KLAFS sauna met schuin dak
KLAFS sauna met schuin dak

PREMIUM sauna in het schuine dak - op maat gemaakt

Vroeger een inbouwkast, nu een ruime sauna voor het hele gezin.

Omdat ze groot zijn geworden, waren de bouwers bezorgd dat een sauna onder hun schuine dak in de badkamer niet veel sfeer zou uitstralen. De sauna-experts van KLAFS konden deze zorgen wegnemen tijdens het gedetailleerde advies. En het resultaat verrukt de bouwers elke dag opnieuw - niet alleen visueel, maar ook praktisch.

En daarom Klaffs. Vooral wanneer de ruimte voor een sauna zich volledig onder een  schuin dak  bevindt, gaat het om de juiste partner en het juiste saunamodel.

Zoals in dit geval. Hoewel er genoeg ruimte zou zijn geweest in de kelder van het bestaande huis. Maar het paar had heel andere dromen: Dit komt omdat de bovenverdieping van het huis een ruim verblijf biedt waar de slaap- en badkamerruimten samenkomen. "De opdrachtgevers wilden deze ruimte verder verfraaien met een chique sauna", herinnert KLAFS projectadviseur Patrick Lumma zich van het eerste gesprek.

De bouwers hadden zich al uitvoerig geïnformeerd - en wisten dus dat de marktleider op het gebied van sauna's, pools en spa's fascinerende mogelijkheden biedt, vooral als het erom gaat zijn saunamodellen individueel aan de gegeven ruimtenituatie aan te passen en harmonisch in de bestaande woonomgeving te integreren. "We konden toen snel een basisplan presenteren, dat de wensen van de opdrachtgevers al heel goed dekte",aldus Lumma. Tijdens de afspraak ter plaatse verfijnde hij dit concept tot het uiteindelijk tot in de puntjes overeenkwam met de wensen. Nu moest alleen nog de kast die hier eerder was geïnstalleerd weg - en kon het saunaproject beginnen.

De basis voor deze individuele, 2,6 meter brede, bijna 2,3 meter hoge en 3 meter diepe inbouwsauna is het model "Premium", dat vrijwel onverslaanbaar is als het gaat om de aanpassing aan ruimtelijke omstandigheden. Daarnaast biedt de "Premium" vele mooie en nuttige details, zoals ergonomisch gevormde hoofd- en rugleuningen, schermen tussen de ligstoelen en een kruk die perfect aansluit bij het ontwerp van de cabine om comfortabel op de saunabanken te klimmen.

 

Om de beschikbare ruimte in de cabine optimaal te benutten ondanks de plaats van installatie onder het schuine dak, raadde Lumma de klanten de "Bonatherm" onderbankkachel aan - en voor dezelfde vijf verschillende badvormen in één cabine (klassieke sauna, warmeluchtbad, tropisch bad, aromabad en zacht stoombad) het gepatenteerde "Sanarium"-systeem. Opgietingen zijn uiteraard probleemloos mogelijk - dankzij de opgietklep die onopvallend in de bank is verwerkt.

Een opvallend detail is ook de verlichte "Bonatherm"-wand, die samen met de indirecte "Sunset"-verlichting achter de rugleuning de cabine een warme, harmonieuze verlichtingssfeer geeft. Maar deze muur ziet er niet alleen goed uit, hij heeft ook een belangrijke functie: Het zorgt voor een bijzonder gunstige, gelijkmatige warmteverdeling in de cabine.

Om ervoor te zorgen dat de sauna onopvallend en harmonieus opgaat in de woonomgeving, en ook dat er geen gevoel van ingeslotenheid ontstaat bij het baden in de sauna, adviseerde de KLAFS-projectadviseur ook om een doorlopend glazen front toe te passen. Een goede tip: "Het royale gevoel van ruimte in de cabine heeft de ons echt verbaasd",zegt Lumma. Positieve bijwerking: De sauna past in de omgeving, onderstreept de moderne inrichtingsstijl - en zet toch zijn eigen esthetische accenten.

Het royale ruimtegevoel in de cabine is verbazingwekkend.
Patrick Lumma

Planning + Realisatie

Uw project

U wilt een sauna in een nis of onder een schuin dak en toch een luchtig gevoel bij het baden in de sauna? Dit zeer succesvolle project levert daarvoor ideeën op.

  • Vraag potentiële partners om u succesvolle  bouwprojecten te tonen. Zo kunt u meteen zien of dit iets voor u is.
  • Eén cabine, vijf verschillende badvormen: Het gepatenteerde SANARIUM® biedt u een unieke diversiteit.
  • Als er weinig ruimte beschikbaar is, is een saunakachel onder de bank de eerste keuze. Een doorlopend glazen front voorkomt dat er tijdens het saunabaden een ingesloten gevoel in de cabine ontstaat.
Afspraak maken
Onze experts geven u graag persoonlijk advies over uw sauna- en wellnessproject.
Afspraak maken
Contact
Heeft u vragen over KLAFS of onze producten?
Contactformulier
Catalogus bestellen
Doe inspiratie op rond sauna, spa en wellness met onze gratis catalogi.
Bestel nu