GREEN SAUNA

IEDEREEN ONTSPANT ZICH BIJ KLAFS. ZELFS DE NATUUR.

Als 's werelds grootste fabrikant van sauna's en spa-apparatuur is duurzaamheid voor ons bijzonder belangrijk. Onze klanten moedigen ons hierin elke dag opnieuw aan. Daarom gaan we al vele jaren bewust om met energie en grondstoffen in onze productieprocessen.

SAUNA VENTILATIE CIRCOTHERM

SAUNA VENTILATIE CIRCOTHERM

Het variabel inzetbare ventilatiesysteem CIRCOTHERM zorgt voor voldoende luchtverversing, zodat u in een KLAFS sauna niet van enthousiasme buiten adem raakt. Met een houten knop kan de tochtvrije luchtstroom in drie stappen vanuit het interieur comfortabel worden geregeld. Hoe belangrijk de constante aanvoer van verse zuurstof is, vooral wanneer het echt heet wordt, blijkt uit wetenschappelijke studies. Als u de CIRCOTHERM en de luchtafvoeropening tijdens de verwarmingsfase sluit, gaat er geen energie verloren.

Ventilatiekanalen, links in massief hout en rechts in modulair ontwerp
Ventilatiekanalen, links in massief hout en rechts in modulair ontwerp
Warmte- en luchtcirculatie met CIRCOTHERM
Warmte- en luchtcirculatie met CIRCOTHERM
CIRCOTHERM met 3-traps besturing
CIRCOTHERM met 3-traps besturing

CIRCOTHERM met 3-standen instelling. De sauna ventilatie is de basis voor een goed klimaat in de sauna. De afgekoelde, verbruikte lucht in de sauna zinkt naar beneden en is ongewenst, daarom bevindt de afzuiging van het ventilatiesysteem zich in het onderste gedeelte van de cabine. De verse lucht wordt op zijn beurt direct van buitenaf naar of in de kachel geleid, waar deze wordt verwarmd. De verwarmde lucht stijgt en de circulatie wordt compleet. Elke saunacabine moet voldoende luchtcirculatie toelaten door voldoende lucht van buiten naar binnen te laten stromen en naar buiten af te zuigen - dit wordt optimaal opgelost met het KLAFS ventilatiesysteem CIRCOTHERM.


GREEN SAUNAPAKKET VOOR THUIS

GREEN SAUNAPAKKET VOOR THUIS

KLAFS Greene Sauna-knop
KLAFS Greene Sauna-knop

Ook u kunt een beslissende bijdrage leveren aan de bescherming van het milieu - volledig liggend ontspannen. Want met het KLAFS GREEN SAUNA-pakket bespaart u meer dan 40% energie per jaar bij het relaxen in de sauna. En dit geldt voor bijna alle series en saunacreaties. Verlichting en speciale apparatuur is dan alleen tijdens uw verblijf in de cabine in bedrijf. Een automatische sluitklep voor het ventilatiesysteem en de dubbelwandige EcoPlus thermoplafond houden de verwarmde lucht bijzonder lang in de cabine. Zo kunt u niet alleen uw eigen lichaam optimaal ontspannen met elk bad, maar ook de natuur ontlasten.


GREEN SAUNA VOOR PROFESSIONALS

GREEN SAUNA VOOR HOTEL, THERMAAL BADEN EN SPA

Met de professionele versie van het KLAFS GREEN SAUNA-pakket bespaart u tot 35% energie per jaar bij het gebruik van uw sauna. En dit geldt voor bijna alle modelreeksen en badvormen in de sauna. De KLAFS TOUCHCONTROL Professional-besturing, die u helpt onnodige werking van sauna of stoombad te voorkomen. Of met onze KLAFS KLIMAATMANAGER en de halfgeleiderrelais. Allemaal goede redenen waarom niet alleen uw badgasten, maar ook uzelf zich rustig kunnen ontspannen. En de natuur zal u er dankbaar voor zijn.


HET KLAFS GREEN SAUNAPAKKET

Voorbeeld van energieverliezen van een saunacabine zonder KLAFS-componenten
Voorbeeld van energieverliezen van een saunacabine zonder KLAFS-componenten

Met het GREEN SAUNA-pakket presenteert KLAFS een uiterst efficiënte vorm van energiebeheer. Die grijpt precies daar in waar het grootste warmte- en dus energieverlies optreedt: tijdens de ventilatie en bij de overdracht via het plafond. Dit komt omdat het grootste energieverlies, 75 %, wordt veroorzaakt door ventilatie en transmissie. Met de KLAFS KLIMAATMANAGER en het EcoPlus thermoplafond  zijn energiebesparingen tot 35 % mogelijk. Het EcoPlus thermoplafond zorgt ervoor dat de warmte veel langer in de cabine blijft en de KLAFS KLIMAATMANAGER regelt ook de toevoer van verse lucht via een ventilator om de werkelijk benodigde hoeveelheid toe te voeren.


