Privé-spa dankzij grotere woningen

Een wellness-hoogtepunt dat alle aandacht verdient: In de technisch en creatief uitgekiende uitbreiding van het bestaande woonhuis slaagde de opdrachtgever erin een wellness-oase met een bijzonder hoogwaardige sauna- en poolvoorziening te realiseren.

Een pool met sauna in het eigen huis is al lang een droom van de bouwer. Omdat zijn vader zelf architect is, nam hij zelf de ontwerpplanning en de bouwbegeleiding op zich. Het pand in de omgeving van Bazel ligt op een steile helling en biedt een prachtig uitzicht op de natuur. Op de helling van het bestaande huis werd een kleine, hoogwaardige wellness-oase gebouwd.

Er komt veel licht bij het binnenzwembad door de volledige glazen front. Wellness-kenners genieten van een prachtig uitzicht op het landschap. De opdrachtgever besteedde bijzondere aandacht aan de keuze van de materialen. De zandstenen muren harmoniëren perfect met de pool en de Lounge Q-sauna van KLAFS.

De sauna werd speciaal aangepast aan de ruimtelijke omstandigheden. Dankzij de grote drempelloze glazen deurfront heeft de saunabezoeker een geweldig uitzicht op de pool en de tuin. De achterwand van glas werd gecombineerd met de zichtbare natuurlijke rotswand en nestelt zich perfect in de sfeer. Het individueel ontworpen interieur van de KLAFS sauna wordt gekenmerkt door heldere vormen, eenvoudige elegantie en perfecte afwerking. Voor de wandbekleding kwam daarom alleen het fijngegroeide, knoestvrije hemlockhout met dwars gelegde panelen in aanmerking, dat het interieur een bijzonder hoogwaardig karakter geeft en de saunagasten een aangenaam gevoel geeft. Dankzij de ergonomische lig- en zitbanken en de sterrenhemel kan ontspanning niet mooier zijn.

De sauna beschikt over het exclusief door KLAFS ontwikkelde Sanarium®. Het verandert één sauna in vijf: een klassieke sauna, een warmeluchtbad, een tropisch bad, een aromabad en een zacht stoombad. De saunagast kiest gewoon de klimaatzone waar hij of zij op dat moment zin in heeft en het Sanarium® past automatisch de luchtvochtigheid en de temperatuur aan. Door de luchtvochtigheid te verhogen kan de "gevoelde" warmte constant worden gehouden, zelfs bij een feitelijk lagere temperatuur.

Sauna

  • Sauna Lounge Q - op maat gemaakt 
  • Binnenafwerking: dwars geplaatste hennephouten panelen met ergonomische comfortplaatsen
  • Buitenafwerking: Glazen front 
  • SANARIUM®, onderbankkachel BONATHERM VS
  • Extra's: Sterrenhemel, touchcontrol, geluidspakket
Afspraak maken
Onze experts geven u graag persoonlijk advies over uw sauna- en wellnessproject.
Afspraak maken
Contact
Heeft u vragen over KLAFS of onze producten?
Contactformulier
Catalogus bestellen
Doe inspiratie op rond sauna, spa en wellness met onze gratis catalogi.
Bestel nu