Infrarot-Wärmetechnik von KLAFS mit SensoCare-Strahlern von Physiotherm

SensoCare infrarode warmtetechniek

SensoCare infrarode warmtetechniek langs Physiotherm.

SensoCare

Een beetje warmte werkt vaak wonderen: de gerichte warmtebehandeling van het ruggedeelte staat al vele jaren bekend als weldadig, ontspannend en pijnstillend. Dankzij de KLAFS lampbesturingstechniek in samenwerking met het gespecialiseerde bedrijf Physiotherm wordt het infraroodbad een zeer bijzondere ervaring.

SENSOCARE INFRAROOD WARMTE TECHNOLOGIE

SensoCare Infrarot-Technik passt die Intensität der Strahlung automatisch Ihrer Haut an.

Om ervoor te zorgen dat de infraroodbron zijn weldadige werking volledig kan ontplooien en uw huid niet overbelast raakt, meten vier SensoCare-sensoren in de infraroodstraler de huidtemperatuur gedurende het hele programma zonder contact en passen zij de intensiteit van de straling aan uw lichaam aan - heel zacht en volledig automatisch. Zo kunt u zich optimaal ontspannen en de aangename warmte op het lichaam laten inwerken. Het resultaat is een individuele en continu veilige opwarming.


De werking

DE WERKING

Wohlfühlen kommt von Wärme. Nicht umsonst sehnen sich die meisten Menschen im Winter nach Sommer und Sonne. Ihre Infrarotstrahlen sorgen dafür, dass wir uns gut fühlen. Die kann man zwar nicht sehen, aber umso besser spüren. Vor allem unser Rücken –mit Infrarottechnik von KLAFS .

DE WERKING DOOR UW GESPANNEN RUG STERK AANBEVOLEN.

 1. Opwarming
  Het direct binnendringen van warmte in het lichaam zorgt voor een aangenaam gevoel.
 2. Spierontspanning
  Vooral sporters waarderen de milde opwarming, die de spieren na de training ontspant.
 3. Geestelijke Ontspanning
  Infrarood is niet alleen goed voor het lichaam. Ook de geest komt tot rust.
 4. Metabolische stimulatie
  Het hele lichaam en alle organen worden gestimuleerd tot verhoogde activiteit, zodat de hele stofwisseling wordt gestimuleerd.

  Extra uitrusting InfraPLUS

  EXTRA UITVOERING INFRAPLUS VOOR DE SAUNA

  Met de extra uitvoering InfraPLUS brengt u de weldadige werking van infraroodstraling voor het eerst direct in de sauna, zodat een aparte cabine niet meer nodig is. De infraroodzitplaats kan in de bestaande saunaseries van KLAFS worden geïntegreerd en past harmonieus in het design van de saunacabine.


  InfraPLUS Seats

  S1 Infrarood

  S1 Infrarot

  Inschuiven, uitschuiven, weldadige warmte voelen: De infrarood S1 van KLAFS is altijd zo groot als u wilt. zij zijn verkrijgbaar in twee versies, de infrarood S1 SINGLE met één zitplaats en 122 cm breedte en de infrarood S1 DOUBLE met ruimte voor twee personen en 172 cm breedte. Hij kan gemakkelijk worden aangesloten op elk huisstopcontact en werkt met wisselstroom (230 V). Voorafgaand aan de installatie is geen ingreep in het elektrische systeem nodig.


  WAT IS INFRAROOD?

  Het voorvoegsel "infra" uit het Latijn betekent "onder". Het woord "infrarood" betekent dus dat het verwijst naar een gebied met elektromagnetische straling onder het zichtbare lichtspectrum. Het infraroodspectrum is onzichtbaar voor ons en bestrijkt het golflengtebereik van 780 nm tot 1.000.000 nm (nanometer). Vanwege het warmende en weldadige effect wordt infraroodstraling vaak aangeduid als "warmtestraling".

  Het bijzondere kenmerk van infraroodstraling is de contactloze warmte-overdracht van infraroodstraling aan de huid. In principe transporteert infraroodstraling alleen warmte en heeft dus zelf geen effect. Wanneer infrarode stralen het lichaam raken, worden ze in principe geabsorbeerd door de bovenste huidlagen, omgezet in warmte en dringen ze niet verder door in het lichaam. Het lichaam verhoogt de bloedcirculatie van de huid om deze af te koelen. De warmte kan alleen door het bloed worden getransporteerd en over het hele lichaam worden verdeeld. De warmteafweermechanismen van de huid worden het minst beïnvloed door deze vorm van warmteoverdracht. Infraroodstraling kan gemakkelijk geregeld en aangepast worden aan het vermogen van de huid om warmte te absorberen. Dit betekent dat automatisch geregelde infraroodstraling kan worden gebruikt om een optimale en betrouwbare verwarming te bereiken.