KLAFS een 114 miljoenenomzet te realiseren.
  Daarvan kwam 59% uit Duitsland en 41% werd in het buitenland gerealiseerd.

  729

  793 Mitarbeiter gehörten im Jahr 2013 zum KLAFS-Team

  Aantal medewerkers die in 2020 deel uitmaakten van het KLAFS-team.

  2,4

  2,4 Millionen laufende Meter Holz werden bei KLAFS pro Jahr verarbeitet

  Per jaar worden bij KLAFS miljoenen strekkende meters hout verwerkt.

  2.811

  2811 Einzelteile benötigt man für die Herstellung einer Sauna PURE

  De hoeveelheid losse onderdelen die nodig zijn voor de productie van een Sauna PURE.

  225.000

  225.000 KLAFS Saunen sind weltweit im Einsatz um Ihnen vollkommene Entspannung zu schenken

  Overal ter wereld worden KLAFS-sauna's gebruikt om mensen pure ontspanning te bieden.

  25

  32 KLAFS Ausstellungszentren und Vertriebsbüros mit Ausstellung

  KLAFS-showrooms en distributeurs met showroom.
  U vindt showrooms 16 in Duitsland en 9 in Oostenrijk en Zwitserland.

  Een heldere strategie

  Een sterk merk kan niet zonder heldere strategie. Zo streven wij ernaar om onze klanten nog meer ontspanning te bieden en we doen dat o.a. met superieure designs. We zijn ons er namelijk terdege van bewust dat onze klanten van onze producten gebruikmaken in eva- of adamskostuum. En dan is het extreem belangrijk dat ieder detail van een product er niet alleen goed uitziet maar ook zo aanvoelt.

  Ausgezeichnete InnovationeneVitarium® erhält Special Mention beim Deutschen Designpreis 2015Innovatives Dampfbad D12 gewinnt Top Hotel Star Award 2010Matteo Thun Edition-Sauna von KLAFS gewinnt Interior Innovation Award 2015KLAFS Dampfbad D12 gewinnt iF Product Design Award 2011Dampfbad D12 nominiert für den Designpreis Deutschland 2012Design-Sauna VENTANO: Nominiert für den Deutschen Designpreis 2009InfraPLUS gewinnt Plus X Award 2014Infrarotkabine Profi gewinnt Wellness Innovation Award 2012CASENA gewinnt Red Dot Award 2014Microsalt gewinnt European Health and Spa Award 2014CASENA erhält Special Mention beim German Design Award 2014
  Matteo Thun Edition-Sauna von KLAFS gewinnt Interior Innovation Award 2015

  Matteo Thun Edition-sauna von KLAFS wint de Interior Innovation Award 2015

  De Matteo Thun Edition-sauna van KLAFS, een samenwerking tussen de internationaal bekende toparchitect Matteo Thun en zijn al even geniale collega Antonio Rodriguez, werd voor het eerst aan het grote publiek voorgesteld tijdens de Salone Internazionale del Mobile in Milaan en won daar meteen de Interior Innovation Award 2015.

  Hele artikel lezen

  eVitarium® erhält Special Mention beim Deutschen Designpreis 2015

  eVitarium® beloond met een Special Mention bij de Deutsche Designpreis 2015

  Het elegante design van het eVitarium® past zich naadloos aan iedere badkamer of wellnessruimte aan en is qua uiterlijk nauwelijks van een moderne badkuip te onderscheiden. Dankzij de eenvoudig bedienbare techniek kan de badkuip automatisch worden gevuld en de stroomtoevoer en de intensiteit daarvan, evenals het inschakelen van de gekleurde lampen worden geregeld. Dit is een exquis samenspel van techniek en design. Alleen het eenvoudig te bedienen touchscreen geeft een indruk van de veelvoud aan functies die het eVitarium biedt. Ontspanning en energie tanken in een harmonieuze combinatie.

