SANARIUM met SaunaPur®

SANARIUM® met SaunaPUR®

SANARIUM met SaunaPur®

Vijf klimaatzones in een sauna.

Beschrijving

Een eigen interpretatie van ontspanning: het SANARIUM met SaunaPur®.

Iedere mens is anders en verdient een eigen, bijzondere manier van ontspanning. Creëer uw eigen wellness-momenten – met het gepatenteerde SANARIUM met SaunaPUR® van KLAFS. Selecteer de klimaatzone waar u op dat moment zin in hebt, en uw SANARIUM met SaunaPUR® past de luchtvochtigheid en de temperatuur in de cabine volledig automatisch aan uw voorkeur aan.  

SANARIUM met SaunaPUR® biedt u één met vijf badvormen: de klassieke sauna, een tropenbad, een warmeluchtbad, een aromabad en een soft-stoombad.

Vrijwel alle saunakachels van KLAFS kunnen worden uitgebreid met de voordelen die het exclusief door KLAFS ontwikkelde SANARIUM®-systeem biedt. Een met SaunaPUR® uitgerust  SANARIUM onderscheidt zich op het eerste gezicht nauwelijks van een "normale" gangbare sauna – uw ontspanningsbeleving daarentegen wel, want die is weergaloos. 

Vijf verschillende klimaatzones

De vijf klimaatzones van de Sanarium

SANARIUM met SaunaPUR® biedt u vijf verschillende klimaatzones. Door de luchtvochtigheid te verhogen, houdt het SANARIUM® de "waargenomen" warmte, ook bij een relatief lage temperatuur, constant - dat kan, indien gewenst, ook met behulp van een heerlijk geurende stoom. Met de aromakelk vult u de cabine met de gewenste geur. De in de vochtsensor geïntegreerde luidspreker omhult u met weldadige klanken. 

Een bad met SaunaPUR®

Het badritueel in de Sanarium

Met de SaunaPUR®-functie profiteert u van ontspanning volgens de traditionele Finse methode. Dit is de perfecte uitbreiding voor iedereen die houdt van de sauna in zijn meest oorspronkelijke vorm: de kachel wordt bij een temperatuur tussen 80 en 85 °C uitgeschakeld. Hierdoor ontstaat een milde stralingswarmte en dat biedt de mogelijkheid voor het uitvoeren van een intensieve opgietsessie. Of zoals de Finnen zeggen: 'een löyly'. En wij voegen daar graag aan toe: goed dat we de SaunaPUR®-toets hebben. 

Werking

De ontspanning die het SANARIUM® biedt, is niet alleen bijzonder aangenaam, de positieve effecten ervan op de gezondheid werden inmiddels aangetoond.

Zo blijkt uit een onderzoek, uitgevoerd door de gerenommeerde Charité Kliniek in Berlijn, dat de milde warmte en het weldadige klimaat voor de bloedsomloop in het SANARIUM® een hoge bloeddruk doet dalen en doorbloedingsstoornissen kan verzachten.

En dat is nog niet alles: met een regelmatig bad in het SANARIUM® traint u uw hart en bloedvatenstelsel en verhoogt u uw weerstand doeltreffend tegen verkoudheidsverschijnselen. De positieve werking van het SANARIUM® op het immuunsysteem werd inmiddels bewezen. En ons grootste orgaan, onze huid, is eveneens blij met dit eersteklas beauty-programma: de huid wordt gezuiverd en intensief verzorgd met voedingsstoffen en mineraalzouten.

Bloeddrukregulatie dankzij tweemaal wekelijks een bad in het SANARIUM® (40-60°C, 40-55% luchtvochtigheid). Dit kan een bloeddruk over een tijdspanne van tien weken reguleren.

De effecten van sanarium op de bloeddruk.

