PREMIUM sauna in daknis

Waar wind en ruimte rustgevende warmte ontmoeten

De aankoop van het huis met rieten dak, dat dateert uit de jaren zeventig en gelegen is op een van de mooiste locaties van Sylt, was het begin van een buitengewoon project voor Domio, een projectontwikkelaar die gespecialiseerd is in het creëren van onroerend goed van topkwaliteit. Na het strippen en een volledige energetische renovatie is het pand, dat was ontworpen als vakantiehuis, een plek geworden waar gasten rust en ontspanning kunnen vinden. De op maat gemaakte sauna van KLAFS onder een daknis met uitzicht over de uitgestrektheid van de Waddenzee en de Noordzee biedt "hotelgevoel in eigen huis".

In tijden waarin de wereld sneller en stressvoller aanvoelt, zijn momenten van ontspanning belangrijker dan ooit. Tot rust komen en nieuwe energie opdoen voor een veeleisende werkdag - waar beter dan in uw eigen sauna? De eigenaren dachten er net zo over en creëerden daarom een oase van welzijn in dit unieke vakantiehuis op Sylt door een op maat gemaakte sauna van KLAFS te installeren.

De exclusieve ligging van het vakantiehuis aan zowel de winderige Waddenzee als de Noordzee te midden van het schilderachtige duinlandschap van Rantum vereiste een symbiose van traditionele Syltse bouw en een modern interieur, inclusief een "private spa".

"Vanwege de uitstekende locatie en de hoge eisen van onze gasten wilden wij de beste kwaliteit bieden. Met KLAFS hebben we dus een partner gevonden die fascinerend goed is in het aanpassen van saunamodellen aan individuele bouwkundige omstandigheden. We zijn helemaal blij met de implementatie", zegt Steffen Gross.

De drie aandeelhouders van Domio GmbH en Co. KG vertrouwen ook in hun particuliere woningen al op de expertise uit Schwäbisch Hall. Ze wisten dat de marktleider KLAFS voor elke  inbouwsituatie  de juiste oplossing zou vinden, hoe moeilijk die ook lijkt, zonder af te zien van de esthetische details.

Het uitgangspunt van dit badkamerensemble was niet alleen de wens voor een sauna in een daknis, maar ook de beperkte ruimte was een echte uitdaging, die niettemin optimaal werd benut: Vooral in dergelijke gevallen is de Sauna PREMIUM van KLAFS met zijn buitengewone aanpassingsvermogen de eerste keuze.

Een echte blikvanger: Veel gezelligheid en een optimaal afgestemde sauna zorgen hier voor een unieke sfeer. Met zijn klassieke vormgeving van hoogwaardige Hemlock Softline-profielplaten, gaat de sauna optisch op in de omringende ruimte en onderstreept de daar heersende inrichtingsstijl met geheel eigen esthetische accenten.

Over hoogtepunten gesproken: Het doorlopende, exclusief voor de sauna ontworpen glazen front biedt een ononderbroken uitzicht en geeft ook een gevoel van vrijheid tijdens het saunabaden dankzij het geïntegreerde boograam met uitzicht over de Waddenzee. Daartoe moest het bestaande raam met zijn geprofileerde dagkant met verfijnd precisiewerk harmonieus in de binnenafwerking van de sauna worden geïntegreerd.

Een inspanning die zeker de moeite waard was: De sauna is individueel gepland volgens de wensen van de eigenaar en is perfect geïntegreerd in de badkamer - de sauna nodigt uit om te ontspannen. Een heerlijke plek om tot rust te komen na een levendige dag aan de kust.

Technische gegevens:

  • Individuele, op maat gemaakte Sauna PREMIUM in een daknis
  • Afmetingen 2,0 x 2,5 x 2,0 m, met doorlopend glazen front en compacte oven FERO
  • Harmonieuze integratie van het bestaande rondboogvenster met geprofileerde binnenafwerking

Uw project

U wilt een sauna in een nis of onder een schuin dak en toch een luchtig gevoel bij het baden in de sauna? Dit zeer succesvolle project levert daarvoor  ideeën op.

  • Wij laten u succesvolle voorbeelden zien. Zo kunt u meteen   zien of u op het juiste adres bent.
  • Maak gewoon een afspraak met een van onze KLAFS adviseurs bij u in de buurt en bespreek uw individuele project.
Afspraak maken
Onze experts geven u graag persoonlijk advies over uw sauna- en wellnessproject.
Afspraak maken
Contact
Heeft u vragen over KLAFS of onze producten?
Contactformulier
Catalogus bestellen
Doe inspiratie op rond sauna, spa en wellness met onze gratis catalogi.
Bestel nu