Buitensauna TORNI van Tommy Haas

Tommy Haas ontspant zich thuis in zijn TORNI tuinsauna.

Voor tennisster Tommy Haas is een bezoek aan de sauna altijd de perfecte afsluiting geweest van een lange, veeleisende trainings- of wedstrijddag. Tommy Haas heeft nu een lang gekoesterde droom vervuld in zijn woonplaats in de Beierse uitlopers van de Alpen: Uw eigen sauna in de tuin.

"De sauna is gewoon de beste manier om te regenereren na lange, veeleisende dagen van training of wedstrijd en ook om mentaal tot rust te komen", weet de 1,90 meter lange modelsporter uit jarenlange ervaring. En hij weet ook hoe belangrijk het onderwerp regeneratie is, vooral voor professionele atleten. "Als je alles van je lichaam eist, moet je er bij elke gelegenheid ook iets voor teruggeven," is de overtuiging van Haas.

En zo ontstond het idee van een eigen sauna in huis. Omdat hij bijzonder gesteld was op de traditionele Finse saunacultuur met sauna's in de open lucht, wilde hij een tuinsauna.  "Toen ik me verder inlas en rondvroeg onder bevriende professionele atleten, was het natuurlijk snel duidelijk wie op dit gebied nummer 1 op de wereldranglijst was," maakt de Olympisch zilveren medaillewinnaar van 2000 zijn eigen hoge eisen aan ontwerp en kwaliteit duidelijk.

Na uitgebreid overleg met de experts van KLAFS koos Haas voor het nieuwste model tuinsauna van de marktleider in sauna's, pools en spa's: de Torni - met zijn heldere, moderne design een echte blikvanger voor elke tuin. Maar ook technisch wist de Torni de populaire tennisster te overtuigen, dankzij de doordachte en absoluut weerbestendige constructie in houten paal-en-balk ontwerp met sterke thermische isolatie voor lage energieverliezen.

Terwijl hij zich voorbereidde op de Mercedes Cup in Stuttgart, waar hij Roger Federer versloeg, arriveerde het installatieteam en zorgde ervoor dat ondertussen zijn eigen privé-sauna werd gebouwd.

Twee extra's in het bijzonder vallen op in de nieuwe tuinsauna van Haas: Het panoramaraam, dat zich bijna over de hele breedte van de cabine uitstrekt, waardoor hij tijdens het nemen van een sauna kan genieten van het prachtige uitzicht over de Beierse uitlopers van de Alpen, en het unieke en gepatenteerde sanariumconcept. "Ik kan genieten van vijf verschillende soorten sauna in mijn nieuwe tuinsauna, afhankelijk van mijn stemming. Gewoonweg geniaal!" prijst Haas.
Maar dat is niet de enige reden waarom Haas alle reden heeft om te stralen tijdens ons bezoek: Een paar uur eerder had hij vernomen dat hij een wildcard had gekregen voor Wimbledon en dat zijn grote wens om opnieuw deel te nemen aan het belangrijkste en meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld in vervulling was gegaan. Weddenschappen dat hij zijn dagen op Wimbledon ook afsluit met een bezoek aan de sauna?

Tommy Haas: De langetermijnkampioen

Tommy Haas zet zijn eerste stappen op de tennisbaan op vierjarige leeftijd. Op 13-jarige leeftijd begon hij te trainen aan de legendarische tennisacademie van Nick Bollettieri in Florida. Een goede beslissing: Hij werd al snel een van de beste jeugdspelers ter wereld en begon zijn professionele carrière in 1996. Sindsdien is Haas professional op de ATP Tour en staat hij soms op nummer 2 van de wereldranglijst. Zijn carrière wordt echter ook herhaaldelijk overschaduwd door lange blessurepauzes. Maar Haas weet zich altijd terug te vechten. Ondanks deze tegenslagen kan Haas 15 titels verzamelen in zijn meer dan 20-jarige professionele carrière, waarin hij tennislegendes als Jim Courier, Pete Sampras, Andy Roddick of Roger Federer in de finale versloeg. Ook het prijzengeld van meer dan 13 miljoen dollar is indrukwekkend. Tot de belangrijkste successen behoort de zilveren medaille op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney. in 2017 speelt de 39-jarige zijn laatste seizoen als prof. Tegelijkertijd werkt hij aan de carrière na de carrière: Hij is al verantwoordelijk als toernooidirecteur voor het kampioenschap in Indian Wells, VS, dit jaar. U kunt meer over Tommy Haas te weten komen op zijn website www.tommy-haas.net

Afspraak maken
Onze experts geven u graag persoonlijk advies over uw sauna- en wellnessproject.
Afspraak maken
Contact
Heeft u vragen over KLAFS of onze producten?
Contactformulier
Catalogus bestellen
Doe inspiratie op rond sauna, spa en wellness met onze gratis catalogi.
Bestel nu