Toebehoren & accessoires

KLAFS Sauna toebehoren & accessoires

Een sauna is pas perfect als u er met al uw zintuigen van kunt genieten. En alles moet tot in het kleinste detail aan uw individuele welzijn worden aangepast en perfect op uw behoeften afgestemd zijn. Met de originele KLAFS extra's en accessoires kunt u uw sauna op elk gewenst moment upgraden met veel verschillende componenten om uw 'wellness' compleet te maken. Meteen vanaf het begin of op een later tijdstip, als retrofit.


Microsalt SaltProX

Das gesunde Extra für die Sauna oder Infrarotkabine fügt sich mit seinem modernen und zeitlosen Design harmonisch in jede Wärmekabine ein.
Microsalt SaltProX kann einfach auf die Liege in der Wärmekabine gestellt werden.

Hoge feel-good factor, eenvoudige bediening en onderhoud en handig formaat: SaltProX is het eerste microzoutapparaat speciaal voor particuliere klanten. Het positieve effect van droogzout is aangetoond door vele wetenschappelijke studies.

MEER TE WETEN KOMEN OVER MICROSALT SALTPROX


SANARIUM®

Met behulp van de gepatenteerde klimaatregeling wordt uw sauna een tropisch bad, zacht stoombad, aromabad of warmeluchtbad. 

MEER LEZEN

INFRAROOD

De comfortabele infraroodzitplaats vormt een perfecte aanvulling op uw sauna en is een echte verlichting voor spanningen en rugpijn.

MEER LEZEN


SAUNAKUSSENS & MATTEN MOLLIS®

Innovatieve en duurzaam geproduceerde saunakussens en -matten verhogen zowel het comfort als de woonlijke flair.

MEER LEZEN

ZUURSTOF SANO2

SANO2 is een speciaal voor de sauna ontwikkeld zuurstofsysteem. Voor verhoogde concentratie en prestaties.

MEER LEZEN


SAUNAVERLICHTING

Van puristisch naar speels, van onzichtbaar naar opvallend woonlijk: onze veelzijdige verlichtingsideeën zijn letterlijk "highlights" in uw sauna en bieden extra comfort voor uw sauna bad.

KLAFS Pendelleuchten ROMEO und JULIA
Pendelleuchten ROMEO und JULIA
LESELAMPE: Dieses Accessoire sorgt für zusätzliche Annehmlichkeit beim Saunabad.
Leselampe
KLAFS Saunaleuchte CLARA
Saunaleuchte CLARA
  1. Het verfijnde ornamentenpatroon van de ROMEO & JULIA saunalampen tovert een aantrekkelijk lichtspel op de kachel en het saunaplafond. De lampen zijn temperatuurbestendig, geschikt voor gebruik boven saunakachels en dimbaar. De ROMEO-lamp heeft een binnenkap in een decoratieve, geanodiseerde gouden look - de JULIA-lamp is gemaakt van gelakt en geanodiseerd aluminium.
  2. De praktische KLAFS leeslamp met buigarm is aan de cabinewand bevestigd en kan zo in verschillende posities worden gemonteerd. Het gesatineerde glas zorgt voor een aangenaam leeslicht.
  3. De CLARA saunalamp met haar decoratief patroon gefreesd in hout zoals de ROMEO & JULIA saunalampen straalt woonlijkheid uit en creëert een warme sfeer.

STERRENHEMEL POLAR

In een sauna kunt u zich bijzonder goed ontspannen - sluit gewoon uw ogen en laat uw gedachten de vrije loop. Maar u kunt uw blik ook aangenaam laten afleiden. Bijvoorbeeld door de rustgevende STERRENHEMEL, die sprankelende sterren aan het saunaplafond tovert.

Sternenhimmel Polar für die Sauna

KLEURENLICHT

Bijtanken in het rode licht, lachen in een gele sfeer, ontspannen in het groen of dromen in het blauw – waar kan het mooier zijn dan in de sauna?

Met de KLEURENVERLICHTING kunt u uw sauna volledig in uw favoriete kleur dompelen en van kleur veranderen. Op aanvraag ook verkrijgbaar met de innovatieve LIFTLIGHT, waarvan het huidherstellende, collageenvormende effect zich bijzonder goed ontplooit in de warmte van de sauna.

Bilder

Alles wat u in de sauna zoal nodig hebt: Sauna-accessoires van KLAFS.

Drie dingen die een belangrijke rol spelen tijdens de opwarmfase in de sauna: de luchttemperatuur, de relatieve luchtvochtigheid en de duur van het saunabad. Onmisbare accessoire voor de sauna is dan ook een thermometer, evenals een hygrometer die de luchtvochtigheid meet. Om de tijd in de gaten te kunnen houden, heeft de zandloper vanwege de hittebestendigheid zijn sporen in de sauna inmiddels verdiend. Geijkte thermometers die verschillende temperaturen meten kunnen ook probleemloos worden gebruikt. De luchtvochtigheid laat zich het moeilijkste meten. Men meet namelijk niet het daadwerkelijke watergehalte, m.a.w. de absolute vochtigheid, maar de relatieve verzadiging van de lucht met water. Afhankelijk van de temperatuur kan lucht verschillende hoeveelheden water opnemen. Rond het vriespunt neemt een kubieke meter lucht amper 5 gram op. Als deze hoeveelheid wordt overschreden, ontstaan er druppeltjes. Op 50 °C kan dezelfde hoeveelheid lucht al 82 gram water opnemen, tot er stoom wordt gevormd, en bij een temperatuur van 100 °C is dit maar liefst 590 gram per kubieke meter lucht. De hoeveelheid water die de lucht maximaal, tot aan het verzadigingspunt kan opnemen, is 100 % luchtvochtigheid. De hygrometer meet het vochtgehalte in de cabine. Als de hygrometer 50 % verzadiging aangeeft, betekent dat er bij 0°C 2,5 gram water in de lucht zit, bij 80°C is dat 41 gram en bij 100°C 245 gram. Het daarom belangrijk dat de temperatuur en de vochtigheid altijd op dezelfde hoogte in de saunacabine worden gemeten. Om een goed saunaklimaat te creëren kan het zo zijn dat op de tweede bank een vochtigheid van 5-15 % heerst en op de derde bank de vochtigheidsgraad tussen de 3-10 % ligt. De meting van de relatieve luchtvochtigheid laat zich moeilijker ijken dan die van de temperatuur. Als er in de sauna, ondanks voldoende voorverwarmingstijd, sprake is van een hoge luchtvochtigheid kan dit betekenen dat ofwel de metingen niet langer betrouwbaar zijn of dat de hygrometer te laag in de cabine werd opgehangen. Met name in winter, wanneer de lucht toch altijd al droger is, kan ze door het stoken van de kachel nog droger worden. Onze slijmvliezen houden niet van droge lucht, ze 'brandt' in de neus en de ogen. Daarom moet, indien de lucht erg droog is, bij een eerste saunagang een uitgebreide opgietsessie worden uitgevoerd, om zo de relatieve vochtigheid op peil te krijgen. Om de hitteprikkel nog intensiever te maken, raden we ook aan om geregeld tijdens het saunabad een opgietsessie uit te voeren.