Prijzen & Awards

Fantastisch als de vakjury enthousiast is. Nog beter, als onze klanten dat ook zijn!

KLAFS Sauna S1 wint de Red Dot Design Award 2016

Sauna S1 gewinnt red dot Award

Het zegevieren van de revolutionaire, ruimtebesparende sauna S1 gaat verder: ook de 41 experts uit de hele wereld, die dit jaar deel uit maken van de Red Dot Award jury, zijn van mening dat de sauna van de toekomst het uitstekende design uitmuntend toont en hebben de Sauna S1 van Klafs met het Red Dot Award bekroond, de internationale award voor hoge designkwaliteit.

Deelnemers uit 57 landen hadden ongeveer 5.200 producten en innovaties voor deze competitie aangemeld. De jury, waarin alleen vrije ontwerpers, ontwerp professoren en journalisten zitten, dus zonder in loondienst opgenomen designer die mogelijk bij potentieel deelnemende bedrijven werken, hebben deze inzendingen beoordeeld op criteria zoals de mate van innovatie, formele kwaliteit, functionaliteit en ecologische compatibiliteit.

Professor Dr. Peter Zec, initiatiefnemer en CEO van Red Dot Awards, zei: "Met de resultaten bewijzen de Red Dot design winnaars niet alleen hun buitengewoon design kwaliteit, maar laten ook zien dat het ontwerp een integraal onderdeel van innovatieve productoplossingen is."

De Red Dot Award wordt georganiseerd door het “Design Zentrum Nordrhein Westfalen”. Hij is met meer dan 17.000 inzendingen alleen in 2015 één van de grootste design competities in de wereld. De eerste keer kwam een jury samen in 1955 om de beste ontwerpen van de tijd te evalueren. In de jaren vanaf 1990, ontwikkelde RED DOT CEO Professor Dr. Peter Zec de naam en het merk van de RED DOT Awards. De felbegeerde award, de RED DOT is sindsdien, internationaal een hoog aangezien en gerespecteerde zegel en kenmerk voor een uitstekende kwaliteit van het ontwerp.

Stoombad D6 wint de wellness & spa innovatie prijs 2016

Konsequent funktionales Design, faszinierend vielfältig im Erscheinungsbild.

De Turks stoombad D6 van KLAFS is daarvan een goed voorbeeld - en heeft dan ook een belangrijke onderscheiding gekregen. De vijfkoppige jury bestaande uit erkende deskundigen uit de wellness, spa en beauty-industrie, en de Wellness & Spa Innovation Awards 2016 heeft de D6 gekozen als de winnaar in de categorie "Hotel & Spa Interieur".

De Jury legt uit: "stoombaden (...) bezitten ongetwijfeld voordelen voor de gezondheid en het welzijn. Met het nieuwe stoombad D6 is KLAFS erin geslaagd souplesse en diversiteit in het interieur te brengen en de typische structurele zwakheden van stoombaden innovatief te overwinnen ".

Deze internationale onderscheiding waaraan bedrijven uit Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Zwitserland en de Verenigde Staten aan meedingen, reikt de Duitse Wellness federatie sinds 2012 als onderdeel van de vakbeurs BEAUTY in Düsseldorf nieuwe en baanbrekende ontwikkelingen voor de spa - en spa markt die zich met succes in de markt gevestigd hebben uit.

KLAFS Sauna S1 wint de iF DESIGN AWARD 2016

Die neue Sauna S1 von KLAFS gewinnt iF Award 2015
Die neue Sauna S1 von KLAFS gewinnt iF Award 2015.

De sauna S1 heeft in de discipline "product" in de categorie "Badkamer" de iF Design Award 2016 gewonnen. Het aantal kandidaten was aanzienlijk: zo'n 5.000 inzendingen uit 53 landen confronteerden het kritische oordeel van de internationale top-class expert jury.

Testte de jury van de traditionele en de prestigieuze iF Design Award 2016, het geheel nieuwe concept van sauna van de marktleider in de sauna, zwembad en spa industrie aan de tand - en was volkomen enthousiast. Daarom heeft sauna S1 in de discipline "product" in de categorie "Badkamer" de iF Design Award 2016 gewonnen. Het aantal kandidaten was aanzienlijk: zo'n 5.000 inzendingen uit 53 landen confronteerden het kritische oordeel van de internationale top-class expert jury. De iF Design Award is al meer dan 60 jaar een wereldwijd erkend merk, als het gaat om uitstekend design - en is daarmee één van de belangrijkste design prijzen in de wereld.