  Hele artikel lezen

  Microsalt gewinnt European Health and Spa Award 2014

  Microsalt wint de European Health and Spa Award 2014

  De European Health and Spa Award wordt uitgereikt door de Duitse Agentur für Gesundheit. De prestigieuze prijs wordt uitgereikt door een onafhankelijke jury en staat in Europa in hoog aanzien. Aan de toekenning gaan het invullen van uitgebreide enquêtes en een grondige mystery check vooraf.

  Hele artikel lezen

  InfraPLUS gewinnt Plus X Award 2014

  InfraPLUS wint de Plus X Award 2014

  De Plus X Award is een innovatieprijs voor producten op het gebied van technologie, sport en lifestyle en wordt toegekend aan producenten van wie de producten een duidelijke kwaliteitsvoorsprong bieden.

  Hele artikel lezen

  Innovatives Dampfbad D12 gewinnt Top Hotel Star Award 2010

  Innovatief stoombad D12 wint de Top Hotel Star Award 2010

  Met de Top hotel Star Award creëerde het gerenommeerde Duitse vaktijdschrift Tophotel in 2008 een prijs voor topprestaties in de hotelleriebranche.

  Hele artikel lezen

  KLAFS Dampfbad D12 gewinnt iF Product Design Award 2011

  KLAFS stoombad D12 wint iF Product Design Award 2011

  Er waren in totaal 2.756 inzendingen van 1.121 deelnemers uit 43 landen voor de gerenommeerde iF product design award. Het stoombad D12 van KLAFS wist de krachtige internationale concurrentie te verslaan.

  Hele artikel lezen

  Design-Sauna VENTANO: Nominiert für den Deutschen Designpreis 2009

  Designsauna VENTANO: genomineerd voor de Deutsche Designpreis 2009

  De genomineerde sauna VENTANO viel vooral op vanwege het elegante en pure design. De ingetogenheid van het design wordt nog extra geaccentueerd door de buitenkant van Amerikaans notenhout en de opvallend geplaatste glazen deur en hoek. De panelen van hemlock op de wanden en het plafond zorgen voor een aantrekkelijke, heldere uitstraling.

  Hele artikel lezen

  Dampfbad D12 nominiert für den Designpreis Deutschland 2012

  Stoombad D12 genomineerd voor de Designpreis Deutschland 2012

  Na het winnen van de gouden STAR AWARD van TopHotel, de iF Product Design Award en de Golden Wave van Schwimmbad & Sauna werd het stoombad D12 van KLAFS nu ook genomineerd voor de Designpreis Deutschland 2012.

  Hele artikel lezen

  CASENA gewinnt Red Dot Award 2014

  CASENA wint de Red Dot Award 2014

  De Red Dot Award is een van de meest prestigieuze designprijzen wereldwijd. Het felbegeerde kwaliteitslabel wordt door een internationale jury aan producten toegekend die zich door hun uitstekende design onderscheiden van andere vergelijkbare producten.

  Hele artikel lezen

  CASENA erhält Special Mention beim German Design Award 2014

  CASENA beloond met een Special Mention bij de German Design Award 2014

  De German Design Award is een internationaal prestigieuze onderscheiding. Uitsluitend hoogwaardige producten en projecten op het gebied van product- en communicatiedesign van designpersoonlijkheden en aanstormende jonge designers maken kans op de prijs.

  Hele artikel lezen

  Infrarotkabine Profi gewinnt Wellness Innovation Award 2012

  Infraroodcabine wint Wellness Innovation Award 2012

  Over ieder detail van de infraroodcabine Profi Oakstone is nagedacht, de techniek is geavanceerd en het cabinedesign van superieure kwaliteit. Tot deze conclusie kwam ook het Deutsche Wellness Verband en kende de eerste prijs aan het product toe in de categorie "Innovatieve wellnessproducten".

