Echt kunstwerk

Bekroond saunaontwerp boven de daken van de stad

Wat een lust voor het oog: Boven de daken van de stad hebben de eigenaars een extravagant penthouse gecreëerd voor zichzelf en hun kunstcollectie. Natuurlijk is de sauna in de badkamer ook een blikvanger.

De klanten wilden altijd hun favoriete stukken uit hun collectie moderne kunst om zich heen hebben. Daarom hebben zij hun  penthouse  zeer modern en puristisch ingericht om een elegante en ingetogen sfeer te creëren waarin de prachtige en waardevolle schilderijen en sculpturen goed tot hun recht komen. De eigenaren hebben dit designconcept ook doorgevoerd in hun  wellnessruimte, die grenst aan het slaapgedeelte. Wit Carrara-marmer als vloerbedekking, wit Corian als wand- en vloerbedekking in de doucheruimte, witte pianolakmeubels - en een  designsauna van Klafs die zijn naam "Pure”  eer aan doet.

Bekroond saunadesign

Bij de "Pure” is vooral het rechtlijnige, gelaagde interieur fascinerend dankzij fijne, nauwkeurig verwerkte balken van hoogwaardig hemlockhout, die een zeer zuivere, rustige, gereduceerde sfeer creëren. Dit unieke ontwerpconcept kreeg veel lof van deskundigen - de gerenommeerde "iF Product Design Award" in goud.

Maar de sauna is niet alleen visueel een waar kunstwerk, ook in technisch opzicht is hij allesbehalve gewoon. Zo is de saunakachel weggewerkt onder het saunabed en dus volledig aan het zicht onttrokken. Met de gekleurde lichtmodule, die in het plafond van de sauna is verzonken, kan de cabine steeds weer in een andere scène worden gezet - en hij is ook uitgerust met de innovatieve "Liftlight" functie met een huidverstevigend, collageenvormend effect. Maar het beste deel: Net als in haar kunstcollectie wordt ook in de sauna voor afwisseling gezorgd - dankzij het unieke, gepatenteerde "Sanarium" voor vijf verschillende badvormen: klassieke sauna, warmeluchtbad, tropisch bad, aromabad en zacht stoombad.

Planning + Realisatie

Sauna

  • Op maat gemaakte "Pure" designsauna met "Lounge Q"-hemel en "Liftlight" gekleurd licht
  • Afmetingen 2,1 x 2,26,5 x 1,7 m
  • Glazen front
  • Bonatherm" onderbankkachel, "Sanarium" voor vijf verschillende badvormen in één cabine
Afspraak maken
Onze experts geven u graag persoonlijk advies over uw sauna- en wellnessproject.
Afspraak maken
Contact
Heeft u vragen over KLAFS of onze producten?
Contactformulier
Catalogus bestellen
Doe inspiratie op rond sauna, spa en wellness met onze gratis catalogi.
Bestel nu