Big Award: KLAFS is één van de merken van de eeuw

KLAFS zählt zu den Marken des Jahrhunderts
KLAFS zählt zu den Marken des Jahrhunderts

Succesvolle bedrijven zijn er veel - maar weinige slagen erin om een echt toonaangevend merk te worden en te blijven, die in brede lagen van de bevolking een sterke reputatie heeft en hoog aangeschreven staat. Ongeveer 300 vooraanstaande merken heeft nu een panel van een hoog kaliber voor het project "Merken van de eeuw" geïdentificeerd. Bij deze toonaangevende merken van wereldfaam bevindt zich KLAFS, de marktleider in de sauna, zwembad en spa industrie.

Het boekwerk leest een who's who van de Duitse economie, rond 600 pagina’s dik is de jongste oplage van het compendium “merken van de eeuw”, dat eind November tijdens een feestelijke gala-evenement in Berlijn première vierde. En KLAFS is in deze illustere kring opgenomen. Een grote eer voor het bedrijf: Want de selectie van de 300 "Merken van de eeuw" werd doorgevoerd in een uitgebreid selectieproces door een bevoegde adviesraad in samenwerking met de redactie van EDITIONS, de gespecialiseerde uitgever van Duitse normen.

KLAFS sauna S1 wint de prestigieuze Duitse Design Award

KLAFS sauna S1 wint de prestigieuze Duitse Design Award
KLAFS sauna S1 wint de prestigieuze Duitse Design Award

Na het grote succes van de “sauna van de toekomst” bij de gerenommeerde "Plus X Award" – hier heeft de jury de Klafs wereldprimeur onlangs in vijf categorieën bekroond voor de onderscheidende toegevoegde waarde en bovendien de titel van "Beste Product 2015/2016" in hun productcategorie toegekend – en verzekerde zich de S1 de German Design Award 2016, één van de felbegeerde "Special Mention" awards.

De 2012 geïnitieerde German Design Award is één van de meest erkende ontwerp competities wereldwijd en staat ook buiten de beroepsbeoefenaren, hoog in het vaandel.

De doelstelling: het ontdekken van unieke design trends, presentatie en uitloven van prijzen.
Per jaar worden daarom prijzen aan een, in een hoog kaliber, ingezonden product- en communicatie design, toegekend, die allemaal op hun eigen manier richtinggevend zijn in de internationale design scene.

De competitie stelt hoge eisen aan het opsporen van prijswinnaars: Door het unieke benoemingsproces worden alleen die producten- en communicatie designs om deel te nemen uitgenodigd, die er aantoonbaar door hun design kwaliteit boven uitsteken.

De conclusie van de deskundigen: - "Een ongelooflijk innovatief product, waarmee het particuliere sauna plezier, zelfs in kleine appartementen mogelijk wordt, eenvoudig en geniaal." Daarom krijgt de sauna van de toekomst de felbegeerde "Special Mention". Deze prijs erkent het werk waarvan het ontwerp bijzonder succesvolle aspecten en/of oplossingen laat zien.

Geheel nieuw en nu al in de prijzen: De KLAFS sauna S1 overtuigde bij de Plus X Award uitreiking

Niet alleen de klanten en de pers, maar ook de vak gemeenschap is enthousiast over de sauna van de toekomst: De jury van de prestigieuze "Plus X Award", die onder deskundigen wordt beschouwd als 's werelds top innovatieprijs voor technologie, sport en lifestyle is de nieuwe innovatie van KLAFS in vijf categorieën voor zijn onderscheidende waarde in de prijzen gevallen: Innovatie, kwaliteit, ontwerp, gemak en functionaliteit. Daarnaast heeft de jury de sauna S1 de titel "Best Product 2015-2016" in zijn productcategorie toegekend.

