Sauna SHAPE als installatie op maat

op maat gemaakt om in een erker te passen

Echt millimeterwerk

Men wilde een perfect aan de erker aangepaste sauna in een puristisch-modern design, die ook absoluut harmonisch in de ruimtenituatie zou passen. Bovendien wilden de klanten een zo ononderbroken mogelijk uitzicht door de ramen naar buiten, zowel vanuit de kamer als tijdens het baden in de sauna. De keuze viel op het SHAPE-model, dat met zijn binnenafwerking van horizontale hemlockpanelen precies aansloot bij de ontwerpsmaak van de bouwers. Op basis van dit model creëerden onze planners een individuele oplossing die tot in het kleinste detail aan de ruimtenituatie is aangepast.

Zo is de hoogte van de banken precies afgestemd op de spijlen van het raam. Om een absoluut symmetrisch beeld te creëren zijn de banken volledig bekleed en zijn de voegen in deze bekleding en in de wandbekleding precies op elkaar afgestemd. Het heldere glazen front zorgt bovendien voor een ongestoord uitzicht naar binnen en naar buiten. Logisch dus dat de BONATHERM kachel met SANARIUM®links onder het saunabed verborgen zit.

Interessant detail: De planners van KLAFS ontwierpen speciaal een plateau zodat de sauna zit- en ligbanken heel comfortabel bereikt kunnen worden. Om het middelste van de drie ramen volledig te kunnen openen voor ventilatie en reiniging, bestaat dit plateau uit twee delen en kan het dus heel gemakkelijk worden verwijderd.

Plaats en eigenaar

De sauna, op maat gemaakt in een bestaande erker, werd geïnstalleerd in een particulier huis aan de Rijn.

Idee en concept

Men wilde een perfect aan de erker aangepaste sauna in een puristisch-modern design, die ook absoluut harmonisch in de ruimtenituatie zou passen. Bovendien wilden de klanten een zo ononderbroken mogelijk uitzicht door de ramen naar buiten, zowel vanuit de kamer als tijdens het baden in de sauna.

Afspraak maken
Onze experts geven u graag persoonlijk advies over uw sauna- en wellnessproject.
Afspraak maken
Contact
Heeft u vragen over KLAFS of onze producten?
Contactformulier
Catalogus bestellen
Doe inspiratie op rond sauna, spa en wellness met onze gratis catalogi.
Bestel nu