PREMIUM sauna
PREMIUM sauna

SAUNA MODEL PREMIUM IN HET BOOTHUIS

Privé spa met uitzicht op het meer

Een  idyllisch familiehuis direct aan het meer van Zürich, dat doet denken aan een vakantieoase, heeft nu ook een op maat gemaakte PREMIUM sauna in het boothuis.

Vorig jaar is de hele tuin en de beschoeiing rondom het idyllische woonperceel opnieuw aangelegd en beplant. Het boothuis werd ook gerenoveerd. Het resultaat is veel nieuwe heerlijke favoriete plekjes om te vertoeven met heerlijk ruikende bloemperken om in weg te dromen. Het ruime gazon is perfect voor zomerse feestdiners met vrienden. En het verre uitzicht over het meer naar de andere oever heeft een heerlijk bevrijdend effect op de geest. En het is precies dit uitzicht waarvan de eigenaar wilde genieten in de nieuw aangelegde privé spa in het boothuis. Waar vroeger plaats was voor twee boten, besloot de eigenaar zonder omhaal om in een van de ruimtes een op maat gemaakte sauna van KLAFS te installeren.

Boothuissauna met uitzicht

Wat klinkt als pure idylle brengt ook risico's met zich mee. Het waterpeil van het Meer van Zürich kan sterk variëren en overstromingen op het terrein zijn niet ongewoon. Daarom moest er speciale aandacht worden besteed aan de draagstructuur van het boothuis. Met een bijzonder vochtbestendige houten structuur en een waterdicht membraan is de sauna optimaal beschermd tegen binnendringend water als het waterpeil in het meer stijgt. Het ruime saunavloeroppervlak van 320 x 200 cm en de abachi-houten lig- en zitbanken op twee niveaus bieden genoeg ruimte voor het hele gezin. De comfortabele MOLLIS® saunamatten en kussens maken het nog comfortabeler. Het speciaal voor de sauna gemaakte textiel is bestand tegen hitte en bacteriën en droogt bovendien snel.

Het  saunamodel PREMIUM overtuigt door zijn eenvoud en ongelooflijke aanpassingsvermogen. Niets mag afleiden van het rustgevende, gewoonweg adembenemende uitzicht op het meer. De binnen- en buitenbekleding bestaat uit knoestvrije, verticaal gemonteerde hemlock softline panelen. En om het uitzicht te optimaliseren is er een oversized, geïsoleerd panoramisch raam geïnstalleerd aan de kant die naar het meer uitkijkt, dat een spiegeleffect naar buiten heeft. Dit geeft de saunagasten volledige privacy. En als de sterrenbeelden aan de hemel niet zichtbaar zijn, kunt u gewoon overschakelen naar de sterrenhemel die in de sauna is ingebouwd met zijn 242 sterpunten. Samen met de indirecte, dimbare SUNSET rugleuningverlichting zorgt altijd voor een sfeervolle saunasessie.

slepen

Het perfecte saunaklimaat

De krachtige 9 kW saunakachel voor onder de bank, gevuld met 100 kg olivin saunastenen, zorgt voor het perfecte saunaklimaat. Opgeborgen onder de bank zijn kinderen beschermd tegen elk contact en het creëert extra ruimte. De in de kachel geïntegreerde SANARIUM® functie maakt van één sauna vijf sauna's: een klassieke sauna, een warmeluchtbad, een tropisch bad, een aromabad en een zacht stoombad. U kiest gewoon de klimaatzone en de SANARIUM® past automatisch de vochtigheid en temperatuur aan.

Afkoelen in het meer

De gunstige effecten van de sauna zijn echter alleen merkbaar in combinatie met de daaropvolgende afkoeling van het lichaam - d.w.z. wanneer het wisselende warmtebad is voltooid. Alleen dan, bij regelmatig gebruik, kan de sauna het immuunsysteem versterken en vele andere gezondheidsvoordelen opleveren. De sprong in het meer is vrijwel voorbestemd om af te koelen. In combinatie met afkoeling in de frisse lucht - bijvoorbeeld met een korte wandeling in de tuin - worden ook de longen gekoeld met  zuurstof en frisse lucht.

Regenererende schoonheidsslaap in de boothuistoren

De ontspanningsruimte op de bovenste verdieping van het boothuis nodigt u uit om te regenereren. Terwijl u bij mooi weer kunt genieten van het fantastische uitzicht, kunt u op koelere, regenachtige dagen profiteren van de aan het plafond gemonteerde SONNENWIESE®. Als u de SONNENWIESE® gebruikt, kunt u het hele jaar door genieten van de positieve effecten van warmte en zonlicht. Het stimuleert ook de collageenvorming en daarmee het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid. Dit resulteert in een zacht bruiningseffect en een hogere vitamine D productie in het lichaam. Voldoende "zonlicht" verbetert meestal ook ons humeur en zorgt ervoor dat we ons energieker en meer ontspannen voelen.

Technische specificaties voor de KLAFS Sauna & SONNENWIESE®

 • PREMIUM sauna (afmetingen D: 320cm x B: 200cm x H: 206,5cm)
 • Binnenbekleding in hemlock softline verticaal. Buitenbekleding in hemlock softline kleurloos gelakt.
 • Veiligheidsglasdeur in helder glas zonder drempel.
 • Lig- en zitbanken op twee niveaus, bestaande uit splintervrij zacht hout met tussenpaneel, plus groot, opstap bankje, rugleuningen en hoofdsteunen.
 • Saunakachel onder de bank BONATHERM VS 9 kW gevuld met 100 kg Finse olivijnstenen
 • SANARIUM met SaunaPUR® met 5 bad types in één sauna
 • KLAFS saunabesturing 21033
 • Indirecte rugleuningverlichting SUNSET warm wit 2-zijdig (LED-verlichting met installatie achter rugleuningen, voor sfeervol, warm wit licht)
 • Panoramaraam, aan de buitenkant gespiegeld, van isolatieglas met vensteropening
 • POLAR sterrenhemel met kleur effect en ca. 242 lichtpunten
 • KLAFS SONNENWIESE®
Afspraak maken
Onze experts geven u graag persoonlijk advies over uw sauna- en wellnessproject.
Afspraak maken
Contact
Heeft u vragen over KLAFS of onze producten?
Contactformulier
Catalogus bestellen
Doe inspiratie op rond sauna, spa en wellness met onze gratis catalogi.
Bestel nu