De nieuwe sauna S1

Van nul tot sauna in
20 seconden

Description

Zo veel sauna als mogelijk op zo weinig ruimte als nodig

De nieuwe sauna S1 is wereldwijd de eerste sauna die zich met één druk op de knop inschuift - net als de zoomlens van een camara.

In ingeschoven toestand heeft de sauna S1 een diepte van slechts 60 cm - niet dieper dan een normale kast. Uitgeschoven biedt de S1 met 1,60 m diepte veel ruimte voor een ontspannen sauna genoegen.

Revolution

Van nul tot sauna in 20 seconden: De eMOVE TECHNOLOGY

eMove Technology

De drijvende kracht achter deze bijzonder ruimtebesparende saunabelevenis is de eMOVE TECHNOLOGY. De naam zegt alles. Door één druk op de knop verandert de nieuwe sauna S1 vanuit ruststand met de afmetingen van een wandkast in slechts 20 seconden in een functionele sauna.

Een mijlpaal in de saunabouw: Stabiele frameconstructie.

Frame Stability Construction

Een ruimtebesparend concept stelt ook nieuwe eisen aan de constructie en de materialen. De oplossing: Stabiele framconstructie. Deze is gebaseerd op een uiterst stabiele, onvervormbare, dunne hout-sandwich-constructie die ca. 40% lichter is dan een normale sauna met dezelfde afmetingen. En waarvoor grote temperatuur- en vochtigheidschommelingen geen enkel probleem zijn.

Welk model past bij u?
Plattegrond, Ingeschoven / Uitgeschoven

Sauna S1 SMALL | Afmetingen: 172 x 160 x 211 cm (B x D x H)
SMALL
Afmetingen: 172 x 160 x 211 cm (B x D x H)
Ligbankbreedte: 150 cm
Voeding: 230 V, 3,3 kW
SAUNA S1 MEDIUM | Afmetingen: 202 x 160 x 211 cm (B x D x H)
MEDIUM
Afmetingen: 202 x 160 x 211 cm (B x D x H)
Ligbankbreedte: 180 cm
Voeding: 400 V, 6 kW
Sauna S1 LARGE | Afmetingen: 232 x 160 x 211 cm (B x D x H)
LARGE
Afmetingen: 232 x 160 x 211 cm (B x D x H)
Ligbankbreedte: 210 cm
Voeding: 400 V, 6 kW

Design

5 designvariaties voor oneindige integratie mogelijkheden.

Sauna S1 - Buitenbekledingen: Eiken

De sauna S1 is een sauna met vele gezichten. Want er zijn drie groottes, met vijf verschillende buitenbekledingen en vier verschillende voorzijdes. Zijwanden, voor- en bovenzijde zijn rondom van dezelfde bekleding voorzien. Op aanvraag is ook een zijvenster beschikbaar. Hierdoor krijgt de sauna S1 een rondom harmonieus uiterlijk. Nu hoeft u alleen nog te kiezen welke variant het beste bij uw stijl past.

5 Buitenbekledingen – voor de integratie in individuele woonwerelden.

Sauna S1 - Buitenbekledingen: Eiken
Eiken
Sauna S1 - Buitenbekledingen: Alpenden
Alpenden
Sauna S1 - Buitenbekledingen: Notenboom
Notenboom
Sauna S1 - Buitenbekledingen: Wit
Wit
Sauna S1 - Buitenbekledingen: Wit satijn
Wit satijn
 

Vier Voorzijden voor een stijlvolle en intelligente integratie.

Sauna S1 - Voorzijden: Geheel van helder veiligheidsglas
Geheel van helder veiligheidsglas
Sauna S1 - Voorzijden: brons veiligheidsglas
Brons veiligheidsglas
Sauna S1 - Voorzijden: Spiegel veiligheidsglas
Spiegel veiligheidsglas
Sauna S1 - Voorzijden: gesloten
Gesloten

Ook bij het interieurontwerp staat kwaliteit hoog in het vaandel.

