Eiland van gelukzaligheid

Hier blijven geen wensen onvervuld.

In het kader van een tuinherinrichting moest onder de tuin een aantrekkelijk wellnesslandschap voor het hele gezin worden gecreëerd. Het resultaat is een technisch en visueel meesterwerk dat een veelheid aan ontspanningsmogelijkheden biedt en daarmee de mogelijkheid om aan het dagelijks leven te ontsnappen.

Een aparte wellness-oase in de kelder, bestaande uit een sauna, een stoombad en een whirlpool, nodigt uit tot verpozen. Wat voor velen als een droom klinkt, werd voor deze bouwer werkelijkheid als onderdeel van zijn tuinherinrichting. Samen met onze KLAFS-planningsafdeling werd een wellnesswereld gecreëerd die nauwelijks wensen onvervuld liet.

Het was bedoeld als een gezellig toevluchtsoord voor het gezin tijdens de koude wintermaanden - het resultaat is een "eiland van gelukzaligheid", zoals Manuel Benna, adviseur van KLAFS, het omschrijft. "Het project was een mooie uitdaging die we door onze schat aan ervaring goed aankonden", zegt Benna. Een van de absolute hoogtepunten is natuurlijk de ronde whirlpool "Roman 195" van RivieraPool, die dankzij de krachtige luchtstralen efficiënt tegen gespannen spieren werkt en dankzij de aangename warmte absolute ontspanning voor het hele gezin belooft. In combinatie met de bijpassende massagestralen ontstaat een recreatieparadijs dat lichaam en geest optimaal verkwikt.

Tijdloze elegantie: Sauna Aura en betegeld stoombad

Een andere echte blikvanger is de AURA designsauna van Amerikaans notenhout, waarvan de afzonderlijke onderdelen allemaal afkomstig zijn van KLAFS. De elegante binnenafwerking in combinatie met het moderne glazen front en de ingebouwde verlichting, die voor verschillende aangename stemmingen kan zorgen, doen het saunahart sneller kloppen.

Maar het puristische wellnesslandschap is ook in andere opzichten overtuigend. De lichtgekleurde tegels zorgen voor een lineair geheel, en naast de whirlpool zijn verschillende aantrekkelijke zitmogelijkheden gecreëerd. Een grote glazen koepel, die in de tuin boven de faciliteit werd geplaatst, laat voldoende licht binnen - dus in combinatie met de tegels is de algemene indruk harmonieus. Dit project kan worden gezien als trendsettend en exemplarisch voor moderne wellness-installaties.

Volgens Manuel Benna van KLAFS moeten bouwers die een soortgelijk project willen uitvoeren en zowel een sauna als een whirlpool willen installeren, met een aantal zaken rekening houden: "Neem de tijd en bezoek een showroom. Daar kun je de maat, het gevoel en de materialen daadwerkelijk voelen en op je in laten werken. Zo ga je van de "saunakelder" naar een geweldige wellness-oase".

Sauna

Stoombad

Whirlpool

  • Whirlpool Riviera Roman 195 

Planning + Realisatie

Afspraak maken
Onze experts geven u graag persoonlijk advies over uw sauna- en wellnessproject.
Afspraak maken
Contact
Heeft u vragen over KLAFS of onze producten?
Contactformulier
Catalogus bestellen
Doe inspiratie op rond sauna, spa en wellness met onze gratis catalogi.
Bestel nu