Privé-spa in een klasse apart

Kom binnen en schakel uit - dankzij het doordachte en uitgebreide aanbod.

Als succesvol ondernemer is de bouwer veel onderweg. Het is dus niet verwonderlijk dat hij steeds meer behoefte kreeg aan een retraite in zijn eigen huis om de pauzes optimaal te benutten. Het doel: Een effectief evenwicht creëren in het hectische en stressvolle dagelijkse leven en zo op een bijzonder aangename en heilzame manier lichamelijk en geestelijk fit blijven.

Naast de pool in de tuin, dat dankzij de ruime afmetingen ook een echte fitnesstraining door uitgebreid zwemmen mogelijk maakt, plande de opdrachtgever daarom samen met zijn architect ruime mogelijkheden voor een privé-wellnessruimte van de extra klasse op de bovenverdieping van de villa met een oppervlakte van ongeveer 80 vierkante meter."Zo hadden wij optimale voorwaarden om de wens van de klant te vervullen dat de functionele ruimten tegelijkertijd gebruikt konden worden", herinnert Stefan Steube, projectadviseur bij KLAFS, de marktleider op het gebied van sauna's, pools en spa's, zich het overleg.

Diepe infraroodwarmte en rustgevende badervaring

De cliënt wilde niet alleen profiteren van de positieve gezondheidseffecten van regelmatige saunasessies, die het cardiovasculaire systeem trainen, het immuunsysteem versterken en het thermisch aanpassingsvermogen van het lichaam verbeteren - hij wilde ook pijnlijke spanningen in de rug en schouders effectief tegengaan met diepe infraroodwarmte.
En niet te vergeten de unieke en rustgevende badervaring in het onsenbad, dat de positieve effecten van stoom en bad optimaal combineert: Terwijl u geniet van het warme water - zoals in de gelijknamige Japanse vorm van baden in hete, vulkanische bronnen - ontvouwen de nevelwolken van de opstijgende stoom hun kalmerende en verzachtende werking.

3 Klafs-cabines: Infrarood, sauna, onsenbad

KLAFS heeft alle drie de cabines individueel gepland en gerealiseerd, met vele extra's die de gezondheidsbevorderende ontspanning nog aangenamer maken. De 2,6 meter brede en 2,3 meter diepe PREMIUM-sauna is bijvoorbeeld uitgerust met een sterrenhemel die twinkelende sterren op het plafond tovert. Een ononderbroken uitzicht in de kamer en het direct aangrenzende D12 Vario onsenbad wordt gegarandeerd door een glazen element van vloer tot plafond. En voor afwisseling wordt gezorgd - dankzij het unieke en gepatenteerde SANARIUM® voor vijf verschillende badvormen: klassieke sauna, warmeluchtbad, tropisch bad, aromabad en zacht stoombad. "Om optimaal te voldoen aan de wens van gelijktijdig te gebruiken functionele ruimten, hebben we een aparte infraroodcabine van 2,1 meter breed en 1,5 meter diep gepland, eveneens met een glazen front van vloer tot plafond", legt Steube uit. Hier staan niet alleen twee comfortabele infraroodstoelen, maar ook een heel bijzondere lichtmodule: In het plafond van de infraroodcabine is een zogenaamd liftlicht geïntegreerd met een huidspannend, collageenvormend effect.

Schommelstoelen en zonneweiden

Maar dat is niet alles: Voor die zo belangrijke pauzes tussen sauna, stoombad of infraroodsessies zijn niet alleen twee innovatieve SWAY schommelstoelen beschikbaar, die de gebruiker snel in een rustgevende korte slaap brengen, maar ook twee zonneweidesdie aan het plafond boven hen zijn gemonteerd. Ook hier is veelzijdigheid troef: De zonneweide zorgt voor een langdurige, natuurlijke bruining en een verhoging van de vitamine D-productie in het lichaam. De tweede zonneweide stimuleert met zijn heilzame, collageenvormende warmtestraling de collageenvorming en daarmee het regeneratieproces van de huid.

Kom binnen en ontspan: - dankzij het doordachte en uitgebreide aanbod in deze wellnessruimte worden hiervoor de beste voorwaarden geschapen.

Optimale voorwaarden voor KLAFS om tegelijkertijd bruikbare functionele ruimten te creëren volgens de wensen van de klant.
Stefan Steube

Planning + Realisatie

  • Planning en realisatie wellnessruimte: KLAFS, www.klafs.de
  • Planning en realisatie pool en pooltechniek: SSF.Pools by KLAFS, www.ssf-pools.de
  • Architect: Albert Deselaers architect, Willich
  • Interieur wellnessruimte: Torsten Müller Bad & Spa Design, www.design-bad.com

Uw project

U wilt een privé-wellnessruimte die veel meer biedt dan "gewoon" een sauna? Dit zeer  succesvolle project levert daarvoor ideeën op.

  • Als u de ruimte hebt, zijn aparte functionele ruimten voor sauna en infrarood optimaal. Zo kunt u van verschillende toepassingen tegelijk genieten.
  • Eén cabine, vijf verschillende badvormen: Het gepatenteerde Sanarium-concept biedt u een unieke variatie.
  • Innovatieve extra's zoals de Liftlight zorgen ervoor dat u zich niet alleen fitter en jonger voelt, maar er ook zo uitziet.
Afspraak maken
Onze experts geven u graag persoonlijk advies over uw sauna- en wellnessproject.
Afspraak maken
Contact
Heeft u vragen over KLAFS of onze producten?
Contactformulier
Catalogus bestellen
Doe inspiratie op rond sauna, spa en wellness met onze gratis catalogi.
Bestel nu