  Hele artikel lezen

  Ausgezeichnete InnovationeneVitarium® erhält Special Mention beim Deutschen Designpreis 2015Innovatives Dampfbad D12 gewinnt Top Hotel Star Award 2010Matteo Thun Edition-Sauna von KLAFS gewinnt Interior Innovation Award 2015KLAFS Dampfbad D12 gewinnt iF Product Design Award 2011Dampfbad D12 nominiert für den Designpreis Deutschland 2012Design-Sauna VENTANO: Nominiert für den Deutschen Designpreis 2009InfraPLUS gewinnt Plus X Award 2014Infrarotkabine Profi gewinnt Wellness Innovation Award 2012CASENA gewinnt Red Dot Award 2014Microsalt gewinnt European Health and Spa Award 2014CASENA erhält Special Mention beim German Design Award 2014
  Matteo Thun Edition-Sauna von KLAFS gewinnt Interior Innovation Award 2015

  Matteo Thun Edition-Sauna van KLAFS wint de Interior Innovation Award 2015

  De Matteo Thun Edition-sauna van KLAFS, een samenwerking tussen de internationaal bekende toparchitect Matteo Thun en zijn al even geniale collega Antonio Rodriguez, werd voor het eerst aan het grote publiek voorgesteld tijdens de Salone Internazionale del Mobile in Milaan en won daar meteen de Interior Innovation Award 2015

  Hele artikel lezen

  eVitarium® erhält Special Mention beim Deutschen Designpreis 2015

  eVitarium® beloond met een Special Mention bij Deutsche Designpreis 2015

  Het elegante design van het eVitarium® past zich naadloos aan iedere badkamer of wellnessruimte aan en is qua uiterlijk nauwelijks van een moderne badkuip te onderscheiden. Dankzij de eenvoudig bedienbare techniek kan de badkuip automatisch worden gevuld en de stroomtoevoer en de intensiteit daarvan, evenals het inschakelen van de gekleurde lampen worden geregeld. Dit is een exquis samenspel van techniek en design. Alleen het eenvoudig te bedienen touchscreen geeft een indruk van de veelvoud aan functies die het eVitarium biedt. Ontspanning en energie tanken in een harmonieus decor.

  Hele artikel lezen

  Microsalt gewinnt European Health and Spa Award 2014

  Microsalt wint de European Health and Spa Award 2014

  De European Health and Spa Award wordt uitgereikt door de Duitse Agentur für Gesundheit. De prestigieuze prijs wordt uitgereikt door een onafhankelijke jury en staat in Europa in hoog aanzien. Aan de toekenning gaan het invullen van uitgebreide enquêtes en een grondige mystery check vooraf.

  Hele artikel lezen

  InfraPLUS gewinnt Plus X Award 2014

  InfraPLUS wint Plus X Award 2014

  De Plus X Award is een innovatieprijs voor producten op het gebied van technologie, sport en lifestyle en wordt toegekend aan producenten van wie de producten een duidelijke kwaliteitsvoorsprong bieden.

  Hele artikel lezen

  Innovatives Dampfbad D12 gewinnt Top Hotel Star Award 2010

  Innovatief stoombad D12 wint Top Hotel Star Award 2010

  Met de Top hotel Star Award creëerde het gerenommeerde Duitse vaktijdschrift Tophotel in 2008 een prijs voor topprestaties in de hotelleriebranche.

  Hele artikel lezen

  KLAFS Dampfbad D12 gewinnt iF Product Design Award 2011

  KLAFS stoombad D12 wint iF Product Design Award 2011

  Er waren in totaal 2.756 inzendingen van 1.121 deelnemers uit 43 landen voor de gerenommeerde iF product design award. Het stoombad D12 van KLAFS wist de krachtige internationale concurrentie te verslaan.

  Hele artikel lezen

  Design-Sauna VENTANO: Nominiert für den Deutschen Designpreis 2009

  Designsauna VENTANO: genomineerd voor de Deutsche Designpreis 2009

  De genomineerde sauna VENTANO viel vooral op vanwege het elegante en pure design. De ingetogenheid van het design wordt nog extra geaccentueerd door de buitenkant van Amerikaans notenhout en de opvallend geplaatste glazen deur en hoek. De panelen van hemlock op de wanden en het plafond zorgen voor een aantrekkelijke, heldere uitstraling.

