Beste Holzqualität für den Bau einer Sauna

RAL – drie letters, een geruststellend gevoel

Vertrouwen is goed, controle beter. En daarom geven we u het volgende advies: Let bij het kopen van uw sauna op het RAL-kwaliteitskeurmerk.

Dit Duitse overkoepelend toezichtsorgaan voor sauna's, infraroodcabines en stoombaden vaardigt voorschriften uit waaraan vooraanstaande producenten als KLAFS zich dienen te houden. Regels die moeten worden nageleefd op het gebied constructie, productie, bouwkundige uitvoering en de kwaliteit van een sauna, en welke regelmatig worden geüpdatet. Daarmee is het RAL-label uw garantie dat u een kwaliteitssauna koopt.


Om ervoor te zorgen dat alles correct verloopt, bestaat er een neutraal en nationaal controleorgaan dat toezicht houdt of bedrijven aan de gestelde kwaliteitseisen voldoen. Een instituut dat onaangemeld officiële controles bij de verschillende saunaproducenten uitvoert en betrouwbare rapportcijfers uitdeelt. Alleen saunaproducenten die aan alle richtlijnen van het instituut voldoen, zoals ook KLAFS, mogen het kwaliteitskeurmerk RAL-RG 423 voeren.

En u hoeft ook zeker geen genoegen te nemen met mindere kwaliteit. U mag zelfs meer eisen – want de Kwaliteit van KLAFS overstijgt de minimale eisen van RAL.

KLAFS biedt dus kwaliteit waarop u kunt rekenen. En we geven 5 jaar garantie op al onze sauna's.