KLAFS sauna op maat
KLAFS sauna op maat

Charmant ontspannen in de grote stad

Sauna op maat in een kleine badkamer

Bij de naam Wenen denkt men aan levendige walsen, operabals, opmerkelijke gebouwen, de Spaanse Rijschool en gezellige Weense koffiehuizen. Generaties van alle leeftijden bloeien in de hoofdstad, maar net als in elke andere metropool maakt drukte deel uit van het dagelijks leven. Mevrouw S. is nu vrij ontspannen over deze hectiek. In haar oudbouwwoning in het centrum van de stad heeft ze haar grote droom vervuld: Haar privé-wellnessruimte is gecreëerd op een totaal van zeven vierkante meter.

Vanwege de ruimteomstandigheden bleek de realisatie van een retraite een bijzondere uitdaging. Toen bij de samenvoeging van twee wooneenheden een nieuwe gasten- en werkruimte werd gepland, moest daarin ook de langverwachte privé-spa worden geïntegreerd. Want als de Weense zich na een lange werkdag thuis terugtrekt, verlangt ze naar ontspanning. Ze wil uitschakelen, rust en lichamelijk evenwicht vinden in haar eigen wellnessruimte.

 

Persoonlijke oase van welzijn met tal van mogelijkheden

Aangezien de woning van mevrouw S. zich in een gebouw uit 1935 in het centrum van Wenen bevindt, waren de eisen veelzijdig: Een gastenbadkamer, een sauna en een wasmachine moesten worden ondergebracht in een relatief kleine ruimte. Bovendien was er een dragende pilaar in de geplande wellnessruimte. Voor mevrouw S. was het snel beslist dat het een aangepaste en multifunctionele sauna van KLAFS moest worden: "Een vergelijkbaar product van concurrenten was niet beschikbaar," redeneert zij.

 

"Het planningsteam van KLAFS ging specifiek in op de omstandigheden van mijn woning." Het Premium-model werd gekozen vanwege de flexibiliteit in de constructie. Naast de volledige versmelting van het wellnessgedeelte met de ruimte, doet de sauna zijn naam eer aan, zowel qua ontwerp als qua uitvoering. Het resultaat is een privé-retraite voor een zeer persoonlijke wellness-ervaring. "Het volledig glazen front van de sauna creëert enerzijds ruimtelijkheid en anderzijds dient het als afscheiding voor de douche", zegt de eigenaar tevreden.

De muurpilaar was bekleed met hout en zorgt nu voor extra charme in de kleine stadssauna. Met de installatie van het sanarium is naast de Finse sauna een gevarieerde wellnessruimte ontstaan. Met één druk op de knop kan worden gekozen tussen tropisch, aroma, warme lucht en het klassieke saunabad. Minstens twee keer per week wordt de sauna gebruikt. "Op het balkon van het woongedeelte neem ik tussen mijn saunasessies door frisse lucht op voor een rustgevende slaap", zegt de saunaliefhebber.

 


Met een individueel geplande wellnessruimte in hun eigen huis kan iedereen nu pure ontspanning in huis halen om het mentale en fysieke welzijn te voeden en de gezondheid te bevorderen. Zonder een stap buiten de deur te zetten. In een oudbouwwoning in de grote stad of in een tuinhuisje op het platteland.

UITVOERING

  • De badkamerplanning werd uitgevoerd in samenwerking met Schramek Badezimmerplanung www.schramekbad.at
Afspraak maken
Onze experts geven u graag persoonlijk advies over uw sauna- en wellnessproject.
Afspraak maken
Contact
Heeft u vragen over KLAFS of onze producten?
Contactformulier
Catalogus bestellen
Doe inspiratie op rond sauna, spa en wellness met onze gratis catalogi.
Bestel nu