Met een internationale en onafhankelijke jury uit 27 industrieën, 23 competente strategische partners en meer dan 600 deelnemende internationale merken is de in 2015 voor de 12e keer uitgereikte "Plus X Award", aldus de organisatoren vandaag de grootste innovatieprijs voor technologie, sport en lifestyle.

De belangrijkste criteria voor deze award zijn nieuw ontwikkelde en innovatieve technologieën, bijzondere ontwerpen en intelligente en eenvoudige bedieningsconcepten.

Evenals criteria zoals de goede ergonomische en ecologische functies van het product, een geavanceerde in te stellen functie en het gebruik van hoogwaardige materialen en de verwerking daarvan, leiden tot een duurzaam product met een lange levensduur en verdienen dus ook erkenning.

Matteo Thun Edition-sauna van KLAFS bekroond met de Plus X Award 2015

Matteo Thun Plus X Award 2015

De jury van de prestigieuze 'Plus X Award' kende aan de Matteo Thun Edition-sauna van KLAFS meteen in drie categoriën een prijs toe: High Quality, Design en Bedieningsgemak. KLAFS, marktleider op het gebied van sauna, pool en wellness, versterkt daarmee opnieuw diens reputatie als innovatief leider die steeds nieuwe trends op het gebied van sauna en wellness weet te creëren en voortdurend nieuwe maatstaven zet.

Met een onafhankelijke, internationale vakjury uit 27 branches, 23 vooraanstaande strategische partners en ruim 600 deelnemers van verschillende internationale merken werd de prijs tijdens de 2015-editie voor de 12e maal uitgereikt. Daarmee is de „Plus X Award“ volgens de organisatie 's werelds nummer-1 innovatieprijs voor technologie, sport en lifestyle.

Matteo Thun Edition-sauna van KLAFS wint de Interior Innovation Award 2015

Sauna MATTEO THUN Interior Innovation Award
Sauna MATTEO THUN Interior Innovation Award

De Matteo Thun Edition-sauna van KLAFS, een samenwerking tussen de internationaal bekende toparchitect Matteo Thun en zijn al even geniale collega Antonio Rodriguez, werd voor het eerst aan het grote publiek voorgesteld tijdens de Salone Internazionale del Mobile in Milaan en won daar meteen de Interior Innovation Award 2015.

Veel hout, veel glas en veel privacy, dat zijn de belangrijkste kenmerken van de royale designsauna van Matteo Thun en Antonio Rodriguez. Het voorste deel van de zijwanden en de voorkant zijn van boven tot onder van glas en dat geeft de sauna een open karakter met een lichte uitstraling. Aan de verlichting werd bijzonder veel aandacht besteed; iedere lichtbron biedt een indirecte verlichting en werd in de zijkanten van de uitnodigende zitbanken geïntegreerd - mysterieus aan het oog van de toeschouwer onttrokken. Het unieke wisselspel tussen hout en voegen aan de buitenkant geeft de sauna een markant aanzien. Hierdoor worden ook eventuele blikken van buiten naar binnen doeltreffend geweerd. Er is een uitvoering in hemlock, eiken- of notenhout. Matteo Thun en Antonio Rodriguez beheersen de techniek van het onzichtbare tot in de puntjes en daarom werd de saunakachel discreet onder de zitbank geplaatst. Hier heeft de blik vrij spel, baadt men zich in warmte en licht en staat niets een weldadig gevoel van ontspanning in de weg.

De Interior Innovation Award werd in 2002 in overleg tussen de Internationale Möbelmesse (imm) in Keulen en de Duitse Adviesraad voor Vormgeving in het leven geroepen. De prijs wordt in de interieurbranche wereldwijd als een van de meest prestigieuze designprijzen beschouwd.

Sauna- en SANARIUM®-kachel MAJUS: Interior Innovation Award Selection 2015

Saunakachel MAJUS Interior Innovation Award
Saunakachel MAJUS Interior Innovation Award

De MAJUS van KLAFS is niet zomaar een saunakachel: de gepatenteerde Turboheat-functie van deze bijzondere kachel verhit in slechts 20 minuten, in plaats van 60 minuten, een cabine van een doorsnee gezinssauna tot 90°C. Deze indrukwekkende tijdsbesparing is mogelijk dankzij de individueel regelbare Turboheat-klep, die ervoor zorgt dat de warme luchtstroom direct vanuit het binnenste van de kachel aan de cabinelucht wordt toegevoegd en deze verwarmd.  