Bloeddrukregulatie

Een regelmatig gebruik van het SANARIUM® kan een hoge bloeddruk doen dalen. Tweemaal wekelijks tijd doorbrengen in de lage temperatuur-sauna (temperatuur: 55 °C, luchtvochtigheid: 48%) doet de bloeddruk van mensen met een hoge bloeddruk dalen. Dat was het resultaat van een door Dr. sc. med. Hans-Joachim Winterfeld in Berlijn uitgevoerd onderzoek op patiënten met een hoge bloeddruk.

Ook de verhoogde cholesterolwaarden werden dankzij het gebruik van het SANARIUM® teruggebracht. En zelfs de serum-concentratie van de tumornecrosefactor (TNF) daalde met 11%, terwijl de spiegel van het ontstekingsremmende interleukine-10 met een derde was toegenomen. In dit licht gezien, is het dan ook niet verwonderlijk dat mensen die aan reuma lijden, tijdens ontstekingsvrije periodes, veel baat hebben bij het regelmatig bezoeken van de sauna.

SANARIUM®-kachel

SANARIUM®-kachel MAJUS

Saunakachel MAJUS Sanarium

De elegante SANARIUM®--kachel MAJUS met turboheat-functie staat garant voor een unieke ontspanningsbeleving. De kachel is voorzien van een uitneembare aromakelk, voor een heerlijk geurende cabine.

De speciaal voor het SANARIUM® ontworpen waterkan maakt het bijvullen en leeg laten lopen van de  stoomgenerator bijzonder eenvoudig.

Meer lezen

SANARIUM®-Ofen FERO

KLAFS SANARIUM®-Kachel FERO

De compacte SANARIUM®-oven FERO met geïntegreerde verdamper, watertank en niveau-indicator is uitgerust met een verwijderbare aromakelk voor geur.

De FERO wordt gekenmerkt door rustige aangename verdampergeluiden en is verkrijgbaar in twee verschillende maten.

Meer lezen

BONATHERM

De onder de banken te plaatsen kachel BONATHERM is uitgerust met een uitneembare aromakelk. De speciaal voor het SANARIUM® ontworpen waterkan maakt het bijvullen en leeg laten lopen van de  stoomgenerator bijzonder eenvoudig.

Het BONATHERM-Aquapanel beschikt over een duidelijk afleesbaar vulniveau.

Meer lezen

Foto's

Details

Aromakelk met aromavork

Onze aromavork met daarin onze aromakelk vult uw sauna met een verkwikkende geur.
Onze aromavork met daarin onze aromakelk vult uw sauna met een verkwikkende geur.

De combinatie van SANARIUM met SaunaPUR®  maakt uw wellness-programma nog afwisselender: De cabine wordt met de aromakelk gevuld met een geur van uw keuze en de weldaden van de oliën doen hun positieve werk in de luchtwegen.

Vochtsensor met luidspreker

Vochtigheidssensor met geïntegreerde luidspreker: genieten van muziek in de sauna.
Vochtigheidssensor met geïntegreerde luidspreker: genieten van muziek in de sauna.

De in de vochtsensor geïntegreerde luidspreker zorgt voor een extra prikkeling van de zintuigen. Geniet tijdens uw bad van rustgevende akoestische muziek, klassieke muziek of stimulerende natuurgeluiden. Speciaal voor het SANARIUM® werden 10 muziekstukken van de gerenommeerde akoestisch musicus Shantiprem in het bedieningspaneel voorgeprogrammeerd. 

Vochtsensor met luidspreker

SaunaPUR-toets
SaunaPUR-toets

Voor iedereen die houdt van de sauna in zijn meest oorspronkelijke vorm is er de SaunaPUR®-functie: de kachel wordt bij een temperatuur tussen 80 en 85 °C uitgeschakeld. Hierdoor ontstaat een milde stralingswarmte en dat biedt de mogelijkheid voor het uitvoeren van een intensieve opgietsessie. Of zoals de Finnen zeggen: 'een löyly'. En wij voegen daar aan toe: Goed dat we de SaunaPUR®-toets hebben.