  Hele artikel lezen

  Dampfbad D12 nominiert für den Designpreis Deutschland 2012

  Stoombad D12 genomineerd voor de Designpreis Deutschland 2012

  Na het winnen van de gouden STAR AWARD van TopHotel, de iF Product Design Award en de Golden Wave van Schwimmbad & Sauna werd het stoombad D12 van KLAFS nu ook genomineerd voor de Designpreis Deutschland 2012.

  Hele artikel lezen

  CASENA gewinnt Red Dot Award 2014

  CASENA wint de Red Dot Award 2014

  De Red Dot Award is een van de meest prestigieuze designprijzen wereldwijd. Het felbegeerde kwaliteitslabel wordt door een internationale jury aan producten toegekend die zich door hun uitstekende design onderscheiden van andere vergelijkbare producten.

  Hele artikel lezen

  CASENA erhält Special Mention beim German Design Award 2014

  CASENA beloond met een Special Mention bij de German Design Award 2014

  De German Design Award is een internationaal prestigieuze onderscheiding. Uitsluitend hoogwaardige producten en projecten op het gebied van product- en communicatiedesign van designpersoonlijkheden en aanstormende jonge designers maken kans op de prijs.

  Hele artikel lezen

  Infrarotkabine Profi gewinnt Wellness Innovation Award 2012

  Infraroodcabine wint Wellness Innovation Award 2012

  Over ieder detail van de infraroodcabine Profi Oakstone is nagedacht, de techniek is geavanceerd en het cabinedesign van superieure kwaliteit. Tot deze conclusie kwam ook het Deutsche Wellness Verband en kende de eerste prijs aan het product toe in de categorie "Innovatieve wellnessproducten".

  Hele artikel lezen

  Een echte pionier

  Laten we bijvoorbeeld eens een blik werpen op onze designsauna PROTEO. In 2005 namen de organisatoren van de gerenommeerde Red dot design award contact met ons op met de vraag of we dit product wilden inzenden. Dat hebben we gedaan en de PROTEO werd meteen de eerste sauna ooit die werd onderscheiden met deze prestigieuze designprijs.

  Een nieuw bewustzijn

  En dat was slechts het begin: sindsdien lukt het ons steeds opnieuw om, in samenwerking met gerenommeerde ontwerpers, de markt te verrassen met onze innovatieve en fraai vormgegeven producten. Een prestatie die al talrijke onderscheidingen heeft opgeleverd. En een nieuw bewustzijn heeft gecreëerd rondom het thema sauna en wellness.

  Ausgezeichnete InnovationeneVitarium® erhält Special Mention beim Deutschen Designpreis 2015Innovatives Dampfbad D12 gewinnt Top Hotel Star Award 2010Matteo Thun Edition-Sauna von KLAFS gewinnt Interior Innovation Award 2015KLAFS Dampfbad D12 gewinnt iF Product Design Award 2011Dampfbad D12 nominiert für den Designpreis Deutschland 2012Design-Sauna VENTANO: Nominiert für den Deutschen Designpreis 2009InfraPLUS gewinnt Plus X Award 2014Infrarotkabine Profi gewinnt Wellness Innovation Award 2012CASENA gewinnt Red Dot Award 2014Microsalt gewinnt European Health and Spa Award 2014CASENA erhält Special Mention beim German Design Award 2014
  Matteo Thun Edition-Sauna von KLAFS gewinnt Interior Innovation Award 2015

  Matteo Thun Edition-sauna von KLAFS wint de Interior Innovation Award 2015

  De Matteo Thun Edition-sauna van KLAFS, een samenwerking tussen de internationaal bekende toparchitect Matteo Thun en zijn al even geniale collega Antonio Rodriguez, werd voor het eerst aan het grote publiek voorgesteld tijdens de Salone Internazionale del Mobile in Milaan en won daar meteen de Interior Innovation Award 2015.