De MAJUS is een toonbeeld van innovatieve techniek in combinatie met superieur design. Deze mening was ook de jury van de Interior Innovation Award toegedaan die een winnaar "Selection" moest kiezen. De Interior Innovation Award werd in 2002 in overleg tussen de Internationale Möbelmesse (imm) in Keulen en de Duitse Adviesraad voor Vormgeving in het leven geroepen. De prijs wordt in de interieurbranche wereldwijd als een van de meest prestigieuze designprijzen beschouwd.   

eVitarium® beloond met Special Mention bij Deutsche Designpreis 2015

eVitarium Interior Innovation Award
eVitarium Interior Innovation Award

Het elegante design van het eVitarium® past zich naadloos aan iedere badkamer of wellnessruimte aan en is qua uiterlijk nauwelijks van een moderne badkuip te onderscheiden. Dankzij de eenvoudig bedienbare techniek kan de badkuip automatisch worden gevuld en kan de stroomtoevoer en de intensiteit daarvan, evenals het inschakelen van de gekleurde lampen worden geregeld. Dit is een exquis samenspel van techniek en design. Alleen het eenvoudig te bedienen touchscreen geeft een indruk van de veelvoud aan functies die het eVitarium biedt. Ontspanning en energie tanken in een harmonieuze combinatie.

Daar was ook de jury van de German Design Award 2015van onder de indruk: Het eVitarium® werd in dit kader dan ook bekroond met een "Special Mention". Omdat de prijs wordt toegekend door vakmensen uit de branche zelf en dit de prestaties op het gebied van design van de deelnemers nog extra benadrukt, staat de German Design Award niet voor niets in hoog aanzien bij het publiek.

Microsalt wint de European Health and Spa Award 2014

Microsalt European Health and Spa Award
Microsalt European Health and Spa Award

De European Health and Spa Award wordt uitgereikt door de Duitse Agentur für Gesundheit & Wellness. De prestigieuze prijs wordt uitgereikt door een   onafhankelijke jury en staat in Europa in hoog aanzien. Aan de toekenning gaan het invullen van uitgebreide enquêtes en een mystery check vooraf.

De European Health and Spa Awards wordt in 10 verschillende categorieën toegekend. De winnaar in de categorie Best Product Innovation Technique was de Microsalt van KLAFS.

CASENA wint internationaal meteen twee prijzen

Maatwerk sauna CASENA reddot german Design Award
Maatwerk sauna CASENA reddot german Design Award

De Red Dot Award is een van de meest prestigieuze prijzen wereldwijd. Het felbegeerde kwaliteitslabel wordt door een internationale jury aan producten toegekend die zich door hun uitstekende design onderscheiden van andere vergelijkbare producten.

De German Design Award is een belangrijke internationale prijs. Hoogwaardige producten en projecten op het gebied van product- en communicatiedesign van designpersoonlijkheden en aanstormende jonge designers maken kans op de prijs.

De Design-sauna CASENA onderscheidt zich met een heldere belijning en een verfijnde plafondstructuur. De ontelbare lichtjes in het plafond en de met licht geaccentueerde voute creëren een warme sfeer. De ligbanken lijken in de cabine te zweven en dat geeft het interieur een lichte uitstraling.

InfraPLUS wint de Plus X Award 2014

InfraPLUS X Award
InfraPLUS X Award

De Plus X Award is een innovatieprijs voor producten op het gebied van technologie, sport en lifestyle en wordt toegekend aan producenten waarvan de producten een duidelijke kwaliteitsvoorsprong bieden.

De innovatie: InfraPLUS introduceert de weldadige werking van infraroodstralen in de sauna, zodat er geen extra cabine meer nodig is. De SensoCare Infrarood-verwarmingstechnologie meet de huidtemperatuur zonder de huid aan te raken en past de intensiteit van de stralen vervolgens automatisch aan de waargenomen temperatuur aan. In de InfraPLUS komen functionaliteit, design en solide techniek samen, voor een weldadig effect.

eVitarium® wint de Interior Innovation Award 2014

eVitarium Interior Innovation Award
eVitarium Interior Innovation Award

De Interior Innovation Award is de beloning voor innovatieve topprestaties op alle productniveaus binnen de branche. Dit is een doeltreffend middel om je als bedrijf te positioneren en te onderscheiden van andere aanbieders in het interieursegment.

