Schoonmaaktips

Onderhouds- en reinigingsinstructies voor de sauna thuis.

Controleer de sauna minimaal één keer per week op eventuele schade en herstel deze onmiddellijk. Schroeven die loszitten, moeten bijvoorbeeld meteen worden aangedraaid. Kalk- of watervlekken op de saunakachel kunt u het beste met een borstel verwijderen. De cabine moet na de reiniging goed worden gelucht.


Interieur

Sauna LOUNGE met panelen van hemlock, de SANARIUM®-kachel MAJUS
Sauna LOUNGE met panelen van hemlock, de SANARIUM®-kachel MAJUS

Maak het interieur (ligbanken) van de sauna met een vochtige doek schoon. Voor een grondige schoonmaakbeurt kunt u de banken af en toe met een fijnkorrelig schuurpapier (korrel 100) licht afschuren. Indien nodig, kunt u de randen van de banken afnemen met een waterstofperoxide-oplossing.

Vloer

De vloer van de sauna dient met een vochtige doek te worden gedweild.

Bekleding van de wanden

Hemlock: Een van de beste houtsoorten voor sauna's
Hemlock: Een van de beste houtsoorten voor sauna's

De buitenwanden van de sauna kunnen tegen vocht worden beschermd (geïmpregneerd). De binnenwanden, inclusief het interieur (banken etc.) mogen daarentegen niet worden geïmpregneerd of gelakt. De wandbekleding kan af en toe (om de 6 maanden/of naar behoefte) met een vochtige doek worden afgenomen.

Deur

De schroeven van de deurkrukken moeten regelmatig worden aangedraaid. Het deurbeslag moet regelmatig worden gesmeerd. De deursluiters dienen regelmatig te worden geolied en indien nodig, opnieuw ingesteld.

Vervangen van de saunastenen

We raden aan om de saunastenen in een sauna die regelmatig wordt gebruikt 1x per jaar te vervangen.


Let op!

De houten bekleding van de cabine (binnen en buiten) en de ligbanken mogen nooit ofte nimmer met een waterslang of hogedrukreiniger worden afgespoten. Dit geldt ook voor het schoonmaken van de vloer in de cabine.

Bij gebruik van een hogedrukreiniger of stromend water voor de reiniging van de cabine, komt de garantie op de volledige sauna te vervallen.Indien u nog vragen over het schoonmaken van de sauna hebben, belt u ons gerust.

De klantendienst van KLAFS geeft u graag deskundig advies en biedt snel hulp bij problemen. En als u dringend hulp nodig hebt, staan wij binnen 24 uur bij u voor de deur - vóór vrijdags tot 12.00 uur besteld. Accessoires en vervangende onderdelen kunnen, indien voorradig, per expres (tegen meerprijs) binnen 24 uur worden verstuurd.

Service Hotline: +31 (0) 348 748339