  Hele artikel lezen

  eVitarium® erhält Special Mention beim Deutschen Designpreis 2015

  eVitarium® beloond met een Special Mention bij de Deutsche Designpreis 2015

  Het elegante design van het eVitarium® past zich naadloos aan iedere badkamer of wellnessruimte aan en is qua uiterlijk nauwelijks van een moderne badkuip te onderscheiden. Dankzij de eenvoudig bedienbare techniek kan de badkuip automatisch worden gevuld en de stroomtoevoer en de intensiteit daarvan, evenals het inschakelen van de gekleurde lampen worden geregeld. Dit is een exquis samenspel van techniek en design. Alleen het eenvoudig te bedienen touchscreen geeft een indruk van de veelvoud aan functies die het eVitarium biedt. Ontspanning en energie tanken in een harmonieuze combinatie.

  Hele artikel lezen

  Microsalt gewinnt European Health and Spa Award 2014

  Microsalt wint de European Health and Spa Award 2014

  De European Health and Spa Award wordt uitgereikt door de Duitse Agentur für Gesundheit. De prestigieuze prijs wordt uitgereikt door een onafhankelijke jury en staat in Europa in hoog aanzien. Aan de toekenning gaan het invullen van uitgebreide enquêtes en een grondige mystery check vooraf.

  Hele artikel lezen

  InfraPLUS gewinnt Plus X Award 2014

  InfraPLUS wint de Plus X Award 2014

  De Plus X Award is een innovatieprijs voor producten op het gebied van technologie, sport en lifestyle en wordt toegekend aan producenten van wie de producten een duidelijke kwaliteitsvoorsprong bieden.

  Hele artikel lezen

  Innovatives Dampfbad D12 gewinnt Top Hotel Star Award 2010

  Innovatief stoombad D12 wint de Top Hotel Star Award 2010

  Met de Top hotel Star Award creëerde het gerenommeerde Duitse vaktijdschrift Tophotel in 2008 een prijs voor topprestaties in de hotelleriebranche.

  Hele artikel lezen

  KLAFS Dampfbad D12 gewinnt iF Product Design Award 2011

  KLAFS stoombad D12 wint iF Product Design Award 2011

  Er waren in totaal 2.756 inzendingen van 1.121 deelnemers uit 43 landen voor de gerenommeerde iF product design award. Het stoombad D12 van KLAFS wist de krachtige internationale concurrentie te verslaan.

  Hele artikel lezen

  Design-Sauna VENTANO: Nominiert für den Deutschen Designpreis 2009

  Designsauna VENTANO: genomineerd voor de Deutsche Designpreis 2009

  De genomineerde sauna VENTANO viel vooral op vanwege het elegante en pure design. De ingetogenheid van het design wordt nog extra geaccentueerd door de buitenkant van Amerikaans notenhout en de opvallend geplaatste glazen deur en hoek. De panelen van hemlock op de wanden en het plafond zorgen voor een aantrekkelijke, heldere uitstraling.

  Hele artikel lezen

  Dampfbad D12 nominiert für den Designpreis Deutschland 2012

  Stoombad D12 genomineerd voor de Designpreis Deutschland 2012

  Na het winnen van de gouden STAR AWARD van TopHotel, de iF Product Design Award en de Golden Wave van Schwimmbad & Sauna werd het stoombad D12 van KLAFS nu ook genomineerd voor de Designpreis Deutschland 2012.

  Hele artikel lezen

  CASENA gewinnt Red Dot Award 2014

  CASENA wint de Red Dot Award 2014

  De Red Dot Award is een van de meest prestigieuze designprijzen wereldwijd. Het felbegeerde kwaliteitslabel wordt door een internationale jury aan producten toegekend die zich door hun uitstekende design onderscheiden van andere vergelijkbare producten.