De basisgedachte achter ons eVitarium® is niet nieuw. Het hydrogalvanische bad is een oud principe gebaseerd op natuurheelkundige praktijken. De positieve effecten van een bad met lichte elektrische stroom waren weliswaar allang erkend, maar de methode was duur en omslachtig. KLAFS heeft het basisidee opgepakt en het beproefde principe verfijnd en verder ontwikkeld. Een dergelijk bad vraagt nu niet meer plek dan de gangbare badkuip en kan voortaan eenvoudig door iedereen worden gebruikt.

Wolke 7 Cloud 9 wint de European Health and Spa Award 2013

Wolke 7 Cloud 9 European Health and Spa Award
Wolke 7 Cloud 9 European Health and Spa Award

Uit de vele genomineerden werden tijdens de uitreiking van de European Health and Spa Award in de categorie „Best Product Innovation“ maar liefst twee KLAFS-producten bekroond. In deze categorie was de eerste prijs voor onze Wolke 7 Cloud 9 by sha en onze Infraroodcabine Profi Oakstone eindigde op de derde plaats.

Er vielen ook enkele KLAFS-referentieprojecten in de prijzen. Zo was er een prijs in de categorie Best Hotel Spa voor het Victoria-Jungfrau Grand Hotel und Spa en voor het Wald- und Schlosshotel Friedrichsruhe.

Stoombad D12 genomineerd voor de Designpreis Deutschland 2012

Stoombad D12 German Design Award
Stoombad D12 German Design Award

Na het winnen van de gouden STAR AWARD van TopHotel, de iF Product Design Award en de Golden Wave van Schwimmbad & Sauna werd het stoombad D12 van KLAFS nu ook genomineerd voor de Designpreis Deutschland 2012.

Het Stoombad D12 voelt zich overal thuis. Het innovatieve concept bestaat uit een modulaire alu-glas-wandstructuur: een lichte, solide constructie van aluminium met elementen van isolatieglas. Stabiel, een verminderd energieverbruik, een elegant design en duurzame materialen van hoge kwaliteit - dat is de D12. Dankzij de modulaire bouwwijze biedt de D12 talrijke indelingsmogelijkheden die zich aan de individuele wensen laten aanpassen.

KLAFS-stoombad D12 wint iF Product Design Award 2011

Stoombad IF Design Award
Stoombad IF Design Award

Er waren in totaal 2.756 inzendingen van 1.121 deelnemers uit 43 landen voor de gerenommeerde iF product design award. Het stoombad D12 van KLAFS wist de krachtige internationale concurrentie te verslaan.

Het stoombad D12 kwam in de categorie 'Zwembad en Wellness' eenduidig als winnaar uit de bus: De D12 slaagt er als eerste in zijn soort in om een vloeiende overgang te creëren tussen wellness en woonruimte.

Innovatief stoombad D12 wint Top Hotel Star Award 2010

Stoombad D12 Top Hotel Star Award
Stoombad D12 Top Hotel Star Award

Met de Top hotel Star Award creëerde het gerenommeerde Duitse vaktijdschrift Tophotel in 2008 een prijs voor topprestaties in de hotelleriebranche.

Het stoombad D12 van KLAFS werd dit jaar bekroond met de gouden Star Award in de categorie Hardware. Onder de categorie Hardware vallen nieuwe, baanbrekende producten die gasten daadwerkelijk meerwaarde bieden. Dit type innovaties optimaliseert de planning van werkzaamheden en biedt medewerkers meer vrijheid. Aan de marktintroductie van dergelijke producten gaat meestal een complex creatief proces vooraf. Een proces waarbij rekening moet worden gehouden met de praktische ervaringen en actuele technische trends, evenals met de veranderende behoeftes van klanten.

