Sauna PURE
Sauna PURE

PURE esthetiek

Sauna PURE in Amerikaans notenhout

Sauna's leiden niet langer een onbepaald bestaan in verborgen hoekjes en kelders. Het zijn designobjecten geworden die niet alleen een puur functioneel doel vervullen, maar ook een esthetisch statement maken. Geïntegreerd in de badkamer veranderen ze de ruimte in een feelgood plek met een private spa karakter, waar je in alle privacy even kunt bijkomen van het alledaagse leven.

DESIGN OBJECT DAT EEN STATEMENT MAAKT

Als u harmonie in design wilt bereiken, moet u de sauna beschouwen als onderdeel van het totale ontwerpconcept. Voor dit project hebben onze KLAFS sauna-experts nauw samengewerkt met de binnenhuisarchitect van de huiseigenaar, met als resultaat een harmonieuze totaaluitstraling: geraffineerd, tijdloos en elegant.

Het PURE saunamodel doet zijn naam eer aan

Met zijn moderne esthetiek en puristische, bekroonde design doet het PURE saunamodel zijn naam eer aan en straalt puur welzijn uit. Hiervoor zorgen onder andere het lineaire, gelaagde interieur en de zwevende lig- en zitbanken, die de sauna van 1,50 x 2,60 x 2,56 meter een zekere transparantie geven. De wand- en plafondelementen zijn gemaakt van fijn Amerikaans walnotenhout, wat het exclusieve karakter benadrukt. Het hout van het bad meubel past er ook perfect bij.

Een prachtig project waarbij alle betrokkenen met veel aandacht voor detail en een focus op hoge kwaliteit hebben gewerkt.
KLAFS adviseur Sean Ketteridge

Sauna en badkamer versmelten

De sauna en badkamer lijken één en dezelfde ruimte: de kozijnloze glazen pui zorgt voor klaarheid en laat de ruimtes in elkaar overvloeien. Het heeft een geanodiseerde afwerking die goed past bij het zwarte beslag. De bekleding van de sauna en de badkamermuren zijn gemaakt van dezelfde lichtgrijze natuursteen als de tegels. Samen zorgen ze voor een strakke, elegante uitstraling en doen ze de ruimte groter lijken. Er is een extra raamopening gemaakt naar de slaapkamer.

Holistische ontspanning

Het verwarmingssysteem onder de banken met de BONATHERM saunakachel, die discreet onder de banken is geïnstalleerd, past in deze rustige, minimalistische sfeer. De grote luchtuitlaat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en een aangenaam klimaat. Het SUNSET L RGB-verlichtingssysteem, dat achter de rugleuningen en onder de banken is gemonteerd, laat de eigenaars genieten van totale ontspanning. De veranderende kleurscenario's toveren magische lichteffecten tevoorschijn.

De perfecte integratie in de badkamer heeft naast het esthetische aspect nog een ander voordeel: de bewoners hebben hun wellness oase altijd in het zicht en trakteren zichzelf elke dag op een time-out - zonder dat ze daarvoor naar de kelder hoeven af te dalen.

TECHNISCHE GEGEVENS

  • Sauna PURE met de afmetingen 1,50 x 2,60 x 2,56 m
  • Binnenbekleding en banken van Amerikaans notenhout
  • Volledig glazen pui zonder kozijn
  • Geanodiseerde ijzerwaren in zwart
  • Verwarming onder de banken BONATHERM VS
  • SUNSET L RGB-verlichting

PROJECTDEELNEMERS

Sauna: KLAFS www.klafs.de

Architect: ingenieur Kirsten Berndt, www.kirsten-berndt.de

Timmerwerk: Kölner Möbelwerkstätten, www.schreinereiköln.de

Afspraak maken
Onze experts geven u graag persoonlijk advies over uw sauna- en wellnessproject.
Afspraak maken
Contact
Heeft u vragen over KLAFS of onze producten?
Contactformulier
Catalogus bestellen
Doe inspiratie op rond sauna, spa en wellness met onze gratis catalogi.
Bestel nu