Wellness-juweel in Arnstein
Wellness-juweel in Arnstein

Wellness-juweel in Arnstein

Glas, massief hout en fonkelende sterren - sauna en stoombad in een adembenemende sfeer

Glas, massief hout en fonkelende sterren

Een sauna met rustgevend donker hout, een meditatieve voorkamer en een stoombad met mozaïektegels - de klanten uit Arnstein kunnen hier nu genieten van een absoluut unieke kleine wellnessoase met een adembenemende sfeer.

Samen met KLAFS hebben de eigenaren uit Arnstein een oase van ontspanning gecreëerd die niets te wensen overlaat: een indrukwekkend stoombad, een sfeervolle ontspanningsruimte en een sauna met een groot glazen pui dat een fraai uitzicht op de tuin biedt, bieden alles wat je nodig hebt om te ontspannen. Met veel licht en een bijzonder uitnodigende sfeer biedt deze plek de perfecte omgeving om lichaam en geest te regenereren.

Tussen behaaglijkheid en visie

Vanwege de hoge eisen aan functie en design besloten de klanten al snel dat KLAFS de planning en installatie op zich moest nemen. Samen met de architecten bezochten ze de KLAFS showroom in Schwäbisch Hall, Duitsland, waar ze inspiratie en uitgebreid advies kregen. Het resultaat is een hoogwaardige, op maat gemaakte KLAFS sauna van een klasse apart: een op maat gemaakte, individuele cabine in een volledig massief Amerikaanse walnoten design met een stoombad in mozaïek ernaast. Maar niet alleen de klanten zelf zijn onder de indruk van het wellnessjuweel - ook KLAFS adviseur Rico Zincke is opgetogen: "De vreugde van het realiseren van inzicht en advies is beloond met grote voldoening. En dat maakt me trots."

Een blik in de wellnessruimte verklaart ook waarom: terwijl het donkere, Amerikaanse walnotenhout de saunaruimte een gezellige, behaaglijke sfeer geeft, zorgt het royale panoramavenster met zijn uitzicht op de prachtige tuin buiten voor transparantie en lichtheid. De visuele uitgestrektheid biedt de ogen rust en laat veel daglicht binnen. Dit samenspel van contrasten maakt de sauna tot een ruime, lichte en luchtige oase van ontspanning, terwijl de warmte en natuurlijke schoonheid van de houten wanden en banken geen afbreuk doen aan het gevoel van gezelligheid.

Met oog voor detail - en grote zorgvuldigheid

Een echte blikvanger zijn de complexe ingebouwde ligbanken die dankzij hun verborgen bevestigingen lijken te zweven, zijn een bijzonder design statement. Het ontwerp van het plafond is net zo indrukwekkend en designsterk: het is meerdere keren op niveau ingedeeld zodat het als een trap steeds hoger wordt  een absolute blikvanger, maar ook een grote uitdaging vanwege de elektronica. Wie hier ligt en naar boven kijkt, wordt beloond met het prachtige trapsgewijze uiterlijk. De extra indirecte LED-verlichting op de rugleuning vult het perfect geharmoniseerde verlichtingsconcept aan en creëert de juiste sfeer voor elke stemming.

POLARachtig mooi

Het interieur van de sauna en de ontspanningsruimte zijn ontworpen met identieke materialen, waardoor een zeer harmonieus effect ontstaat. De ontspanningsruimte is uitgerust met ongedwongen lichtbronnen en biedt de ideale sfeer en veel ruimte om gewoon te ontspannen na een ontspannend sauna bad.

Het aangrenzende stoombad getuigt van optimale projectplanning en zorgvuldig vakmanschap: de fonkelende en delicate sterren van de POLAR sterrenhemel die in het plafond zijn ingebouwd, creëren in combinatie met de indirecte LED-verlichting een mooie sfeer en nodigen u uit in een wereld van ontspanning. De kleine koepel aan het plafond creëert extra ruimte en geeft het stoombad een licht oriëntaals e sfeer. De hele ruimte is ook voorzien van goudbruine Bisazza glas mozaïektegels en heeft een contrasterende nis in een verfijnde goudtint. De rondingen van het zitgedeelte en de nis vormden hier een bijzondere uitdaging. Maar de moeite was het meer dan waard, want het stijlvolle en harmonieuze ontwerp maakt dit stoombad tot een unieke en rustgevende ervaring.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

 • Sauna op maat gemaakt
 • Binnenbekleding in Amerikaans notenhout (panelen)

 • Volledig glazen pui van enkelvoudig helder veiligheidsglas, deur zonder drempel

 • Lig- en zitbanken in drie niveaus, gemaakt van massief walnoothout, dat lijkt te zweven dankzij de verborgen ondersteuning (ontworpen om te zweven dankzij speciale ophanging)

 • Indirecte warm witte 2800 K LED-verlichting in de rugleuning, die naar boven en beneden schijnt

 • MAJUS saunakachel met ca. 100 kg stenen en kachel beschermrooster in notenhout

 • KLAFS saunabesturing 21029

 • Dagkantbekleding groot panoramisch raam

 • Plafond in verschillende niveaus verhoogd richting het raam

 • POLAR sauna sterrenhemel

 • KLAFS stoombad met mozaïektegels

 • Gewelfd plafond met POLAR sterrenhemel en muur nis met goudmozaïek en verlichting

 • L-vormige bank op 2 niveaus met sterk afgeronde voorrand en rugleuning, indirecte LED-verlichting in de bank

Afspraak maken
Onze experts geven u graag persoonlijk advies over uw sauna- en wellnessproject.
Afspraak maken
Contact
Heeft u vragen over KLAFS of onze producten?
Contactformulier
Catalogus bestellen
Doe inspiratie op rond sauna, spa en wellness met onze gratis catalogi.
Bestel nu