Sauna PURE: genomineerd voor de Deutsche Designpreis 2011

Sauna PURE Designpreis Deutschland
Sauna PURE Designpreis Deutschland

Enige tijd na de bekroning met de gouden if design award 2010 trok de sauna PURE opnieuw de aandacht van design-professionals. De adviesraad nomineerde de  PURE  voor de Deutschen Designpreis 2011.

Deze designprijs wordt uitgereikt door het Duitse Ministerie voor Economie en Technologie. De prijs werd voor het eerst in 1969, onder de naam 'Bundespreis Gute Form' uitgereikt aan internationale topprestaties op het gebied van productdesign. De prijs wordt sinds 2006 onder de naam 'Designpreis der Bundesrepublik Deutschland' jaarlijks toegekend aan opvallende prestaties op het gebied van product- en communicatiedesign en ook aan een persoonlijkheid op het gebied van design.

Of de sauna PURE  van KLAFS de Deutschen Designpreis 2011 wint, zal in februari 2011 duidelijk worden.

De nieuwe Sauna PURE van KLAFS wint de iF Product Design Award 2010

Nog maar net geïntroduceerd en nu al bekroond: De nieuwe sauna PURE van KLAFS werd bekroond met de gouden iF product design award 2010. De PURE zet nieuwe maatstaven op het gebied van vorm en precisie. En de sauna valt op door de superieure kwaliteit en het gebruik van prachtige materialen. De internationale jury koos unaniem voor de nieuwe sauna van de wereldmarktleider. In de categorie 'Zwembad en Wellness' waren dat jaar maar liefst 2.500 inzendingen en er was sprake van een krachtig en internationaal concurrentieveld.

Met name de rechte belijning van het interieur met de geraffineerde afwerking van hemlock wist de jury te overtuigen. En ook de buitenkant van de sauna PURE met de nieuwe, trendy afwerking van witte hoogglanslak scoorde hoge ogen. Net als bij de veelvuldig bekroonde sauna's VENTANO en PROTEO is ook de PURE een ontwerp van het befaamde designerteam Henssler & Schultheiss.

Dit is een ontmoeting tussen de oorsprong van de sauna en het raffinement en voordelen van modern design en de nieuwste techniek, niet in de laatste plaats dankzij de innovatieve Touchcontrol-bediening. Hiermee voldoen we aan alle wensen van de saunaliefhebber voor een ontspannen wellnessbeleving: harmonie in lichaam en geest, een verhoogde weerstand en niet te vergeten 'het plezier dat de sauna biedt' - en dat al eeuwenlang. Met de sauna PURE is KLAFS erin geslaagd om traditie te vertalen naar modern design: het model voelt zich uitstekend thuis in ieder stijlvol interieur. Naast de fraaie witte uitvoering zijn er de talrijke mogelijkheden om de buitenkant van de sauna aan de eigen wensen aan te passen. De glazen hoek accentueert het evenwichtige design en biedt een fraai en luchtig in- en uitzicht.

In ieder detail van de sauna  PURE zien we de jarenlange ervaring en het gevoel voor kwaliteit van de saunaproducent terug. Bij dit model sprint vooral de rechte belijning van het interieur met de geraffineerde afwerking van hemlock in het oog. De indirecte verlichting en de gekleurde verlichting van de Liftlights zorgen voor een aangename sfeer en maken de weldadige ontspanningsmomenten zo mogelijk nog aangenamer.

Designsauna VENTANO: Genomineerd voor de Deutsche Designpreis 2009

Sauna VENTANO Designpreis Deutschland
Sauna VENTANO Designpreis Deutschland

De voor de prijs genomineerde sauna VENTANO viel vooral op vanwege het elegante, pure design. De ingetogenheid van het design wordt nog extra geaccentueerd door de buitenkant van Amerikaans notenhout en de opvallend geplaatste glazen deur en hoek. De panelen van hemlock op de wanden en het plafond zorgen voor een aantrekkelijke, heldere uitstraling. Hierdoor komt de saunakachel MAJUS ook goed tot zijn recht en de in de rugleuningen geïntegreerde SUNSETS-verlichting creëren een aangename sfeer. Daarnaast nodigen de brede, ergonomisch gevormde ligbanken uit om zich eens heerlijk uit te strekken. En dankzij de elegante nouveauté TOUCHCONTROL is optimaal comfort in de wellnessruimte voortaan een vaste waarde: Om de speciaal ontwikkelde wellnessprogramma's in te stellen, volstaat één enkele aanraking. De TOUCHCONTROL zit boordevol innovaties: een superplat design, eenvoudige bediening, wachtwoordbeveiliging, een krasvast HD-touchscreen, een massief aluminium behuizing en talloze aansluitingsmogelijkheden, bijv. voor de eigen MP3-speler.

