Sauna SHAPE kunstzinnig in scène gezet
Sauna SHAPE kunstzinnig in scène gezet

Sauna SHAPE als esthetische kunst beleving

Een privé wellness oase van KLAFS

In de afgelopen decennia heeft de sauna zich ontwikkeld van een Finse traditie tot een wereldwijde wellness-trend en een symbool van een persoonlijk toevluchtsoord voor gezondheid en welzijn. Vandaag de dag dienen wellness-ruimten veel meer dan alleen ontspanning; ze zijn een uitdrukking van perfectie en esthetiek. De nieuwe privé wellness oase van KLAFS demonstreert deze indruk van gezelligheid op een unieke manier. Hier vormen kleur, materiaal, design en kunstobjecten samen een harmonieus kunstwerk.

EEN MEESTERWERK

Het resultaat is een onmiskenbaar ontwerp dat een eigen stijl inspireert en een unieke levenshouding weerspiegelt. Met dit project laten we opnieuw zien dat we met op maat gemaakte oplossingen een unieke, individuele wellness droom kunnen vervullen.

Sauna SHAPE: sportieve elegantie kunstig in scène gezet

Hoe dicht kunst en KLAFS in de waarste zin van het woord bij elkaar staan, is te zien in de nieuw ontworpen wellnessruimte van een klantenechtpaar uit Frankfurt am Main: deze nieuwe privéspa is meer dan alleen een functionele ruimte - het is een plek van ontspanning en een harmonieuze symbiose van kunst, design en functie. Een plek van rust waar artistieke accenten een heel speciale sfeer geven. "Het was belangrijk voor de klant om een oase van welzijn met een eigen karakter te creëren en dit bewust als designhoogtepunt in het totaalconcept te verankeren. En daar zijn we wonderwel in geslaagd", legt architect Jochen von Landwüst uit Frankfurt uit, die verantwoordelijk was voor het ontwerp van de nieuwe wellnessruimte. De exclusieve privéspa met de SHAPE volledig glazen sauna werd al snel een blikvanger en middelpunt voor gezonde ontspanning. De futuristische, elegante look en het samenspel van materialen, kleuren en verlichting creëren een zeer persoonlijke en intieme sfeer. Warm, knus walnotenhout ontmoet hier indirecte verlichting en komt op indrukwekkende wijze overeen met de kunstobjecten van het huis.

Glas als bemiddelaar tussen kunst en ontspanning

De exclusieve selectie van materialen en de inrichtingsdetails creëren een aangename diepte in de ruimte die heel open en transparant lijkt dankzij het grote glasaandeel in de sauna. Het samenspel van de designelementen geeft de sauna een hoge mate van sportieve extravagantie en past daardoor perfect bij de andere voorzieningen van dit spa-landschap: er is een fitness- en yogaruimte direct naast de sauna gecreëerd, zodat u direct na een inspannende training kunt genieten van de weldadige warmte om uw lichaam ongestoord te regenereren. Een dubbele douche voor een verfrissende kick en een vrijstaand bad ronden het ontwerp af.

Het uitzicht vanuit de sauna valt op de verschillende kunstwerken en de indirecte verlichte, met notenhout beklede oppervlakken van het aangrenzende bad. De transparantie van de glazen hoekpui zorgt niet alleen voor veel licht in de saunacabine, de architectonische eenheid van het wellnessgedeelte wordt op indrukwekkende wijze voelbaar door het open ontwerp. "We voelen een gevoel van welzijn voor lichaam en geest", zegt het klantenpaar. Tijdens een ontspannende saunasessie gaat er een visuele en zintuiglijke wereld open, die niet alleen een rustgevend effect uitstraalt, maar ook het saunabad verrijkt met een perfect gevormde ervaring.

De sauna als inspiratiebron

De wellnessruimte laat op indrukwekkende wijze zien dat saunacultuur veel meer is dan alleen een fysieke ervaring. Wanneer wellness en vakmanschap samensmelten om kunstwerken te creëren, is het resultaat een plek met uitstraling. KLAFS produceert eersteklas saunacabines en maakt van elke wellnessruimte een fascinerend toevluchtsoord. Dankzij KLAFS' innovatiekracht, designexpertise en hoge standaard bij het creëren van geïndividualiseerde ruimteconcepten voor ontspanning, is er opnieuw een privé-spa ontstaan waarin een saunagang een smaakvolle reis wordt. Deze perfecte harmonie van verschillende elementen laat zien hoezeer de architectuur van de sauna de algehele sfeer beïnvloedt. In zijn unieke vorm als kunstwerk en inspiratiebron kalmeert hij lichaam en geest in gelijke mate.

TECHNISCHE GEGEVENS

Afspraak maken
Onze experts geven u graag persoonlijk advies over uw sauna- en wellnessproject.
Afspraak maken
Contact
Heeft u vragen over KLAFS of onze producten?
Contactformulier
Catalogus bestellen
Doe inspiratie op rond sauna, spa en wellness met onze gratis catalogi.
Bestel nu