  Hele artikel lezen

  CASENA erhält Special Mention beim German Design Award 2014

  CASENA beloond met een Special Mention bij de German Design Award 2014

  De German Design Award is een internationaal prestigieuze onderscheiding. Uitsluitend hoogwaardige producten en projecten op het gebied van product- en communicatiedesign van designpersoonlijkheden en aanstormende jonge designers maken kans op de prijs.

  Hele artikel lezen

  Infrarotkabine Profi gewinnt Wellness Innovation Award 2012

  Infraroodcabine wint Wellness Innovation Award 2012

  Over ieder detail van de infraroodcabine Profi Oakstone is nagedacht, de techniek is geavanceerd en het cabinedesign van superieure kwaliteit. Tot deze conclusie kwam ook het Deutsche Wellness Verband en kende de eerste prijs aan het product toe in de categorie "Innovatieve wellnessproducten".

  Hele artikel lezen

  Verantwoord ondernemerschap

   Een sterk team

   Een sterk team

   Erich Klafs legde het fundament voor ons bedrijf, hij deed dat met grote inzet en creativiteit. Vandaag de dag zijn we een internationaal gerenommeerde onderneming. Onze medewerkers. We zijn ons er terdege van bewust, dat ons succes onder andere afhangt van de mensen die voor en bij KLAFS werken. En daarom is het voor ons belangrijk dat onze medewerkers over de juiste papieren beschikken. Maar dat is niet alles, ook hun sociale en emotionele vaardigheden vormen een belangrijk aspect als het gaat om ons succes. Daarom ondersteunen we onze medewerkers waar we kunnen en bieden de juiste basis om zich verder te ontwikkelen. Want iemand die producten op het gebied van wellness en gezondheid ontwerpt, ontwikkelt, vervaardigt en/of verkoopt, moet minimaal zelf goed in zijn/haar vel zitten.

   Een helder teken

   Een helder teken

   Idealisme zegeviert over materialisme – een basisprincipe dat hoog in het vaandel stond bij onze oprichter Erich Klafs. En dus is het voor ons ook niets meer dan normaal dat wij op een duurzame manier werken. We houden rekening met het milieu en springen zo zuinig mogelijk om met natuurlijke ressources. Het bewijs: Alle sauna's van KLAFS dragen het Duitse keurmerk Der Blaue Engel – zo zien onze klanten meteen dat ze te maken hebben met een producent die op een milieubewuste manier omgaat met materiaal etc.

   Een helder doel

   Een helder doel

   In navolging van het gedachtegoed van onze oprichter Erich Klafs stellen ook wij de gezondheid van onze klanten centraal. Daarom is onze interne R&D-afdeling voortdurend op zoek naar nieuwe ideeën om tot volwaardige producten uit te werken. Daarbij verliezen ze nooit onze ultieme doelstelling uit het oog; de gezondheidseffecten van onze sauna's & co steeds verder verbeteren. En dankzij deze nimmer aflatende inzet lukt het ons telkens weer om met nieuwe, verfrissende ideeën te komen die we vervolgens vertalen naar nieuwe en nuttige toepassingen. Zo heeft KLAFS sinds 1990 al op ruim 100 baanbrekende ideeën patent aangevraagd. Bekijk het hier: Wellness en gezondheid staat bij KLAFS synoniem voor innovatie.

   Dichtbij de klant

   Het is uiteraard niet meer mogelijk voor onze CEO - zoals Erich Klafs in het begin deed - om iedere sauna persoonlijk met de auto en aanhanger bij de klant af te leveren. Maar dat neemt niet weg dat KLAFS, net als in de begindagen, er nog altijd voor diens klanten is. U hebt ons nodig, wij zijn er voor u. En dat geldt wereldwijd. U kunt altijd rekenen op een gedegen advies van onze deskundige adviseurs, en op onderhoud bij u thuis door onze ervaren serviceteams. We zijn het namelijk nog altijd volledig eens met het devies van Erich Klafs: of een product goed is hangt af van het advies en de begeleiding van de klant, vóór, tijdens en na de aankoop.