TOUCHCONTROL Professional wint Top Hotel Star Award 2009

In de categorie 'Economisch verantwoord' werd de KLAFS TOUCHCONTROL Professional beloond met de zilveren Star Award.

Het uiterlijk van de KLAFS TOUCHCONTROL Professional onderscheidt zich met een fraai vlak design van massief aluminium met een krasvast touchscreen. En niet alleen de buitenkant overtuigt:  de bediening biedt tot 12 wellness-instellingen voor sauna, SANARIUM® en/of stoombad. Compleet met wachtwoordbeveiliging, integratie in de gebouwenbeheertechniek, een service interface een line-in voor MP3 en individuele sauna- en wellnessprogramma's afgestemd op de behoefte van de klant. Dankzij de KLAFS TOUCHCONTROL Professional kunnen voortaan talrijke instellingen in de wellness-installatie eenvoudig en snel worden aangepast en ingesteld. Dat bespaart tijd en biedt de manager een helder inzicht in hoe de cabines zijn ingesteld. Hierdoor is er minder onderhoud nodig en kan het energieverbruik worden geoptimaliseerd. En over de uitgaven kunnen op ieder willekeurig moment overzichtelijke statistieken voor de boekhouding worden opgevraagd. De klant profiteert zo letterlijk van meer zekerheid en minder kosten. En hoe groter de wellnessinstallatie, des te groter is ook de behoefte aan veiligheid, zekerheid en controle. Iemand heeft een handdoek op de saunakachel in de Finse sauna laten liggen? In het SANARIUM®staat een cabinedeur wagenwijd open? Kleine onoplettendheden die desalniettemin grote gevolgen kunnen hebben. Dat behoort voortaan tot het verleden. Op het beeldscherm van de KLAFS TOUCHCONTROL Professional worden dergelijke risico's onmiddellijk weergegeven en het systeem stuurt bovendien een sms naar uw mobiel – want het kan voorkomen dat de spa-manager net even niet op zijn plek zit. U kunt op een 24-uurs, 360°-service rekenen. Iedere storing wordt direct door de KLAFS TOUCHCONTROL Professional gemeld en het systeem is voor iedere sauna-installatie geschikt, ongeacht de omvang ervan. De Spa-manager overziet alle cabines en beschikt over alle benodigde informatie. Voor nog meer zekerheid en een overzichtelijke planning. En tegelijkertijd bespaart u op kosten voor energie, personeel, bedrijfsmiddelen en onderhoud. De installatie en training wordt verzorgd door de ervaren medewerkers van KLAFS. En éénmaal ingesteld, beheert uw wellnessruimte zich bijna vanzelf. Compleet met overzichtelijke dag-, week- en jaarplanning. Eenvoudiger en comfortabele bestaat niet.

 

Met de Top hotel Star Award creëerde het gerenommeerde Duitse vaktijdschrift Tophotel in 2008 een prijs voor topprestaties in de hotelleriebranche. "De factor mens is uiteraard een belangrijke factor, maar de hardware moet ook naar waarde worden geschat. Want zonder de ondersteuning van moderne producten kan een horecabedrijf tegenwoordig niet meer rendabel worden uitgebaat," aldus Thomas Karsch, plaatsvervangend publishing manager van het nieuwe Tophotel-initiatief.

VENTANO wint Reddot design award 2008

Maatwerk sauna VENTANO reddot german Design Award
Maatwerk sauna VENTANO reddot german Design Award

De sauna VENTANO won in 2008 de gerenommeerde internationale Reddot design award. De VENTANO is de tweede sauna van KLAFS die deze felbegeerde designprijs in de wacht sleept.

