Privé-spa in het vakantiehuis

In de Engadiner vakantiewoning in Sils werd een hoogwaardige wellnessruimte met een alpine interieur en exclusieve saunatechnologie geïnstalleerd.

Het Engadin staat bekend om zijn stenen huizen in de onmiskenbare Engadiner stijl. In één zo'n huis, dat al tientallen jaren door de eigenaren als vakantiehuis wordt gebruikt, is een met alle extra's uitgeruste wellnessruimte ingericht. "De klant is al tientallen jaren een trouwe KLAFS-fan", zegt de verantwoordelijke KLAFS-adviseur Rouven Riggenbach. "Als enthousiast saunaganger en kenner stelt hij de hoogste eisen aan de uitvoering van de wellnessfaciliteit. Technologie en design zijn erg belangrijk voor hem." Zo werd de kelder volledig gerenoveerd, werd de ongeveer 30 jaar oude KLAFS sauna verwijderd en geïnstalleerd in een andere woning van de eigenaar van het vakantiehuis.

Teruggewonnen hout en Vals kwartsiet uit Graubünden

Om het oorspronkelijke Engadiner karakter van de vakantiewoning te behouden, werden voor de verbouwing van het souterrain een eenvoudig, helder ontwerp en natuurlijke materialen zoals oud hout en Valser kwartsiet, een hoogwaardige natuursteen uit Graubünden, gebruikt. Terwijl het zongebrande oude hout werd gebruikt voor de binnen- en buitenafwerking van de sauna, zijn de wanden van de aangrenzende relaxruimte, de vloer en de bekleding van de whirlpool uitgevoerd in massief Vals kwartsiet. Dit zorgt voor een mooi contrast en geeft de wellnessruimte een gevoel van rust en gezelligheid ondanks de wilde, onregelmatige houtnerf.

Royale ruimte en uitzicht

De sauna biedt genoeg ruimte voor meerdere gebruikers en is een uniek stuk, op maat gemaakt exclusief voor deze ruimte. De oriëntatie van de sauna en het volledig glazen front van ESG-H helder glas zorgen voor een onbelemmerd zicht in de voorkamer met loungeruimte en op de whirlpool. Bovendien geeft een raam zicht op de relaxruimte, die ook voor verkoeling kan worden gebruikt. Dankzij een dakraam krijgt de wellnessruimte daglicht.

De zwevende banken van hemlockhout lopen parallel en zijn in twee lagen opgesteld. Wie het nog comfortabeler wil hebben, kan het zich gemakkelijk maken op de exclusieve Mollis-saunamatten van KLAFS. Het speciaal voor de sauna gemaakte textiel is hitte- en bacteriebestendig en droogt bovendien snel.

Het perfecte saunaklimaat

Een krachtige 12 kW onderbankkachel met automatisch opgietsysteem zorgt voor een perfect saunaklimaat. Opgeborgen onder de stoel, zijn kinderen veilig voor elke aanraking en het creëert extra ruimte. Het geïntegreerde SANARIUM® maakt van één sauna er vijf: een klassieke sauna, een warmeluchtbad, een tropisch bad, een aromabad en een zacht stoombad. De saunagast kiest eenvoudig de klimaatzone en het SANARIUM® past automatisch de luchtvochtigheid en de temperatuur aan.

Sauna met energiebesparende functie

Een ander bijzonder kenmerk van de sauna is het geïntegreerde "KLAFS Green Sauna-pakket" - het maakt een energiebesparing van ongeveer 40% mogelijk. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat verlichting en speciale apparatuur alleen in de cabine werken. En: Een automatische sluitklep voor het ventilatiesysteem en de dubbelwandige EcoPlus thermoplafond houden de verwarmde lucht bijzonder lang in de cabine.

Sfeer, dankzij licht

Optische accenten worden gevormd door een sterrenhemel met 242 onregelmatig verdeelde sterpunten en indirecte, dimbare verlichting onder de bank. 

Vakanties in dit huis laten niets te wensen over. 365 dagen wellness, wandelen, skiën en genieten. Pure idylle.

3D tour

Sauna

  • Model CASENA
  • Afmetingen (B x H x D): 340 x 236,5 x 340
  • Binnenafwerking in zongebrand hout
  • Tweetraps lig- en zitbanken
  • Sterrenhemel met 242 lichtpunten over het plafondoppervlak met kleurenwiel
  • Warm wit SUNSET L rugleuning-verlichting
  • Geluidspakket bestaande uit twee hitte- en stoombestendige hifiluidsprekers
  • KLAFS SANARIUM bediening 21033 T
  • KLAFS onderbankkachel BONATHERM 12kw
Afspraak maken
Onze experts geven u graag persoonlijk advies over uw sauna- en wellnessproject.
Afspraak maken
Contact
Heeft u vragen over KLAFS of onze producten?
Contactformulier
Catalogus bestellen
Doe inspiratie op rond sauna, spa en wellness met onze gratis catalogi.
Bestel nu