Sauna PURE - door Kerstin Baldauf

Wanneer een interieurarchitect een sauna precies op maat laat maken naar haar ideeën voor haar eigen woning, loont het om naar elk detail te kijken.

Deze sauna is een duidelijk statement: Wie pure harmonie wil bereiken, moet de sauna beschouwen als onderdeel van het totale inrichtingsconcept. "Ik wilde geen klassieke saunacabine die op zichzelf staat. De afzonderlijke kamers van onze wellnessruimte moeten in elkaar overgaan", zo verklaart Kerstin Baldauf. Het koppel had een lang gekoesterde wens voor een privé-wellnessruimte in de kelder van hun historische villa.

Om dit doel te bereiken werkte de binnenhuisarchitecte samen met de architect Torsten Hentsch en het bedrijf KLAFS aan elk detail van de sauna. "Het was voor mij belangrijk een partner te vinden die op een hoog esthetisch en technisch innovatief niveau werkt en hoogwaardige materialen gebruikt."Ik bedank Baldauf voor de succesvolle samenwerking.

Een inspanning die zeker de moeite waard was: De toch al zeer zuivere, rustige, gereduceerde sfeer van de PURE designsauna wordt bovendien ondersteund door de speciale wensen van de klanten.

Ik wilde geen klassieke saunacabine die op zichzelf staat. De afzonderlijke kamers van onze wellnessruimte moeten in elkaar overgaan.
Kerstin Baldauf, binnenhuisarchitect

KLEIN DETAIL, GROOT EFFECT

 

Het frame van het glazen front is verborgen . Hierdoor kan de blik vanuit de sauna volledig  ongestoord in de verte dwalen.

VERSTOPPERTJE SPELEN

 

De gehele techniek - hier het aquapaneel voor het vullen van het waterreservoir voor het SANARIUM® - is verborgen .

HARMONIEUZE OVERGANG

 

De leisteen die in de hele wellnessruimte als wand- en vloerbedekking wordt gebruikt  strekt zich ook uit tot in de sauna.

Soepele overgangen

De leisteen die in de hele wellnessruimte als wand- en vloerbedekking wordt gebruikt, strekt zich ook uit tot in de sauna , de drie verdiepingen tellende lig- en zitbanken zijn rechtstreeks op de natuurstenen wand bevestigd.

 

Ook het voegpatroon van de natuurstenen muur en de tegenoverliggende muur van grote  hemlockpanelenzijn op elkaar afgestemd.

Een ander element dat kamers verbindt is licht: Het indirecte licht van de wellnessruimte dat via led-lichtstrips wordt gecreëerd, wordt voortgezet in de sauna. Ook daarom zijn de scheidingswanden tussen de afzonderlijke kamers nauwelijks waarneembaar - pure harmonie.

Technische gegevens

  • Op maat gemaakte designsaunaPURE met lig- en zitbanken op drie niveaus
  • Afmetingen 2,6 x 3,0 x 2,6 m, met glazen front, onderbankkachel BONATHERM en SANARIUM® voor vijf verschillende badvormen van KLAFS.

Adressen

  • Architect: Baldauf en Lenk, Kolonnadenstr. 19, 04109 Leipzig, Tel.: 0341/2285990, www.baldauflenk.de
  • Architect: Architect Torsten Hentsch, Springerstr. 15, 04105 Leipzig, Tel.:  0341/5503351
Afspraak maken
Onze experts geven u graag persoonlijk advies over uw sauna- en wellnessproject.
Afspraak maken
Contact
Heeft u vragen over KLAFS of onze producten?
Contactformulier
Catalogus bestellen
Doe inspiratie op rond sauna, spa en wellness met onze gratis catalogi.
Bestel nu