Internationaal productdesign dat opvalt wordt al sinds 1955 onderscheiden met de beroemde 'rode punt'. Producenten en designers van de meest uiteenlopende industriële producten kunnen in verschillende productcategorieën kans maken op de felbegeerde onderscheiding van de 'Red dot'. En er melden zich ieder jaar meer kandidaten aan.... 

KLAFS KLIMAMANAGER wint Star Award 2008

Weergave KLIMAMANAGER
Weergave KLIMAMANAGER

In de categorie Energie wist de KLIMAMANAGER van KLAFS de zilveren Star Award in de wacht te slepen.

Een slimme manier om geld en energie te sparen, aldus Tophotel en vele anderen:
De mens ademt per minuut gemiddeld 12 keer in- en uit. En in een sauna kun je en wil je niet op frisse lucht besparen. Tijdens een gemiddelde saunagang van vijftien minuten zit je dan al gauw op 180 ademhalingen - per persoon. Dat geeft u een indruk van de hoge eisen die er aan de ventilatie in uw sauna worden gesteld. m de gasten van voldoende frisse lucht te kunnen voorzien, moet ook de sauna zelf kunnen ademen. Niet te veel, niet te weinig, maar zeker niet te veel, precies voldoende. Want te veel en te vaak ventileren, betekent een hoge energierekening. De KLAFS KLIMAMANAGER heeft dé oplossing. Een slimme sensortechniek analyseert alle bestanddelen van de lucht in de sauna. Afhankelijk van de gemeten luchtkwaliteit, wordt er frisse lucht aangevoerd, m.a.w. het aantal luchtverversingen wordt aan de daadwerkelijke behoefte in de saunaruimte aangepast. Uw garantie voor tevreden saunagasten die zich goed voelen. Daarbij een energiefactuur die vriendelijker oogt. En in het eindrapport van het onderzoeksproject ‘Kwaliteitsbewaking in commerciële sauna- en warmeluchtruimtes’ uitgevoerd door de Duitse Saunabond, staat dat 'een ventilatie die is afgestemd op het aantal personen in de ruimte' enkel voordeel biedt. Want goede lucht betekent een goede sfeer.

European Spa Award voor het SCHNEEPARADIES van KLAFS

De felbegeerde European Spa Award in de categorie "Best Spa Equipment " werd in 2006 toegekend aan het SCHNEEPARADIES van KLAFS. De uitreiking van de gerenommeerde prijs vormt het hoogtepunt van de European Spa Exhibition, een beurs die jaarlijks duizenden bezoekers uit de branche lokt, en wordt in negen categorieën door een internationale vakjury uitgereikt. Het innovatieve en coherente concept van ons SCHNEEPARADIES wist de crème de la crème van de internationale spa- en wellnessbranche te overtuigen. In het natuurgetrouw ogende gletsjerlandschap van het SCHNEEPARADIES wordt de gast meegenomen in een betoverend winterlandschap en verwend met echte poedersneeuw. De cool-down bij een temperatuur van -10 °C wordt zo een aangename en ook gezonde highlight tussen twee saunagangen.

PROTEO onderscheiden met de Reddot design award 2005

Sauna PROTEO reddot German Design Award
Sauna PROTEO reddot German Design Award

De KLAFS designsauna  PROTEO is de eerste sauna ooit wordt onderscheiden met het prestigieuze kwaliteitslabel de Red Dot design award.

De flexibele designsauna PROTEO voor thuis valt op door zijn heldere, minimalistische designtaal, het gebruik van hoogwaardig materiaal en een superieure afwerking. De modulaire opbouw in combinatie met de fraaie designelementen bieden een ongekende flexibiliteit qua vormgeving. De hoge kwaliteit wordt nog verder geaccentueerd door de afwerking van de PROTEO; wanden van Zebrano-fineer, populier, hemlock of, indien gewenst, bedekt met een spiegel in een warme bronskleur. En ook het interieur van de PROTEO onderscheidt zich door een geraffineerd design. De brede ligbanken met hun vloeiende lijnen staan garant voor een exclusief en ongeëvenaard ligcomfort. De hoek waarin de designkachel Majus staat, is bekleed met natuursteen. Met designaccenten van natuursteen, zoals kalkzandsteen of nero assoluto, kan de sfeer volledig worden afgestemd op de persoonlijke voorkeuren.