HET KLAFS ECOPLUS-THERMOPLAFOND

Element EcoPlus thermoplafond heeft een warmteoverdrachtscoëfficiënt van 0,33 (U=W/qm x K)
Element EcoPlus thermoplafond heeft een warmteoverdrachtscoëfficiënt van 0,33 (U=W/qm x K)

We zouden KLAFS niet zijn als we niet voortdurend bezig zouden zijn om u en onze omgeving nog betere perspectieven te bieden. Onze ontwikkelingsafdeling levert hier een belangrijke bijdrage aan. Als reactie op het hoge warmte- en energieverlies in het saunaplafond hebben onze experts het EcoPlus thermoplafond ontwikkeld. Een uitgekiend design op de meest gevoelige punten in de sauna zorgt ervoor dat het warmteverlies via het saunaplafond drastisch wordt verminderd.


DE KLAFS KLIMAATMANAGER

KLAFS KLIMAATMANAGER
Boven: Constante luchtverversing 10 keer per uur (aanbevolen door de Duitse Saunavereniging)
Beneden: Op de behoefte afgestemde luchtverversing met de KLAFS KLIMAATMANAGER

Mensen ademen gemiddeld 12 keer per minuut. Hij/zij sluit geen compromis met betrekking tot frisse lucht, vooral niet in de sauna. Met een saunabad van een kwartier krijgen we al gauw 180 ademhalingen. Uw sauna moet ook ademen om uw gasten voldoende frisse lucht te kunnen geven. Voldoende, dus niet te weinig en vooral niet te veel. Te veel ventilatie betekent ook te hoge energiekosten. Hier biedt de KLAFS KLIMAATMANAGER voor u een oplossing. Een geavanceerde sensortechnologie analyseert de componenten van de saunalucht. Afhankelijk van de luchtkwaliteit wordt nu verse lucht aangevoerd, d.w.z. het aantal luchtwisselingen voor de sauna wordt aangepast aan de werkelijke behoefte.

Overigens: In het eindrapport van het door de Duitse Saunafederatie geïnitieerde onderzoeksproject "Kwaliteitsborging van commercieel gebruikte sauna's en heteluchtruimten" wordt "ventilatie afhankelijk van het aantal personen" als "voordelig" omschreven. Want een goed humeur heeft goede lucht nodig.


EEN SLIM IDEE: DE WARMTEWISSELAAR

Skizze des Wärmetauschers: Die kalte Frischluft (blau markiert) wird durch die warme Abluft (rot) erwärmt.
Schets van de warmtewisselaar: de koude verse lucht (blauw gemarkeerd) wordt verwarmd door de warme afvoerlucht (rood).

Wij hebben al onze knowhow ingebracht in de ontwikkeling van de ideale warmtewisselaar voor baden met corrosieve afvoerlucht en warme temperaturen tot 90 °C. Het principe is even eenvoudig als duidelijk. De warme temperaturen van de afgevoerde lucht worden gebruikt om de binnenkomende verse lucht te verwarmen voordat deze de saunacabine binnenkomt. In een tussenruimte stroomt de afvoerlucht door de fijnste capillairen, die lijken op een miniatuurverwarmingssysteem. De zuurstofrijke verse lucht wordt door deze voorkamer geleid. U ziet dus, onze warmte is zo belangrijk voor ons dat we er geen enkele graad van verspillen. En u kunt ook geld besparen met deze slimme warmtewisselaar.


KLAFS Touchcontrol Professional

Sauna bediening TOUCHCONTROL zwart geanodiseerd
Sauna bediening TOUCHCONTROL zwart geanodiseerd

Hoe groter uw spa-zone, hoe groter de behoefte aan veiligheid en controle. Een vergeten handdoek op de saunakachel in de Finse sauna? Een wijd geopende cabinedeur in de SANARIUM®? Kleine onzorgvuldigheid die onaangename gevolgen kan hebben. Nu is dat voorbij. KLAFS TOUCHCONTROL Professional meldt eventuele risico's direct op het scherm en waarschuwt u bovendien via SMS op uw mobiele telefoon - voor het geval u niet bij de besturing staat. U kunt de klok rond vertrouwen op 360° service. KLAFS TOUCHCONTROL Professional signaleert onmiddellijk storingen en is geschikt voor sauna's van alle afmetingen. Zo heeft uw spamanager een overzicht van alle cabines en waarden. Voor meer veiligheid en een vereenvoudigde planning. Daarnaast bespaart u ook energie, personeel, middelen en onderhoud. Installatie en training door ervaren KLAFS-medewerkers is gegarandeerd in onze dienstverlening. Eenmaal ingesteld, stuurt uw badomgeving zich bijna vanzelf aan. Met de overzichtelijke dagelijkse, wekelijkse en jaarlijkse planning. Meer comfort - ook voor u - is echt niet mogelijk.