Sauna CASENA in het woongedeelte

De nieuwe wellness-oase in het dromerige Maienfeld

De wellness-oase in Maienfeld absorbeert de stress van het dagelijks leven en straalt een gevoel van veiligheid en welzijn uit door de natuurlijke materialen, het hoogwaardige textiel en de organische lijnen. KLAFS, de marktleider op het gebied van sauna's, pools en spa's, zet de moderne woon- en wellnesstrend met veel knowhow en flair om in de nieuw gecreëerde ontspanningszone.

Baar, juni 2019. Als de kinderen zijn verhuisd, lijkt het huis, dat vroeger zo druk was, plotseling koud en leeg. Dit was niet het geval voor de eigenaar van het gebouw in Maienfeld. Omdat de drie kinderen zijn verhuisd, heeft het echtpaar hun wellnessdroom gerealiseerd op de bovenverdieping van de vrijstaande gezinswoning in een voormalige kinderkamer. "We hebben twee vliegen in één klap geslagen," legt de eigenaar uit. "We konden de oude raamloze wellnessruimte in de kelder verplaatsen naar het gezellige woongedeelte en de schijnbaar overbodige woonvierkante meters boven konden weer nuttig worden gebruikt."

Stijl, gezelligheid en een hoge feelgood-factor moeten inherent zijn aan de ontspanningsoase. De keuze viel op de designsauna CASENA van KLAFS, die met zijn moderne en hoogwaardige binnenafwerking van horizontale panelen in wengéfineer precies aansluit bij de designsmaak van de klant. Op basis van dit model creëerden de planners van KLAFS een op maat gemaakte sauna die met een schuin dak op de millimeter nauwkeurig aan de ruimtenituatie werd aangepast.

De "zwevende" ligstoelen van hemlock en het frameloze glazen front geven de sauna ondanks zijn afmetingen van 220 x 330 cm een bijzondere lichtheid. De sterrenhemel, bestaande uit 242 onregelmatig verdeelde led-lichtpunten, en de indirecte verlichting SUNSET achter de rugleuning zorgen voor de juiste sfeer.

De CASENA wordt verwarmd met het onderbankverwarmingssysteem BONATHERM VS met SaunaPUR®. De 100 kg saunastenen en de kachel van 12 kW zorgen voor een gelijkmatige temperatuurstratificatie en een bijzonder aangenaam klimaat. De kachel is weggewerkt onder de bank en is dus veilig voor iedereen. Ook opgietingen zijn mogelijk. Er is een verzonken opgietklep in de bank. 

 

De sauna wordt bediend met het nieuw ontwikkelde, bijna onzichtbare touchdisplay buiten de sauna. Het erg eenvoudig om voorgeprogrammeerde badvormen, lichtscènes en ontspanningsmuziek in te stellen. Dankzij de WLAN-module kan de sauna al onderweg worden opgewarmd.

Na een sauna is het comfortabele daybed van de KLAFS Spa en Outdoor Edition by IKONO de perfecte plek om te ontspannen. De hoogwaardige gestoffeerde meubelen overtuigen door puristisch design, uitstekende kwaliteit en comfort.

Sauna

  • Model CASENA
  • Afmetingen (B x H x D): 330 x 206 x 220
  • Binnenafwerking van horizontale panelen in wengéfineer
  • Onderbankverwarming BONATHERM VS met SaunaPUR® 
  • Touchbediening en WLAN
Afspraak maken
Onze experts geven u graag persoonlijk advies over uw sauna- en wellnessproject.
Afspraak maken
Contact
Heeft u vragen over KLAFS of onze producten?
Contactformulier
Catalogus bestellen
Doe inspiratie op rond sauna, spa en wellness met onze gratis catalogi.
Bestel nu