Voor de binnenbekleding komt daarom de natuurlijk gegroeide, knoestvrije hemlockspar in aanmerking. Dit dennenhout uit Canada is voor het nemen van een sauna-bad optimaal, omdat het warmte zeer gelijkmatig afgeeft. Op verzoek bieden we de binnenbekleding ook van met was behandeld notenboomhout of met een levendige houtstructuur van alpendennenhout*. De alpenden wordt geassocieerd met een positieve invloed op uw hart- en bloedvatensysteem. Bovendien bevordert de alpenden niet alleen uw welbehagen maar zorgt ook voor een goede en gezonde nachtrust. In die zin maakt u het uzelf comfortabel!
* Ook arve genoemd

Voor de binnenbekleding komen verschillende houtsoorten in aanmerking.

Sauna S1 - binnenbekleding: Hemlockspar
Hemlockspar
Sauna S1 - binnenbekleding: Notenboomhout
Notenboomhout
Sauna S1 - binnenbekleding: Alpendennenhout
Alpendennenhout

Lig- en zitbanken

Sauna S1 - lig- en zitbanken
Heerlijk comfortabel! Het ligvlak kann middels een slim mechanisme 10 cm naar voren worden getrokken en biedt dan nog meer ligcomfort.

Heerlijk comfortabel! Het ligvlak kann middels een slim mechanisme 10 cm naar voren worden getrokken en biedt dan nog meer ligcomfort. Op verzoek kunnen we uw sauna S1 ook met een comfortabel, opklapbaar tweede ligvlak voor een extra persoon uitrusten. Door stevig trekken aan de leren lus verdubbelt u het ligoppervlak. Zo liggen u en uw partner nog comfortabeler. Ligvlak, rugleuning en opstapbank zijn van abachihout en op aanvraag ook van notenboomhout verkrijgbaar.

Opklapbank

S1 - Opklapbank: De uitkomst voor dubbel ligcomfort: de leren lus voor het uittrekken van de S1 opklapbank.
De uitkomst voor dubbel ligcomfort: de leren lus voor het uittrekken van de S1 opklapbank.
S1 - Opklapbank: Dubbel ontspannend: de S1 opklapbank biedt comfortabel plaats voor twee personen naast elkaar.
Dubbel ontspannend: de S1 opklapbank biedt comfortabel plaats voor twee personen naast elkaar.
S1 Opklapbank - Want bij het inschuiven van de sauna wordt deze gewoon onder het ligvlak opgeborgen.
Want bij het inschuiven van de sauna wordt deze gewoon onder het ligvlak opgeborgen.

Het middelpunt van de sauna: De saunaoven VARIUS met Drive Home System.

Saunaoven VARIUS

De oven geldt historisch gezien als het hart van de sauna. Vanzelfsprekend is dan de oven in de sauna S1 het middelpunt. Dankzij het speciaal hiervoor ontwikkelde Drive Home System komt de oven tijdens het uitschuiven van de sauna automatisch uit de ovengarage. Het moderne uiterlijk, de hoogwaardige materialen en het innovatieve veiligheidsconcept zijn uniek. Dankzij de elegante functionele beschermlaag is een veiligheidsscherm niet meer nodig. De hoeveelheid hoogwaardige olivinsaunastenen garandeert intensieve opgietingen voor veel saunaplezier.

Volg uw intuïtie. Het SANARIUM® van KLAFS.

Het SANARIUM® van KLAFS: Geniet vijf keer van de sauna S1: als klassieke sauna, als heteluchtbad, als tropisch bad, als aromabad en als softstoombad.

Elk mens is bijzonder en verdient ook een bijzondere vorm van ontspanning. Volg uw individuele wensen en behoeften en creëer unieke behaagmomenten- met het SANARIUM® van KLAFS.

Geniet vijf keer van de sauna S1: als klassieke sauna, als heteluchtbad, als tropisch bad, als aromabad en als softstoombad.

Gezonde lucht voor een goede sfeer: het sauna S1 ventilatiesysteem.

Het sauna S1 ventilatiesysteem

Om in de sauna S1 voor voldoende frisse lucht te zorgen, garandeert het standaard in de achterwand geïntegreerde, ruim gedimensioneerde kanaalsysteem een optimale warmtecirculatie en een gezond saunaklimaat.

