Wellness-idylle aan het Lago Maggiore

Met moderne architectuur en veel aandacht voor details werd het drie verdiepingen tellende familiehuis gebouwd aan de oevers van het Lago Maggiore. De eigenaar is erin geslaagd de nieuwbouw harmonieus in te passen in de omgeving en het mediterrane karakter authentiek weer te geven. De mediterrane vakantiewoning met een adembenemend uitzicht op het Lago Maggiore betovert de bezoeker vanaf het eerste moment. Talloze oases van welzijn binnen en buiten het huis nodigen uit tot vertoeven.

Terwijl de bovenste twee verdiepingen van het huis zijn ontworpen om te wonen, biedt de onderste verdieping een kleine fitnessruimte om te trainen en een royale wellnesszone met geïntegreerde relaxruimte voor het gezin van zes. Het bijzondere aan deze vloer is dat hij 100% waterdicht is gebouwd, vanwege een mogelijk hoge waterstand van het Lago Maggiore.

Vanwege de hoge eisen aan functie en design besloot de klant al snel dat ook zijn derde spaproject met KLAFS moest worden gerealiseerd. De samenwerking heeft telkens zeer goed gewerkt. "KLAFS begrijpt gewoon hoe individuele wensen tot in het kleinste detail kunnen worden vervuld", aldus de klant. Hij waardeert ook de competente klantenservice, ook na afloop van het project, en de goede afwerking van de materialen, die bepalend zijn voor een perfect binnenklimaat.

In het centrum van de wellness-oase bevindt zich de drie meter lange whirlpool van hoogwaardig kwartsiet. Deze kostbare natuursteen, uitsluitend afkomstig uit een steengroeve in het Bündner Oberland, loopt door de hele wellnessruimte.

Het solide stoombad is ook gebouwd met Vals kwartsiet. Om ervoor te zorgen dat de stenen platen snel opwarmen, zijn de banken, rugleuningen en vloer voorzien van elektrische paneelverwarming. En dankzij de dubbele stoominlaat met bijzonder hoge stoomverdeling kunnen de warme stoomwolken al na een korte opwarmfase onder de sterrenhemel worden genoten.

De sauna met een meer dan zes meter breed glazen front van vloer tot plafond werd exclusief voor deze ruimte ontworpen. De hoogwaardige binnenafwerking van Canadese hemlockpanelen werd harmonieus afgestemd op de eikenhouten parketvloer. De Profi SI ligstoelen zijn gemaakt van abachi-hout, omdat dit hout bijzonder weinig warmte absorbeert en een hoog ligcomfort biedt. Vanwege de grootte van de sauna werden twee Bonatherm onderbankkachels met een automatisch opgietsysteem geïnstalleerd om een gelijkmatige temperatuurstratificatie en een bijzonder aangenaam klimaat te garanderen.

Voor nog meer feelgoodmomenten zorgt het geïntegreerde SANARIUM® van KLAFS, die van één sauna er vijf maakt: een klassieke sauna, een warmeluchtbad, een tropisch bad, een aromabad en een zacht stoombad. De saunagast kiest eenvoudig de klimaatzone en het SANARIUM® past automatisch de luchtvochtigheid en de temperatuur aan.

Sauna

  • Op maat gemaakte sauna met glazen front van vloer tot plafond, binnenafwerking van Canadese hemlockpanelen met Profi S1-lig- en zitbanken van abachihout, BONATHERM VS-saunakachel voor onder de bank
  • Extra's: SANO2, sterrenhemel met 480 lichtpunten, SANARIUM®, geluidspakket, KLAFS SAUNA-APP 
  • Betegeld stoombad van Valser kwartsiet. (D: 380 x B: 355 x H:252 cm), dubbele stoominlaat, glazen front van vloer tot plafond, stoel- en vloerpaneelverwarming, led-contourverlichting en sterrenhemel
Afspraak maken
Onze experts geven u graag persoonlijk advies over uw sauna- en wellnessproject.
Afspraak maken
Contact
Heeft u vragen over KLAFS of onze producten?
Contactformulier
Catalogus bestellen
Doe inspiratie op rond sauna, spa en wellness met onze gratis catalogi.
Bestel nu