De KLAFS sauna S1

in de studie tussen het dagelijks leven en time-out

De uitschuifbare Sauna S1 van KLAFS geeft het echtpaar regelmatig een hotelgevoel in hun eigen werkkamer thuis.

Op 14-jarige leeftijd ging Michael Friederich voor het eerst met zijn ouders op vakantie naar Scandinavië - en sindsdien is hij trouw gebleven aan het saunabaden. Op vakantie, in de sportschool, op zakenreis of in openbare baden. Zijn vrouw Uta deelt zijn passie - zij moest er minstens eenmaal per week zijn, zomer en winter, de tijd samen in de warmte, de geur van hout en de winden van infusie.

Toen Friederich, directeur van een bedrijf voor technische bouwapparatuur, in 2012 zijn inmiddels bekroonde architectenwoning van drie verdiepingen in de buurt van Böblingen inrichtte, ging het gesprek natuurlijk over de voorbereidingen voor een saunasysteem in de kelder van het huis. Ze wilden toch iets anders.

"Hoewel regelmatig saunabaden onze hobby is, paste het beeld voor ons beiden gewoon niet bij elkaar. Het lichte, luchtige droomhuis ging niet samen met een sauna in de kelder.“ aldus Michael Friedrich.

De meest pragmatische oplossing - Zoom Sauna S1

Natuurlijk zou de kelder modern en ruim genoeg zijn geweest voor een "privé-spa" met alles erop en eraan, maar het echtpaar had een ander idee - en wel op basis van een Sauna S1 van de Schwäbisch Hallse marktleider KLAFS.

In ingeschoven toestand is de cabine van de Sauna S1 niet dieper dan een gewone kleerkast - maar wanneer hij dankzij de gepatenteerde motorregeling volgens het zoomprincipe tot driemaal de diepte wordt uitgeschoven, ontstaat er een royale ruimte voor uitgebreid saunagenot.

De keuze viel op de studeerkamer op de eerste verdieping. Recht tegenover het bureau en het uitzicht op de uitlopers van de Schwäbische Alb wachtte een muur van ruim twee meter om in de toekomst Friederichs ontspanningsrituelen te gaan uitvoeren.

Verdere bouwkundige voorbereidingen waren niet nodig; een standaard huishoudelijk stopcontact voor de bediening van de sauna was net zo beschikbaar als een robuuste tegelvloer, waarvan het voegenrooster toevallig ook perfect paste bij de uitgeschoven saunacabine.

Binnen een paar uur werd de cabine door de KLAFS-monteurs in de herfst van 2018 gemonteerd - en in ingeschoven toestand neemt hij plaats in de eenvoudige, functionele sfeer van de werkruimte. Het wordt genomen bij de meest uiteenlopende gelegenheden:

"Na vermoeiende dagen op het werk, na lange reizen of vergaderingen, verlang ik 's avonds naar deze effectieve regeneratie"Michael Friederich geeft een tussentijdse samenvatting van de eerste maanden met zijn eigen Sauna S1.

"Ik zie de sauna, zet hem aan, gebruik het half uurtje verwarming om aan mijn bureau de laatste benodigdheden van de dag te doen, terwijl achter mij de sauna al uitnodigend staat te stralen. Dat is geweldig in het dagelijks leven!"

Uta Friederich gebruikt de nieuwe sauna zo vaak mogelijk: "De vereiste inspanning en energie zijn absoluut te rechtvaardigen, zelfs als je je gewoon een uurtje alleen wilt vermaken."

In het weekend vieren de twee echter hun time-out samen - en genieten van het feit dat de sauna midden in de woonkamer staat: "Lezen op de bank tussen de sauna's, koffie zetten in een badjas, de korte wandeling naar de badkamer - we ervaren ons eigen huis nu op een heel andere manier"Michael Friederich verwoordt het in een notendop.

Er is bijna zoiets als een hotelgevoel binnen je eigen vier muren
De Friederichs

Afgezien van het feit dat de Friederichs nu niet meer - of niet meer zo vaak - op weg hoeven naar de sauna's in de regio, hun spullen pakken, de auto parkeren en dan weer terugrijden, waarderen de Friederichs niet alleen deze praktische kanten van een eigen sauna in de woonkamer - het was eerder de laatste impuls om daadwerkelijk bewust te genieten van hun eigen huis. En minstens elk weekend.

Afspraak maken
Onze experts geven u graag persoonlijk advies over uw sauna- en wellnessproject.
Afspraak maken
Contact
Heeft u vragen over KLAFS of onze producten?
Contactformulier
Catalogus bestellen
Doe inspiratie op rond sauna, spa en wellness met onze gratis catalogi.
Bestel nu