Ventilatiemodule SCC

Milieuvriendelijke transactie: De ventiliatiemodule scc verwijdert de verbruikte lucht uit de cabine en verwarmt gelijktijdig de van buiten aangezogen, verse lucht.

Milieuvriendelijke transactie: De ventiliatiemodule SCC* verwijdert de verbruikte lucht uit de cabine en verwarmt gelijktijdig de van buiten aangezogen, verse lucht. Energiebesparing: tot wel 30%.
Voordelen: minder energie - reiniging van de aangezogen lucht - luchtontvochtiging - reiniging van de afgevoerde lucht.

LED kleurenverlichting: BELLASENSA

LED kleurenverlichting BELLASENSA: Lichtscenario's geïnspireerd door de natuur: beleef met het BELLASENSA licht, zonsopgangen en zonsondergangen, noorderlicht, flakkerend vuur en andere lichtscenario's.

Kies uit zes voorgeprogrammeerde, boeiende natuureffecten: zonsopgang, zonsondergang, noorderlicht, vuur, kleurenspel en boswandeling. Of u bent zelf de regisseur. Want de intensiteit van de drie primaire kleuren kunt u ook individueel instellen. BELLASENSA is met een hoogwaardig aluminiumprofiel vlak in het plafond van de sauna S1 ingebouwd. Een Highlight in de ware zin van het woord.

RelaxAudio System

ML 033: Het in de wand geïntegreerde RelaxAudio System kan heel eenvoudig met een smartphone of tablet via Bluetooth worden verbonden.

Wilt u ook nog andere zintuigen aanspreken? Met het geïntegreerde RelaxAudio System* wordt de hele achterwand van de sauna tot luidsprekermembraan en biedt een ware klankbelevenis - ook voor veeleisende muziekliefhebbers. Werkelijk een groot luisterplezier: enerzijds vanwege de volle klank. Maar ook vanwege de eenvoud waarmee u uw smartphone of uw tablet via Bluetooth met het RelaxAudio System kunt verbinden.

S1 saunabedieningen ML028 en ML033

S1 saunabedieningen: ML 028
ML 028
S1 saunabedieningen: ML 033
ML 033

Zoals alle KLAFS saunabesturingen beschikken ook de twee besturingen van de nieuwe sauna S1 over veel intelligente technologie voor maximaal comfort en maximale levensduur en veiligheid. Voor beide geldt: Voor het eerst in een compacte sauna met Triac-technologie. Niet alleen een extreem lange levensduur, maar vooral ook geruisloos.

Sauna App

De Sauna App: Hiermee start u uw sauna S1 onderweg al. Bijvoorbeeld op weg naar huis vanuit kantoor of na het joggen.

De ML 033 is uw oplossing voor nog meer comfort en welbevinden. Bijvoorbeeld met de sauna-app. Hiermee kunt u uw sauna S1 via WLAN en via uw smartphone bedienen. Zo kunt u uw sauna S1 onderweg al starten. Het uitgekiende veiligheidssysteem ASC (App Security Concept) garandeert hierbij een hoge bedieningsveiligheid.

eMove Safety Control: Veiligheid opnieuw gedefinieerd. Speciaal voor de sauna S1.

eMove Safety Control (MSC)

Voor uw veiligheid hebben wij van KLAFS bij de ontwikkeling van de sauna S1 iets compleet nieuws bedacht: de eMove Safety Control (MSC). Bij het in- en uitschuiven stopt de sauna dankzij het veiligheidssensorsysteem al bij de eerste hindernis. Na uw saunabad controleert een temperatuursensor op de oven of de sauna voldoende is afgekoeld om te kunnen worden ingeschoven. En wat gebeurt er, als u zo ontspannen bent dat u vergeet om de sauna uit te schakelen? Geen probleem. Na uiterlijk vier bedrijfsuren wordt de sauna S1 vanzelf uitgeschakeld.

Laat u inspireren door onze ideeën en ontwerpen.