Beste Holzqualität für den Bau einer Sauna

Kwaliteit van KLAFS

Aan onze werkwijze stellen we hoge eisen en aan kwaliteit doen we geen concessies. Dat blijkt ook uit de manier waarop we omgaan met het natuurproduct hout, de kachel als middelpunt van de sauna en onze bedieningspanelen. Maar ook aan de veiligheid en onze dienstverlening stellen we hoge eisen. Kwaliteit van KLAFS staat synoniem voor perfectie tot in het kleinste detail. Voor ontspanning in optima forma.


Hout voor de sauna

Hemlock: Een van de beste houtsoorten voor sauna's
Hemlock: Een van de beste houtsoorten voor sauna's

We kunnen de waarde van het natuurproduct hout voor de bouw van sauna's niet genoeg benadrukken. Al op het moment van de selectie van de verschillende houtsoorten met hun specifieke kwaliteitskenmerken, die al dan niet geschikt zijn voor de bouw van een sauna, wordt bepaald of de sauna aan onze eisen op het gebied van comfort zal voldoen. Een vakkundige en ambachtelijke behandeling van dit kostbare natuurproduct speelt een al even belangrijke rol in het realisatieproces; het hout voor de sauna is immers de doorslaggevende factor voor een aangenaam saunaklimaat. Het stevige hout zonder takken van de Canadese hemlockspar is het meest geschikt de sauna en SANARIUM®. Het hout geeft de warmte in de sauna gelijkmatig af en vervormt zelfs onder extreme omstandigheden niet. Voor de ligbanken gebruiken we zacht hout zonder splinters, zoals abachi, populier. Dit hout heeft een gering warmte geleidend vermogen en kan met roestvrij stalen schroeven worden vastgeschroefd. Daarnaast kunnen banken van dit type hout een belasting tot 200 kg dragen en laten ze zich moeiteloos voor reiniging uit de cabine verwijderen.

Saunakachel

Saunakachel MAJUS Sanarium

De kachel vormt van oudsher het middelpunt van de sauna. En ook wij kennen deze met stenen gevulde warmtebron een centrale plek toe. Bij de keuze van de juiste kachel spelen factoren als een uitgebreid advies, een doordachte constructie en topkwaliteit een belangrijke rol. De kachel moet niet alleen in staat zijn om u een optimale saunabeleving te bieden, hij moet ook lang meegaan.

Bedieningspanelen

Bedieningspaneel 18033

De Finse oer-sauna bood een welkome afwisseling in de barre koude, maar de instelmogelijkheden beperkten zich tot twee opties: vuur aan of vuur uit – de rest werd bepaald door moeder Natuur. De KLAFS-bedieningspanelen bieden daarentegen een scala aan geavanceerde technologie: microprocessoren, de fasen gecontroleerde schakeling van de relais en een diagnosesysteem zorgen voor optimaal comfort, een lange levensduur en veiligheid.

Service

Vakkundige service afgestemd op de verschillende wellnessinstallaties van KLAFS. Onze vakkundige monteurs komen de sauna bij u installeren. Mocht er zich ooit toch een probleem voordoen, dan kunt u rekenen op de vakkundige en snelle hulp van de KLAFS-klantendienst. En als u dringend hulp nodig hebt, staan wij binnen 24 uur bij u voor de deur - vóór vrijdags tot 12.00 uur besteld.

Veiligheid

Het Duitse Institut für Holztechnologie Dresden GmbH heeft een diploma uitgereikt aan de fineerpanelen van echt hout van KLAFS. We kregen dit diploma uitgereikt omdat de door ons gebruikte panelen geen formaldehyde bevatten en ze daarmee ruimschoots aan de wettelijke gestelde eisen voldoen. Daarnaast voldoen onze fineerpanelen van echt hout aan de eisen op het gebied van emissie van vluchtige organische substanties (Volatile Organic Compounds).

U moet zich te allen tijde veilig voelen in uw sauna- en wellnessruimte, want alleen dan kunt u zich volledig ontspannen. En daarom hechten wij veel waarde aan het kunnen voeren van veiligheidslabels, toegekend door de verschillende keuringsdiensten. Sauna's van KLAFS voldoen aan alle eisen op de checklist voor kwaliteit conform de richtlijnen op het gebied van saunabouw uitgevaardigd door de RAL (Duitse tegenhanger van de NVWA).

We raden u aan om bij de aanschaf van uw sauna de tijd te nemen en deze checklist te raadplegen en te vergelijken met de door u ontvangen offertes. Zo ben u er absoluut zeker van dat u een kwaliteitssauna koopt. U kunt de RAL-checklist voor kwaliteit hier downloaden (PDF): RAL-checklist voor kwaliteit.